Op safari in de Ngorongoro krater

De grootste wilddichtheid per vierkante meter in Afrika

Ontelbaar veel wilde dieren op de Ngorongoro kratervloer

Stel jezelf het volgende voor; een vulkaan die vergelijkbaar is in grootte met de Kilimanjaro (5895m). Fier steken beide bergtoppen over de enorme en wildrijke savannevlaktes uit. Dit was de realiteit totdat de Ngorongoro vulkaan zo’n 2,5 miljoen jaar terug uitbarstte en veranderde in een gigantische caldera. Het is hedendaags zelfs de grootste intacte caldera ter wereld! De adembenemend mooie Ngorongoro krater schitterend in vrijwel elke safari door Noord Tanzania vanwege de hoge concentraties wilde dieren. Sterker nog, de Ngorongoro krater heeft de hoogste wilddichtheid per vierkante meter in Afrika. Ga met alle zintuigen zelf ervaren waarom de krater uitgeroepen is tot UNESCO werelderfgoed!  

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Ngorongoro tip!

Buiten de jeepsafari in de krater is het mogelijk om lange hikes te gaan in de regio buiten de Ngorongoro krater. Erg bijzonder is bijvoorbeeld de wandelsafari in de Empakaai krater! 

Ligging Ngorongoro krater

In centraal noordelijk Tanzania, tussen de Serengeti en Lake Manyara ingeklemd. 

Beste reistijd Ngorongoro

Je kunt het hele jaar de Ngorongoro krater bezoeken. Het droge seizoen loopt van juni t/m maart. Lees hier de beste reistijd voor Tanzania.

De Ngorongoro krater in jouw reis?

Flamingo’s, leeuwen, neushoorns, Maasai en meer! 

Met een diameter van zo’n 21 kilometer op de kraterbodem is het relatief gemakkelijk zoeken naar de neushoorns, olifanten, leeuwen, cheeta’s etc. In het midden van de krater bevindt zich Lake Magadi. Vanaf hier hebben reizigers een sensationeel uitzicht over de zachtgele savannes binnen de caldera en de diepgroene vulkaanwanden die stijl naar boven trekken. Met wat geluk zie je ook honderden roze flamingo’s op het meer samenkomen. De flamingo’s migreren tussen de Ngorongoro krater, Lake Natron en Lake Manyara, steeds zoekend naar vers eten.

Daarnaast kunnen vrijwel alle dieren de steile vulkaanwanden trotseren met uitzondering van de giraffe! Deze tref je alleen bovenop de kraterwand aan, in het dichte woud van het Ngorongoro Conservation Area. Tot slot is de vruchtbare en mineraalrijke grond op de kratervloer erg geliefd bij de lokale Maasai die hier hun vee laten grazen. Tijdens een jeepsafari in de krater geniet je daarom niet alleen van de hoogste dichtheid wilde dieren van Afrika, je schiet ook schitterende foto’s van passerende Maasai die onderweg zijn met hun geiten en koeien.

Safari Atelier - The Manor - Elewana - Ngorongoro - sundowner - Tanzania

De dikke stip aan de horizon wordt steeds groter. Onze gids rijdt bevlogen over de onverharde paden met hier en daar een behoorlijke kuil. Ja, nu zien wij het ook!! We hebben onze Big 5 compleet met het zien van deze prachtige neushoorn 

Unieke lodges, passend bij ieders wensen!

Omdat de Ngorongoro krater relatief klein is en enorm populair is vanwege haar indrukwekkende schoonheid, kan het nogal druk worden in het hoogseizoen. Houd hier rekening mee en probeer in één van de mooie tentenkampen te overnachten in het woud op de krater. Je rijdt dan vrijwel als een van de eerste de Ngorongoro krater binnen, of geniet nog van een machtig beeld als de zon langzaam ondergaat achter de kraterwand.

Bekijk de mooiste lodges bij de Ngorongoro krater, waaronder
Ngorongoro Tortilis Camp

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Tanzania reizen met de Ngorongoro

 

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach Tanzania


16 dagen, vanaf € 4.375 per persoon.

Highlights van deze reis: West Kilimanjaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar.

Safari Atelier - Wildebeest migratie - rivieroversteek - Serengeti Nationaal Park - Tanzania

Serengeti fly-in: Mara migratie


12 dagen, vanaf € 9.060 per persoon.

Highlights van deze reis: Serengeti centraal & Serengeti Mara.

De Ngorongoro krater in jouw Tanzania reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan de krater kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Tanzania inspiratie