Visum aanvragen Malawi

Hoe regel ik het beste mijn visum naar Malawi?

Visum Malawi aanvragen, lees hier onze tips

Een goede voorbereiding is het halve werk! Lees hier hoe je het beste het visum voor Malawi kunt regelen. Er zijn twee opties om je visum aan te vragen; Óf voorafgaand aan de reis óf bij aankomst in Malawi. Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort zouden hier probleemloos voor in aanmerking moeten komen. De kosten bedragen US 50,- of € 50,- per persoon voor een ‘single entry visit’, welke geldig is voor maximaal 90 dagen bij aankomst in Malawi. Het is ook mogelijk om een ‘multiple entry visit’-visum aan te vragen. De kosten bedragen in dit geval US 150,- of € 150,- per persoon. Dit visum is geldig voor 180 dagen bij aankomst in Malawi. 

3 manieren om jouw visum aan te vragen

Er zijn verschillende manieren om een visum voor Malawi te verkrijgen. Op deze visum pagina nemen we je graag hierin mee en nemen we alle opties met je door.

 

Het Malawi visum online aanvragen, voorafgaand aan je reis

Het is tegenwoordig mogelijk om online het visum voor Malawi aan te vragen. Ben echter goed voorbereid, want voor de online procedure wordt veel informatie gevraagt welke je mogelijk niet direct bij de hand hebt. Houd er rekening mee dat de visa procedure tot een paar weken in beslag kan nemen. Doe je online visum aanvraag daarom minimaal een maand tot zes weken voor vertrek. Dat geeft voldoende tijd om alles in goede banen te leiden. Alle stappen staan duidelijk beschreven in het Engels op de website van de overheid: https://www.evisa.gov.mw

 

11 stappen die je doorloopt bij een online visum aanvraag voor Malawi:

 1. Heb een paspoortfoto bij de hand (kleurenfoto van 4,5 cm x 3,5 cm, foto moet neutraal zijn én mag NIET gekopieerd zijn uit het paspoort)
 2. Zorg voor een kopie van het biodata paspoortpagina bij de hand
 3. En heb je invitation letter bij de hand (wordt op verzoek gemaakt door Safari Atelier voor de reizigers)
 4. Ga naar: https://www.evisa.gov.mw 
 5. Pak je paspoort en gele koorts vaccinatiebewijs.
 6. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, krijgt je een identificatienummer. Noteer dit nummer goed!
 7. De betaling van US 50,- (single entry) of US 150,- (multiple entry) dient per creditcard voldaan te worden.
 8. Je kunt het proces van de visumaanvraag online volgen met dit nummer i.c.m. je paspoortnummer.
 9. Normaliter ontvang je binnen één tot twee weken per mail de ‘visa approval’.
 10. Print dit document en neem het mee naar Malawi
 11. Bij aankomst krijg je het visum in je paspoort gestempeld.

  Bij aankomst in Malawi je visum aanvragen

  Tot op heden is dit de gemakkelijkste manier om het visum voor Malawi te regelen. Je kunt op de luchthavens van Lilongwe en Blantyre zowel het single entry als multiple entry visum aanvragen. Heb het paspoort, een pen en US 50,-  voor het single entry visum of US 150,-  voor het multiple entry visum (in cash) bij de hand. Volg de rij bij immigratie voor ‘visa upon arrival’. Vul hier in het Engels de gegevens in op het papier van ‘visa upon arrival’. Houd er rekening mee dat het visa proces bij aankomst iets langer kan duren. Maar doorgaans sta je na een uur ook buiten bij de privégids met het visa in je paspoort gestempeld.

  Bij alle landgrenzen kun je het single entry visum voor Malawi aanvragen. 

  Een derde partij voor je visumaanvraag inschakelen

  Er zijn verschillende visa bureaus die graag je visumaanvraag voor Malawi regelen. Dit is echter veel duurder dan wanneer je dit zelf online of bij aankomst regelt. Let ook op dat je je paspoort dan ettelijke dagen/weken kwijt bent terwijl een derde partner je visum aanvraag verwerkt.

  Wat kost een visum voor Malawi?

  Een visum voor Malawi kost $ 50 per persoon voor een single entry visum. Je mag bij aankomst op de luchthaven in Malawi ook in euro’s betalen. In dit geval kost het Malawi visum € 50 per persoon. Let er wel op dat je het contant/cash meeneemt. Alleen als je een visumbureau of een tussenpartij inschakelt om de aanvraag voor je te regelen, zal het duurder zijn. De exacte kosten zijn per derde partij verschillend.

  Houd rekening met het volgende:

  Safari Atelier tracht de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk bij te houden. Elke reiziger is echter zelf verantwoordelijk voor het juist verkrijgen van het visum. 

  Misschien zijn onderstaande pagina’s ook interessant voor jou!

   

  Laat je inspireren door onze
  Safari blogs

  Wij stellen ons graag voor!
  Wie wij zijn

  Vraag gerust aan!
  Reisvoorstel