Reizen zonder PCR test, alle updates

 

Alle ontwikkelingen omtrent de (niet benodigde) PCR test naar Afrika!

De tijden zijn eindelijk aan het veranderen! Na twee jaar met enorme reisrestricties te hebben geleefd, gaan de grenzen overal in Afrika weer open. En, eindelijk zonder PCR testen. Althans, de meeste Afrikaanse bestemmingen zijn de regels voor gevaccineerden reizigers aan het loslaten. En, ook bij terugkomst in Nederland of België is voor gevaccineerde geen PCR test meer nodig vanuit Afrika. Goed nieuws dus!

We hebben hier een overzicht gemaakt van alle veranderende maatregelen in chronologische volgorde.

Momenteel heeft iedereen nog een negatieve PCR test nodig (niet ouder dan 72 uur) bij aankomst in Mozambique. Bij terugkomst in Nederland of België is geen PCR test nodig voor gevaccineerden.

01.06.2022 – Malawi PCR vrij voor gevaccineerden!

Op 01 juni 2022 maakt de Malawiaanse overheid bekend dat de negatieve PCR test voor gevaccineerde komt te vervallen! Iedereen die minimaal twee vaccinaties heeft gehad kan met een geprint Europees vaccinatie-bewijs probleemloos naar Malawi reizen. Alle vaccinaties die in Nederland en België gezet zijn (Pfizer, Astra-Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson Novavax) gelden.

Reizigers die NIET gevaccineerd zijn kunnen met een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 uur voor vertrek) ook probleemloos naar Malawi reizen. Een PCR test bij terugkomst in Nederland/ België is voor niet gevaccineerde ook nodig. Dit is gemakkelijk te verkrijgen in Lilongwe of Blantyre. Safari Atelier assisteert hier uiteraard bij indien nodig.

30.03.2022 – Zimbabwe PCR vrij voor gevaccineerden!

 

Op 30 maart 2022 maakt de Zimbabwaanse overheid bekend dat de negatieve PCR test voor gevaccineerde komt te vervallen! Iedereen die minimaal twee vaccinaties heeft gehad kan met een geprint Europees vaccinatie-bewijs probleemloos naar Zimbabwe reizen. Alle vaccinaties die in Nederland en België gezet zijn (Pfizer, Astra-Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson Novavax) gelden.

Reizigers die NIET gevaccineerd zijn kunnen met een negatieve PCR test (niet ouder dan 48 uur voor vertrek) ook probleemloos naar Zimbabwe reizen. Een PCR test bij terugkomst in Nederland/ België is voor niet gevaccineerde ook nodig. Dit is gemakkelijk te verkrijgen in Harare, Victoria Falls en Bulawayo. Safari Atelier assisteert hier uiteraard bij indien nodig.

 

28.03.2022 – Zambia PCR vrij voor gevaccineerde!

Op 28 maart 2022 maakt de Zambiaanse overheid bekend dat de negatieve PCR test voor gevaccineerde komt te vervallen! Iedereen die minimaal twee vaccinaties heeft gehad kan met een geprint Europees vaccinatie-bewijs probleemloos naar Zambia reizen. Alle vaccinaties die in Nederland en België gezet zijn (Pfizer, Astra-Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson Novavax) gelden.

Reizigers die NIET gevaccineerd zijn kunnen met een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 uur voor vertrek) ook probleemloos naar Zambia reizen. Een PCR test bij terugkomst in Nederland/ België is voor niet gevaccineerde ook nodig. Dit is gemakkelijk te verkrijgen in o.a. Lusaka, Livingstone en South Luangwa. Safari Atelier assisteert hier uiteraard bij indien nodig.

 

22.03.2022 – Zuid Afrika PCR vrij voor gevaccineerde!

Op 22 maart 2022 maakt de Zuid Afrikaanse overheid bekend dat de negatieve PCR test voor gevaccineerde komt te vervallen! Iedereen die minimaal twee vaccinaties heeft gehad kan met een geprint Europees vaccinatie-bewijs probleemloos naar Zuid Afrika reizen. Alle vaccinaties die in Nederland en België gezet zijn (Pfizer, Astra-Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson Novavax) gelden.

Reizigers die NIET (volledig) gevaccineerd zijn kunnen met een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 uur voor vertrek) ook probleemloos naar Zuid Afrika reizen. Een PCR test bij terugkomst in Nederland/ België is voor niet gevaccineerde ook nodig. Dit is gemakkelijk te verkrijgen in o.a. Kaapstad, Stellenbosch, Johannesburg en alle andere grotere steden. Safari Atelier assisteert hier uiteraard bij indien nodig. 

19.03.2022 – Tanzania PCR vrij voor gevaccineerde!

Op 19 maart 2022 maakt de Tanzaniaanse overheid bekend dat de negatieve PCR test voor gevaccineerde komt te vervallen! Iedereen die minimaal twee vaccinaties heeft gehad kan met een geprint Europees vaccinatie-bewijs probleemloos naar Tanzania reizen. Alle vaccinaties die in Nederland en België gezet zijn (Pfizer, Astra-Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson Novavax) gelden.

Reizigers die NIET (volledig) gevaccineerd zijn kunnen met een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 uur voor vertrek) ook probleemloos naar Tanzania reizen. Een PCR test bij terugkomst in Nederland/ België is voor niet gevaccineerde ook nodig. Dit is gemakkelijk te verkrijgen in o.a. Arusha, Dar es Salaam, Zanzibar en alle andere grotere steden. Safari Atelier assisteert hier uiteraard bij indien nodig. 

15.03.2022 – Namibië PCR vrij voor gevaccineerde

Op 15 maart 2022 maakt de overheid van Namibië bekend dat de negatieve PCR test voor gevaccineerde komt te vervallen! Iedereen die minimaal twee vaccinaties heeft gehad kan met een geprint Europees vaccinatie-bewijs probleemloos naar Namibië reizen. Alle vaccinaties die in Nederland en België gezet zijn (Pfizer, Astra-Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson Novavax) gelden.

Reizigers die NIET gevaccineerd zijn kunnen met een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 uur voor vertrek) ook probleemloos naar Namibië reizen. Een PCR test bij terugkomst in Nederland/ België is voor niet gevaccineerde ook nodig. Dit is gemakkelijk te verkrijgen in Windhoek en andere grotere steden. Safari Atelier assisteert hier uiteraard bij indien nodig.

12.02.2022 – Botswana PCR vrij voor gevaccineerde

Op 12 februari 2022 maakt Botswana als eerste Afrikaanse land bekend dat de negatieve PCR test voor gevaccineerde komt te vervallen! Iedereen die minimaal twee vaccinaties heeft gehad kan met een geprint Europees vaccinatie-bewijs probleemloos naar Botswana reizen. Alle vaccinaties die in Nederland en België gezet zijn (Pfizer, Astra-Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson Novavax) gelden.

Reizigers die NIET gevaccineerd zijn kunnen met een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 uur voor vertrek) ook naar Botswana reizen. LET OP; je krijgt bij aankomst verplicht een COVID vaccinatie toegediend, anders wordt de toegang tot Botswana geweigerd. Een PCR test bij terugkomst in Nederland/ België is voor niet gevaccineerde ook nodig. Dit is gemakkelijk te verkrijgen in o.a. Maun en Kasane. Safari Atelier assisteert hier uiteraard bij indien nodig.

Reis PCR vrij; onze inspiratie reizen

11 dagen | Centraal Kalahari Game Reservaat, Okavango Delta, Savuti

v.a. € 5.200 p.p.
Botswana Compleet

22 dagen | Namib Desert – Damaraland – Etosha – Bwabwata – Nkasa Lupala – Victoria Watervallen

v.a. € 5.400 p.p.

Namibië en Victoria Falls

En dat uitzicht, om nooit te vergeten!

Wat een fantastische ervaring was dit! De eerste dagen op safari en slapen in een prachtig gelegen lodge midden in de natuur.  In de avond genieten van de ‘Bushgeluiden’ bij het kampvuur. En dat uitzicht, om nooit te vergeten. De laatste dagen chillen met een cocktail in onze hand op tropisch Zanzibar. Zon, zee en strand. We hebben genoten!

Inge

Tanzania, November 2018

Andere reizigers gingen u voor
Alle reviews

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

De reis voldeed aan al onze wensen, we hebben genoten

Allereerst was de vakantie, super geslaagd! Het voldeed aan al onze wensen en we hebben genoten. Doordat Nicole de tijd voor ons nam, om goed naar onze wensen te luisteren, klopte alles aan onze reis. Alles was mogelijk, een nachtje langer op de ene locatie, een gunstigere vlucht, etc. Wij wilde heel graag duiken en door de ervaring van Nicole, hebben we dit kunnen doen op de mooiste plek bij Zanzibar. Wij zijn helemaal geen ervaren reizigers, maar door alle tips die Nicole ons mee gaf, was dat ook helemaal niet nodig en kwamen wij prima uit de voeten. Wij gaan in de toekomst zeker nog eens op reis met de hulp van Nicole, nu weet ze nog beter wat voor ons een reis perfect maakt, dus dat gaat zeker goed komen!

Noortje en Bram

Tanzania, September 2019

Al onze parels op een rij
Alle bestemmingen