Op safari in Selous

Op (boot)safari in het grootste wildreservaat van Afrika

Tanzania no. 1 park voor wilde honden!

Selous Game Reserve (tegenwoordig Nyerere Nationaal Park) is het grootste wildpark van het Afrikaanse continent. Het is zelfs vergelijkbaar in grootte met Zwitserland! Deze pure wildernis betekent veel avontuur met de verscheidende safariactiviteiten die hier mogelijk zijn. Reizigers hebben de keuze uit jeepsafari’s, bootsafari’s en wandelsafari’s. De dagen kunnen dan ook gevarieerd ingedeeld worden. Voor vele staat het spotten van de wilde honden hoog op het wensenlijstje. Selous behoort (samen met South Luangwa, Zambia) tot een paradijs voor wilde honden liefhebbers. Idealiter worden ze gezien wanneer een roedel net op jacht gaat en ze de prooi slim weten uit te spelen. Een roedel bestaat doorgaans uit 5 tot 25 leden, ideaal dus om samen succesvol te jagen!

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Selous tip!

Door haar enorme grootte is het raadzaam binnen de parkgrenzen te overnachten. Zo verdoe je geen tijd om ’s ochtends nog naar de juiste wildrijke regio te rijden. Leuke opties zijn Lake Manze en Siwandu. 

Ligging Selous

In het zuidoosten van Tanzania, op slechts 45 min. vliegen van Dar es Salaam of 6 uur rijden. 

Beste reistijd Selous

Je kunt Selous van juni t/m februari bezoeken. Lees hier de beste reistijd voor Tanzania.

Selous in jouw reis?

Het wildrijke merengebied van Selous

Een schitterende regio voor de jeepsafari’s is het centrale merengebied. Selous wordt gevoed door de Rufiji rivier die midden in het park uitdijt naar Lake Manze, Lake Nzerakera en Lake Tagalala. Dit watergebied trekt uiteraard veel antilopen, gnoes, giraffen, buffels en olifanten aan. Uiteraard trekt dit wild op haar beurt leeuwen en andere roofdieren aan! 

Buiten de jeepsafari’s rondom het merengebied is met name Lake Manze een fantastische plek om de bootsafari te ondernemen! Geniet van alle dieren die hun dorst komen lessen aan de oever, van giraffen tot zebra’s en nijlvaranen. In het water zelf is het een spektakel van jewelste met de vele nijlpaarden en krokodillen. En rondom het meer vliegen de watervolgels je om de oren. Dit is een zeer fotogenieke activiteit waarbij je de ogen flink de kost kunt geven!

Safari Atelier - Lake Manze - Essential Destinations - bootsafari Selous - Tanzania

“We bestellen nog een Amarula aan de bar en lopen dan ook richting onze tent bij Lake Manze. De Masaai begeleid ons zoals dat gebruikelijk is in de avonden. Vol ongeloof kijken we een minuut later naar het jonge luipaard, zittend op het pad naar onze tent. Het kijkt ons aan en loopt dan rustig richting een watertje verderop” 

De afgelegen Beho Beho savannes

Iets noordelijk van het merengebied liggen de open vlaktes van Beho Beho. De regio is bekend vanwege de warmwaterbronn en hoge concentraties leeuwen! Erg bijzonder aan deze troep is dat ze heel actief zijn en niet te schuw. Daardoor worden ze relatief gemakkelijk gespot! Ook komen de olifanten graag in dit gebied vanwege de open vlaktes boordevol palmbomen om tegenaan te schuren. Beho Beho is daarom een waanzinnige plek voor de jeepsafari hoewel het wat verder rijden is! 

Bekijk de mooiste lodges in Selous, waaronder
Lake Manze

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Tanzania reizen met Selous

 

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach reis Tanzania


16 dagen, vanaf € 4.330 per persoon.

Highlights van deze reis: West Kilimanjaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar.

Safari Atelier - Lake Manze - Essential Destinations - jeepsafari Selous - Tanzania

Zuid Tanzania & Mafia Island


17 dagen, vanaf € 6.900 per persoon.

Highlights van deze reis: Selous, Ruaha & Mafia Island.

Selous in jouw Tanzania reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Selous kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Tanzania inspiratie