Hike Mount Kilimanjaro

Het besneeuwde dak van Afrika

De Kilimanjaro; een van de zeven summits!

De Kilimanjaro is de hoogste alleenstaande berg van de wereld en tevens de hoogste berg van Afrika! Voor Afrikaliefhebbers is het behalen van de Uhuru piek op 5895m, letterlijk het absolute summum! Er zijn verschillende schitterende routes om de summit te behalen. Onder begeleiding van ervaren expeditie gidsen worden reizigers in professionele handen begeleid door deze berggidsen, porters en chefs op de route naar de top.

Voor reizigers die graag een glimp van een Kilimanjaro expeditie willen ervaren is het ook mogelijk om een dagtocht te maken. Je hiked dan onder begeleiding van de Machame gate naar het eerste kamp op ongeveer 3000 meter hoogte. Na de lunch hike je weer terug naar de voet van de berg!  

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Kilimanjaro tip!

Beklim Mount Kilimanjaro via de Machame route, inclusief een dag acclimatiseren. Via deze route heb je de hoogste succeskans en ga je Uhuru piek halen! 

Ligging Kilimanjaro

In het noorden van Tanzania, op 2 uur rijden van Arusha.

Beste reistijd Kilimanjaro

Je kunt de Kilimanjaro het beste tijdens de droge maanden beklimmen van juli t/m februari m.u.v. november. Lees hier de beste reistijd voor Tanzania.

Kilimanjaro in jouw reis?

Hike via de juiste route naar de Uhuhu piek 

Kies voor de minder bewandelde routes met een hoge slagingskans zoals de Rongai, Lemosho of Machame route. Op weg naar ‘het dak van Afrika’ hiken de avonturiers door eeuwenoude regenwouden boordevol apen en vogels om vervolgens rond de 2800m hoogte de begroeiing achter zich te laten. Via open heidelanden vervolgt de route via valleien en stijlere bergpaden naar het hoger gelegen Alpinelandschap (vanaf 4000m). Het hoogste en meest stijle arctictische deel geldt vanaf 5000m tot aan het de besneeuwede toppen van de Kilimanjaro. Het ‘dak van Afrika’ loopt van Stella Point tot aan Uhuru piek en is het mooiste deel, omgeven door gletsjers en de immense kaldera. Het overweldigende gevoel wanneer je de Uhuru bereikt is met geen pen te beschrijven, zo emotioneel en indrukwekkend is de route naar de top. 

Safari Atelier - Kilimanjaro - Tanzania

Na een lange nacht zwoegen arriveer ik rond 7 uur bij Stella Point. Ik ben uitgeput maar trots. ‘It’s still a bit further to Uhuru Peak, you can do it’. Ik raap mijn energie (als er nog iets van over was) bij elkaar en trotseer het laatste uur ook succesvol. Wat ben ik blij met dit waanzinnige team, zonder hun ondersteuning had ik het nooit gered 

Maasai cultuur en slapen nabij de Kilimanjaro

De omgeving van de Kilimanjaro is het leefgebied van ontzettend veel stammen. Het is ook dé regio waar reizigers hun hart kunnen ophalen aan de overweldigende natuur, landschappen en cultuur zonder dat de focus op safari ligt. Kies voor een unieke afsluiter van de rondreis door een paar dagen door te brengen in West Kilimanjaro. Onder begeleiding van de lokale Maasai kunnen reizigers gaan wandelen, vee houden, speerwerpen, een lokale maaltijd bereiden etc. Het landschap is verbluffend mooi evenals de kleurrijke Maasai en de lodge! 

Bekijk de mooiste lodges in West-Kilimanjaro, waaronder
Amini Maasai Lodge

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Tanzania reizen met Kilimanjaro

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach Tanzania


16 dagen, vanaf € 4.375 per persoon.

Highlights van deze reis: West Kilimanjaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar.

Safari Atelier - Lake Manze - Essential Destinations - jeepsafari Selous - Tanzania

Zuid Tanzania & Mafia Island


17 dagen, vanaf € 6.690 per persoon.

Highlights van deze reis:
Selous, Ruaha & Mafia Island

Mount Kilimanjaro in jouw Tanzania reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan de Kilimanjaro kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

 

Lees snel verder voor meer Tanzania inspiratie