Visum aanvragen Botswana

Hoe regel ik het beste mijn visum naar Botswana?

Visum aanvraag Botswana, lees hier onze tips

Een goede voorbereiding is het halve werk! Gelukkig zijn er geen moeilijke visumvereisten voorafgaand aan een prachtige reis naar Botswana. Botswana heeft geen visumplicht voor Nederlandse en Belgische paspoorthouders. Daardoor kun je gemakkelijk op het vliegtuig stappen naar Botswana. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort gestempeld waardoor je 30 dagen in Botswana kan blijven.

3 zaken die jij nodig hebt voor je Botswana visum

Zorg ervoor dat je paspoort minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Botswana. Anders kun je geweigerd worden voor vertrek, of alsnog bij aankomst. Kom je uit een gele koorts gebied (Zambia, Zimbabwe, Malawi, Mozambique of Tanzania), dan dien je een gele koorts vaccin te laten zien bij aankomst. Tot slot heb je nog minimaal twee lege pagina’s nodig in je paspoort. Voilà, de schitterende rondreis naar Botswana kan nu echt beginnen!

Reizen met minderjarige naar Botswana:

Botswana heeft een streng beleid wanneer je op reis gaat met kinderen. Ben daarom goed voorbereid zodat het inchecken op de luchthaven vlekkeloos verloopt. Zorg ervoor dat je de geboorteaktes van alle kinderen op schrift bij je draagt (een foto op je telefoon is niet voldoende). Je wordt niet toegelaten op de vlucht zonder de geboorteaktes. Lees hier over alle betreffende informatie rondom ‘reizen met kinderen’. 

 

3 situaties waar je van op de hoogte moet zijn als je op reis gaat naar Botswana zonder beide geregistreerde ouders:

Je hebt in dit geval de goedkeuring nodig van de andere geregistreerde ouder. Lees hier welke situatie van toepassing is om de juiste documentatie mee naar Botswana te nemen:

  1. Zorg voor een getekende verklaring van de andere geregistreede ouder, die vermeld staat op de geboorteakte, waarin de ouder verklaard dat het kind met toestemming op reis kan.
  2. Of, (indien van toepassing) neem een officieel document mee waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind.
  3. Of, (indien van toepassing) neem de overlijdensakte van de andere geregistreerde ouder, die vermeld staat op de geboortakte, mee.

Houd rekening met het volgende:

Safari Atelier tracht de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk bij te houden. Elke reiziger is echter zelf verantwoordelijk voor het juist verkrijgen van het visum. 

Misschien zijn onderstaande pagina’s ook interessant voor jou!

 

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Wij stellen ons graag voor!
Wie wij zijn

Vraag gerust aan!
Reisvoorstel