hoogtepunten Malawi

alle bezienswaardigheden van Malawi op een rij

Malawi’s highlights

Een privéreis door Malawi kent vele hoogtepunten. Safari Atelier heeft er gewoond en daardoor een extra zwak voor ‘het warme hart van Afrika’. Al onze favoriete Malawiaanse hoogtepunten vindt je op deze pagina uitgeschreven. Zo leer je uit eerste hand welke regio je het meest enthousiasmeert. We wensen je veel leesplezier bij het samenstellen van je persoonlijke favorieten voor een op-maat-gemaakte rondreis door Malawi!

 

Bootsafari’s van wereldklasse
Liwonde

Beste hikebestemming van Malawi
Mount Mulanje

Ontmoet de vriendelijke Malawianen
Zomba Plateau

Op zoek naar de Big 5 in
Majete

Tropische intermezzo aan goudgele stranden
Lake Malawi

De hoogtepunten van Malawi; van wildparken tot onontdekte regio’s

De beste wildparken van Malawi zijn Liwonde en Majete. Beide liggen in het zuiden van Malawi op relatief korte afstand van elkaar. Liwonde ligt aan de brede Shire rivier en biedt de beste safari’s van Malawi. De fenomenale bootsafari’s, kleinschalige accommodaties en indrukwekkende panorama’s maken dit een liefhebber! Majete is daarnaast thuis aan de Big 5 en kent de meest succesvolle conservering in de geschiedenis van Afrika. Beide parken maakte deel uit van de reallocatie van 500 olifanten.

Verrassend anders aan Malawi zijn de overige natuurgebieden. Een uniek voorbeeld is een verblijf bij Huntingdon House, bij Mount Mulanje. De combinatie van frisgroene theevelden, prachtige hikes en luxueus overnachten stelt niet teleur. Verblijf je liever onder de mensen? Kies dan een bezoek aan Zomba Plateau tijdens de privéreis. Het lieflijke stadje Zomba ligt aan de voet van het plateau en nodigt uit tot fijne wandelingen en ontmoetingen. Onder begeleiding van de gids kom je op de mooiste plekjes. Van de dam bovenop het plateau tot het lokale café in de stad!

Elke rondreis doet het tropische Lake Malawi aan. Waar ’s nachts de sterren zo fier schijnen dat ze het meer lijken op te lichten. Met zoveel mooie stranden en eilanden om uit te kiezen, is een verblijf altijd succesvol.