Idyllische Bazaruto archipel

Vilanculos; gateway voor deze paradijselijke eilanden

Vissersdorp bij tropisch archipel

Ben je op zoek naar het laatste paradijs van Afrika? Zoek niet verder en bezoek de idyllische eilanden van de Bazaruto archipel! De archipel bestaat uit totaal vijf eilanden waarvan Bazaruto en Banguerre de grootste en enig bewoonbare eilanden zijn. In totaal zijn er 4 zeer exclusieve lodges op Benguerre en 3 luxe accommodaties op Bazaruto om uit te kiezen. Het zijn daarmee de meest exclusieve en tropische resorts van Afrika! Afhankelijk van de lodge die je kiest, wordt de transfer van de regionale luchthaven zelfs uitsluitend per helikopter uitgevoerd!

Wil je liever iets meer met de beide benen op de grond blijven? Kies dan voor een leuke middenklasse of luxe accommodatie op het vaste land in het lieflijke vissersdorp van Vilanculos. Dit is beter betaalbaar en een dagtocht naar de Bazaruto archipel per dhow of motorboot is tevens fenomenaal! Daarnaast kun je tijdens deze 45 minuten lange boottocht vergezeld worden door dolfijnen, gigantische schildpadden of de met uitsterven bedreigde Dugong. Kortom, welke plek je ook kiest je gaat hier tropisch en afgelegen genieten!

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Bazaruto tip!

Boek vanuit Vilanculos een dagtocht incl. beach barbecue naar Bazaruto Island. Dit is pure romantiek in de meeste idyllische setting.

 

Ligging Bazaruto

De Bazaruto Archipel ligt in het oosten van Mozambique, voor de kust van Vilanculos.

Beste reistijd Bazaruto

De beste maanden om de Barazuto Archipel te bezoeken zijn van mei t/m december. Lees hier de beste reistijd voor Mozambique.

Bazaruto in jouw reis?

Vilanculos versus de Bazaruto archipel

Welke locatie geeft de beste ervaring in de regio van Vilanculos? Afhankelijk van de verwachtingen en het budget kan het antwoord uiteenlopen. De allermooiste stranden, de hoogste biodiversiteit vogels en reptielen en de beste lodges zijn op Benguerra en Bazaruto Island te vinden. Houd echter rekening met een budget van minimaal EUR 750,- p.p. per nacht (waarbij alle maaltijden en drankjes opgenomen zijn).

Wil je jezelf liever laten onderdompelen in een authentiek Mozambikaans vissersdorp met fabelachtige stranden, lekkere restaurants en een ontspannen vibe? Kies dan voor Vilanculos! Met een verrassend gevarieerde keuze uit middenklasse tot luxe accommodaties ervaren reizigers op het vaste land het beste van twee werelden. Trek er in dit geval via dagtocht naar Bazaruto en/of Benguerra op uit. De 100m hoge duin op Bazaruto geeft het mooiste uitzicht over de zandbanken, meren op het eiland en de Indische Oceaan. Sterker nog, dit uitzicht is mogelijk het meest sensationeel van heel Mozambique!

Safari Atelier - Bahia Mar - Vilanculos - boottocht naar Bazaruto - Mozambique

In de baai voor Bazaruto komt de laatste grote groep Dugongs ter wereld voor. Onderweg naar onze duiklocatie komen de dolfijnen nieuwsgierig rondom de boot zwemmen. Na vijf minuten is het wederom raak. Nu zien we op afstand de bijna prehistorisch uitziende Dugong naar het wateroppervlak komen. Wauwwww!

Gevarieerde excursies!

Voor een relatief klein dorp als Vilanculos is er een weidse keuze uit excursies. Vertrek bijvoorbeeld per dhow naar Bazaruto Island om vervolgens daar te genieten van een tropische strand barbecue! En liefhebbers van paarden kunnen de schitterende duinen per paard trotseren. Gallopeer over de postkaartachtige rurale zandwegen door het dorp en over het strand! Tot slot kunnen duikers hun hart ophalen bij Two Mile Reef. Dit is het beste koraalrif welke bekend staat om de vele rif haaien, gigantische schildpadden, morenen en kleurrijke vissen. En met wat meer geluk wordt ook de dugong in de baai en-route naar de duiklocatie gezien! Oftewel, of je nu op zoek bent naar ontspanning of actie, Vilanculos en Bazaruto hebben het allemaal!

Bekijk de mooiste lodges in Vilanculos en Bazaruto archipel
As Dunas

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Mozambique reizen met Bazaruto Archipel

Safari Atelier - Bahia Mar - Vilanculos - boottocht Bazaruto - Mozambique

Mozambique selfdrive


17 dagen, vanaf € 3.610 per persoon.

Highlights van deze reis: Inhaca, Inharimme, Tofo, Vilanculos / Bazaruto.

Safari Atelier - As Dunas - Bazaruto - Vilanculos - Mozambique

Zimbabwe & Mozambique


16 dagen, vanaf € 5.240 per persoon.

Highlights van deze reis: Matusadona, Hwange, Victoria Watervallen, Vilanculos / Bazaruto.

Vilanculos in jouw Mozambique reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Bazaruto, Benguerre of Vilanculos kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Mozambique inspiratie