Beste reistijd Mozambique

Wat is de beste periode voor een reis in Mozambique?

Wat is de beste reistijd voor Mozambique?

De beste reistijd voor Mozambique is vanaf april t/m november. Het droge seizoen loopt gebruikelijk van mei t/m oktober. April, november/ december behoren tot de overgangsmaanden waarin er nog een bui kan vallen. Het regenseizoen is op haar hevigst in januari t/m maart waarbij er flinke cyclonen aan wal kunnen komen. 

 

Noord versus Zuid Mozambique

Doordat de kustlijn van Mozambique totaal 2500km lang is, kan het weer binnen Mozambique nogal verschillend zijn. Het noordelijke deel kent bijvoorbeeld slechts marginale temperatuur verschillen. Het is hier het hele jaar door 25-30 graden. In het zuiden kan het daarentegen in juli/ juli frisser worden met gemiddeld 12-15 graden.

Overal in Mozambique geldt dat het van oktober t/m maart erg warm wordt met temperaturen tot 35+. De andere maanden (april, mei, augustus, september) zijn prettig waarin er weinig tot geen regen valt en het niet te warm noch te koud wordt.

Beste duikseizoen in Mozambique

Probeer ten eerste het cyclonen seizoen van januari t/m maart te omzeilen in Mozambique! Alle andere maanden is het heerlijk vertoeven op de verschillende schitterende strand locaties. Wanneer reizigers specifiek walvishaaien of bultruggen willen spotten, kan dit het beste van augustus t/m oktober. Duiken is daarentegen het hele jaar door erg succesvol. Houd rekening met sterke wind in juni/ juli waardoor de zee in die periode wat ruiger kan zijn.

Voor ons een bijzondere periode:

”We reizen in november door het schitterende Mozambique. We rijden de kustlijn af van Maputo tot Vilanculos. Het weer is schitterend met een strakblauwe hemel! De duiken maken een grote indruk op ons. Het water is kraakhelder en de zee kalm. We zien schildpadden, mantaroggen, haaien en bijzondere morenen. November is een top periode om deze reis te ondernemen”

Houd rekening met het volgende:

Uiteraard is bovenstaande informatie een indicatie en kunnen er jaren zijn waarin het weer veranderlijk is. Het klimaat is in Afrika de afgelopen decennia ook behoorlijk veranderd.