Authentiek Malawi en wildparadijs South Luangwa

18 dagen

Lilongwe – Zomba Plateau – Majete Reserve – Liwonde – Lake Malawi – Ntchisi Forest – South Luangwa

Beleef Afrika op haar puurst in het onontdekte Malawi en sluit af in Zambia!

Ga op ontdekking in het afgelegen Malawi! Hier staan authenticiteit, safari’s, tropisch genieten aan Lake Malawi en pure ontmoetingen met de vriendelijke Malawianen centraal. Onder begeleiding van ervaren rangers en gidsen beleeft u daarnaast safari’s van wereldklasse in Liwonde en South Luangwa in Zambia. Ook bezoekt u hét succesverhaal qua conservering in het zuiden van Malawi in Majete. De meest bijzondere ontmoetingen doet u op in ruraal Malawi zoals het regenwoud van Ntchisi én het plateau van Zomba. Genieten aan Lake Malawi doet u op Nankoma Island, bij de comfortabele Blue Zebra Lodge. Snorkel hier tussen de kleurrijke cichliden terwijl de visarenden vanaf de baobabs meeturen! Overal staan kleinschalige middenklasse tot semi-luxe lodges geselecteerd, verborgen op de mooiste plekjes in de natuur. Geniet tijdens deze rondreis van de mooiste natuurlijke regio’s, dorpen en wildparken welke nog niet ontdekt zijn door het gros van de reizigers!

Dit is een maatwerk reis, hoe werkt dat?

 • Laat je inspireren door dit voorbeeld
 • Bespreek jouw wensen als reiziger met ons
 • Samen creëren we een droomreis die helemaal bij u past!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Gidsen, rangers & vervoersmiddelen. Hoe werkt dit?!

Tijdens deze privé rondreis maakt u met uw reisgezelschap gebruik van verschillende vervoersmiddels en begeleiding. Hoe zit dit nu precies? De rondreis door Malawi en van/naar South Luangwa wordt begeleid door een ervaren Malawiaanse gids/chauffeur. U wordt door hem in een 4×4 voertuig van A naar B gereden terwijl hij u alles over Malawi, de parken en haar inwoners verteld. Op alle locaties neemt een lokale gids of ranger u aan de hand mee zodat u altijd gebruik maakt van de beste kennis ter plekke. Zo voeren bijvoorbeeld de rangers van Mvuu Camp en Flatdogs de safari’s uit. En op Lake Malawi komt de boot van Blue Zebra Lodge u ophalen in Senga Bay.  Kortom, overal bent u in een goede en professionele handen van onze Engelssprekende collega’s ter plekke!

Reisbeschrijving

 

U vertrekt..

Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vliegt u vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Welkom in Malawi; beter bekend als ‘het warme hart van Afrika’! Bij aankomst staat de vriendelijke chauffeur u op te wachten. De reis start in de prettige hoofdstad Lilongwe. Snuif en voel de Afrikaanse geuren en kleuren! Deze start zorgt voor een heerlijke introductie in een land wat slechts door weinige bezocht wordt. De komende weken beleeft u de essentie van ‘echt Afrika’, gastvrijheid en hoogstaande safari’s!

Het avontuur is eindelijk begonnen!

Op zoek naar de Big 5 in Majete en ontmoet de locals rondom Zomba Plateau

Na het ontbijt start de rondreis! De gids brengt u vandaag in totaal vier uur rijden naar Zomba. U ziet in de verte het prachtige plateau al voor u opdoemen! Het stadje Zomba en het plateau zorgen voor een heerlijke uitvalsbasis de komende dagen. Samen met de gids gaat u de lokale markt bezoeken en kunnen er spontane ontmoetingen met de vriendelijke Malawianen ontstaan! Op het plateau zelf zijn verschillende wandelingen mogelijk waarbij natuur, apen én de verschillende uitzichtpunten de focus krijgen. Kortom, een fijne start van de rondreis waarbij u puur Malawi leert kennen. 

Na Zomba rijdt u in een paar uur naar het reservaat van Majete. Majete is het meest succesvolle conserveringsverhaal in de geschiedenis van Afrika! Dit bos- en waterrijke reservaat in zuidelijk Malawi herbergt de ‘Big 5’ en nog veel meer bijzonder wildleven. in 2003 nam African Parcs het management van het reservaat over waardoor de wildaantallen begonnen te groeien. Vandaag de dag is Majete, naast Liwonde, de  safaribestemming van Malawi. Bespreek met de gids van Thawale Tented Camp uw voorkeursdagindeling. Combineer de boot-, wandel-, jeep- en nachtsafari met elkaar zodat u Majete maximaal kunt ondekken. 

Op boot- en jeepsafari in het sprookjesachtige Liwonde

Na de ochtendsafari in Majete rijdt u onder begeleiding van de gids brengt naar het lieflijke Liwonde. In de loop van de middag strijkt u neer aan de Shire rivier, de levensader van zuidelijk Malawi. Gevuld met duizenden nijlpaarden en krokodillen is het een machtig beeld vanaf de oever. Per boot wordt u naar de semi-luxe accommodatie gebracht welke pal aan de Shire ligt. Geniet van de eerste introductie met de olifanten, ‘lachende’ nijlpaarden en de vele sierlijke vogels die het park domineren. De eeuwenoude baobab-, palm- en mopane bomen steken fier over de savannes en het struikgewas uit. Daartussen dartelen de koedoes, sabelantilopen, buffels en andere grazers sierlijk. Sinds 2017 zijn wilde honden, leeuwen en cheeta’s met veel succes geherintroduceerd. Jaarlijks worden nieuwe welpjes geboren. Al deze schitterende dieren en landschappen maken Liwonde één van de mooiste wildparken van Afrika! 

De komende dagen gaat u het park per boot- en jeepsafari ontdekken. Alle activiteiten en maaltijden zitten opgenomen in uw verblijf. Ga ultiem genieten van de weergaloze safari’s in een vrijwel toeristenvrij wildpark!

Kanovaren, zwemmen en tropisch genieten op een onbewoond eiland in Lake Malawi

Het is tijd voor het tropische Lake Malawi! Geniet van de schitterende rit door dorpen die gekenmerkt worden door baobabbomen, kleine markt centra, rietgrashutten en huizen van steen. De vele kinderen zwaaien u overal enthousiast tegemoet! Eenaal bij Senga Bay aangekomen neemt u de boot voor het laatste stukje naar het eiland! 

Altijd al gedroomd van een verblijf op een onbewoond tropisch eiland? Deze dagen ontwaakt u op het luxe Nankoma Island. Neem de kano voor een mooi tochtje rondom het eiland. Ga snorkelen tussen de kleurrijke cichliden waar Lake Malawi bekend om staat. Of lees een goed boek op het goudgele strand! Alle niet gemotoriseerde activiteiten zijn opgenomen. Maar het is ook mogelijk om de jet-ski te nemen of te gaan duiken! Boven alles geldt hier; niets moet en alles mag! En, rond het vallen van de avond vertrekt de sundowner boottour. Bepakt met gin-tonics, bier, wijn en snacks geniet u van een sensationele borrel op het meer! Vergezeld door de vele visarenden in de bomen kan deze dag haast niet beter afgesloten worden. Dit is puur genieten op haar best in Lake Malawi!

Ntchisi Forest; het enige regenwoud van Malawi

Authentieker dan Ntchisi Forest gaat het haast niet worden. Dit verborgen regenwoud ligt perfect op de route naar Zambia. Verblijf twee dagen bij de comfortabele lodge en bespreek met de host uw voorkeurswandeling. U kunt ervoor kiezen om het regenwoud in te trekken of juist liever de mensen op te zoek in het dorp. Aan u de keuze! 

Sluit af tussen luipaarden & wild dogs in South Luangwa

Na Ntchisi rijdt u in een halve dag naar het fabuleuze South Luangwa in Zambia. South Luangwa is de plek waar pure wildernis, hoge concentraties dieren én een authentieke safaribeleving werkelijk samenkomen. Met reden heeft het park de indrukwekkende bijnaam ‘Valley of the Leopard’. Daarnaast leven hier ruim 350 volwassen wilde honden, één van de hoogste concentraties van Afrika. Aan hoge aantallen leeuwen ontbreekt in South Luangwa ook niet. Daarnaast leven er verschillende grote families olifanten en buffels. En, de Luangwa rivier huisvest zo’n 13.000 nijlpaarden. 

De komende dagen sluit u de reis in stijl af bij Flatdogs Camp. Samen met de excellente gids gaat u dagelijks op jeep- en wandelsafari. De namiddag jeepsafari gaat tevens over in de nachtsafari. Tijdens de nachtsafari ligt de focus op luipaarden en andere nocturne dieren! 

Na de drie overweldigende nachten in de bush rijdt u terug naar Lilongwe voor de laatste overnachting, alvorens u terug naar huis vliegt. 

Verlengen naar de Victoria Watervallen?

Krijgt u niet genoeg van Afrika en heeft u nog vrije dagen? Verleng de rondreis dan naar het zevende wereldwonder; de Victoria Watervallen. Deze dagen staan in het teken van spanning en sensatie. Het beste beeld van de Vic Falls krijg je namelijk van bovenaf! Via de helikopter of micro-vlucht zie je pas echt met hoeveel kracht de Zambezi rivier een vrije val van 108 meter maakt! Of, ga raften tussen de categorie 5 stroomversnellingen. Er zijn verschillende kleinschalige lodges in Zambia of Zimbabwe. Vraag Safari Atelier naar de details!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Uitgelichte Lodges

 

De prijs van deze reis

 

Hoe werkt het? Safari Atelier werkt samen met de beste partners in Afrika. Hierdoor kunnen we goede prijsafspraken maken met onze favoriete parels in de bush. Elke reis is zorvuldig samengesteld zodat Safari Atelier een scherpe prijs kan garanderen. Zo maakt u tijdens deze reis gebruik van scherpe accommodatieprijzen en aantrekkelijke kortingen in het laagseizoen. Verblijft u liever in een andere accommodatie op een bepaalde plek? Geen probleem. Elke reis kan naar wens aangepast worden. Zo kunnen we een budgetvriendelijke lodge in deze reis verwerken of de reis luxer inkleden van niveau! Bespreek uw wensen met Safari Atelier en we komen altijd tot een passende reis qua inhoud en prijs!

Prijsdetails
4 personen2 personen
Laagseizoen€ 4.870,- p.p.€ 6.110,- p.p.
Hoogseizoen€ 5.360,- p.p.€ 6.600,- p.p.

Laagseizoen: nov. t/m juni

Hoogseizoen: juli t/m okt. 

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

** Kinderkorting op aanvraag

Inclusief
 • Overnachtingen in kleinschalige middenklasse tot semi-luxe accommodaties*
 • 4×4 vervoer onder begeleiding van professionale Malawiaanse gids
 • Boottransfers van/naar Nankoma Island
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Alle excursies*
 • Vrijwel alle maaltijden*
 • Agentenkantoor in Lilongwe

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Exclusief
 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Visumkosten
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan de basis van jouw reis worden! Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.