Corona & Afrika

 

Kan ik naar Afrika reizen tijdens Corona?

Het is mogelijk om naar vrijwel alle Afrikaanse bestemmingen te reizen, ook nu tijdens de pandemie. Het is verstandig om de pagina van het ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen omtrent het reisadvies. Het advies per bestemming kan nog wel eens veranderen! Vrijwel alle bestemmingen hebben een code oranje advies. Dit betekent dat reizen gewoon mogelijk is maar wordt afgeraden. Overigens vergoeden vrijwel alle grotere verzekeringsmaatschappijen tegenwoordig reizen naar een code oranje gebied. Immers kan het reisadvies binnen Europa ook op oranje schieten. Daarnaast is de kans op het krijgen van Corona in Afrika vele malen kleiner dan binnen Europe vanwege de lage dichtheid van mensen, minder verplaatsingen van de locals en de manier van reizen met Safari Atelier (in kleinschalige lodges, ver van de bewoonde wereld). Ook zijn in Afrika de mensen veel positiever ingesteld, juist ook omtrent Corona in vergelijking tot hier. De sfeer is er daarom veel beter dan in Europa. Kortom, ja! Ga juist nu lekker op reis en geniet van de mooiste Afrikaanse bestemmingen met veel minder toeristen!

Voorbereidingen voor vertrek

Alle bestemmingen buiten Europa vragen om een negatieve PCR test bij aankomst. Deze mag doorgaans niet ouder dan 72 uur zijn bij aankomst. Zorg dat u zo’n 36 uur voor vertrek de PCR test inpland bij een testcentrum in de buurt. In het Engels staat beschreven dat u NEGATIVE bent incl. uw persoonlijke gegevens. Dit is tegenwoordig geautomatiseerd zodat u  gemak-kelijk kunt reizen. Met de negatieve PCR test op zak start uw vakantie!

Corona maatregelen ter plekke

Elke bestemmingen heeft eigen maatregelen. Deze kunnen voortdurend veranderen maar uiteraard houdt Safari Atelier deze aanpassingen in de gaten zodat u altijd op de hoogte bent! Bij aankomst in Afrika laat u uw negatieve PCR test zien. Vaak wordt er ook om een gezondheisverklaring gevraagd (c.q. of u last heeft van symptomen etc.). Ook kan er nog een temperatuur gemeten worden op de luchthaven. Vaak gebeurd dit heel willekeurig en niet bij elke passagier. Houdt er rekening mee op de luchthaven en in de winkels een mondmasker gedragen moet worden. Eenmaal in de auto, in de parken en bij de lodges is dit niet meer nodig! 

”We rijden alleen de Sossusvlei in. Normaliter staan hier tientallen auto’s te wachten bij de gate. Het grote voordeel van reizen tijdens Corona is dat we vrijwel alle parken en hoogtepunten voor onszelf alleen hebben. Daarnaast is het personeel overal FANTASTISCH en zo dankbaar dat wij ervoor hebben gekozen wel te komen. De reis tijdens Corona tijd was daarom wellicht de mooiste ooit!”

Wat te doen bij een positieve corona test? 

Het gros van de verzekerings-maatschappijen vergoeden reizen naar een code oranje bestemming. Controleer of uw (doorlopende) verzekering dit ook in het pakket heeft opgenomen. Het betekent dat wanneer u positief test voor vertrek de verzekering alle kosten dekt. Alle partners in Afrika kennen het risico van een positieve test. In dat geval boeken we uw reis om naar een nieuwe vertrekperiode. De eventuele omboekkosten van de vluchten en verhoging van de prijzen ter plekke worden gedekt door de verzekering. Reken op een meerprijs van 10% gemiddeld van de accommodaties hoewel vele ook coulant zijn en niets doorberekenen!