Op safari in Ruaha

Waar olifanten, palm- en baobab bomen de safari’s domineren

Een droge rivierbedding boordevol olifanten en roofdieren!

Ruaha is het mooiste en meest wildrijke park van Tanzania, maar dan zonder toeristen. Met recht wordt het daarom de onontdekte parel van Tanzania genoemd. Het park wordt gevoed door de Great Ruaha rivier waar vanuit meerdere zijrivieren zijn ontstaan. Doorgaans is de Mwagusi rivier de meest wildrijke zijrivier. Na het regenseizoen blijft er nog maar weinig van deze imposante rivier over… Naarmate het droge seizoen vordert, is er enkel nog een droge rivierbedding zichtbaar welke uitermate geliefd is bij de wilde dieren!

Ruaha wordt gekenmerkt door zeer hoge concentraties olifanten, leeuwen, giraffen, koedoes. Maar ook cheeta’s, wilde honden en Kaapse vossen worden met regelmaat tijdens de jeepsafari’s gezien. Tot slot is het een vogelparadijs met 570+ verschillende vogels waarvan de endemische Ruaha neushoornvogel een van de mooiste is!

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Ruaha tip!

De besTe tip is om Ruaha in je Tanzania reis op te nemen! Waar je ook verblijft of hoe lang, we durven te garanderen dat het schitterende en onontdekte Ruaha het hoogtepunt van jouw rondreis wordt.

Ligging Ruaha

In het zuidwesten van Tanzania, op 2 uur vliegen van Dar es Salaam.

Beste reistijd Ruaha

Je kunt Ruaha van juni t/m februari bezoeken. Lees hier de beste reistijd voor Tanzania.

Ruaha in jouw reis?

De veelzijdige ecosystemen

De grote kuddes olifanten worden vaak rond de (droge) rivier gezien. Deze giganten kunnen met hun slurf diep door het mulle zand ‘graven’ om zo bij het onderliggende frisse water te komen. Ook rusten leeuwen graag in de schaduw van een baobab of palmboom aan de oever of in de rivierbeddng. De cheeta’s zijn doorgaans gemakkerlijk te vinden in de open savannes, verder van de rivieren vandaan. Hetzelfde geldt voor de wilde honden die juist liever in de dichtbeboste gebieden schuilen. Doordat Ruaha het grootste park van Tanzania is, is er geen gebrek aan deze verschillende ecosystemen. Je kunt dagen op jeepsafari en steeds weer nieuwe regio’s van het park ontdekken!

Safari Atelier - Ikuka Camp - jeepsafari Ruaha - Tanzania

“De onrustige apen in de boom verraden dat hier een luipaard in de buurt is. We zoeken en speuren tot we de prachtige vrouwelijke luipaard zien. Ze drukt haar lichaam tegen de grond en struiken aan om haar geur te verspreiden. De gids legt uit dat ze zo aangeeft dat ze klaar is om te paren” 

Glorieuze safari’s zonder toeristen

In Ruaha zijn reizigers regelmatig getuige van bijzondere wildtaferelen in de mooiste landschappen zonder de aanwezigheid van andere voertuigen. Ruaha is daarmee een waanzinnig wildpark dat voor veel reizigers als hoogtepunt wordt beschouwd tijdens een rondreis in Tanzania (of Afrika!). En hoewel er maar weinig accommodatiemogelijkheden zijn, bieden ze ieder wat unieks aan in verschillende comfortniveaus.

Bekijk de mooiste lodges in Ruaha, waaronder
Ikuka Camp

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Tanzania reizen met Ruaha

 

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach Tanzania


16 dagen, vanaf € 4.375 per persoon.

Highlights van deze reis: West Kilimanjaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar.

Safari Atelier - Lake Manze - Essential Destinations - jeepsafari Selous - Tanzania

Zuid Tanzania & Mafia Island


17 dagen, vanaf € 6.690 per persoon.

Highlights van deze reis:
Selous, Ruaha & Mafia Island

Ruaha in jouw Tanzania reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Ruaha kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Lees snel verder voor meer Tanzania inspiratie