Op safari in de Serengeti

De oorsprong van de term ‘safari’

Eindeloze vlaktes boordevol wilde dieren

Het meest bekende en toonaangevende wildpark van Tanzania! Het aantal natuurdocumentaires wat hier is opgenomen overtreft alle andere parken in Oost Afrika. De wereldberoemde Serengeti is daarmee de belichaming van de term ‘safari’. Het zijn de uitgestrekte savannevlaktes met miljoenen hoefdieren die de Serengeti zo kenmerken. De jaarlijks terugkerende cyclus van overwegend zebra’s, gnoes en antilopen, volgt de regens door de Serengeti en een stukje Maasai Mara (Kenia). Afhankelijk van het moment van je bezoek aan de Serengeti kan de migratie hun jong werpen, de Mara rivier oversteken (met wachtende krokodillen) of op doorreis zijn naar de volgende vlaktes met vers gras. De megakudde van hoefdieren trekt op haar beurt veel roofdieren aan. Spannende situaties tussen jagende leeuwen en cheeta’s versus de ogenschijnlijk machteloze wildebeesten en antilopen, creëren unieke situaties en beelden.

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Serengeti tip!

Verblijf op twee locaties in het meest wildrijke park van Tanzania! Bezoek altijd de befaamde centrale Seronera vallei en bezoek dan de migratie zodat je (een deel) van de twee miljoen hoefdieren gaat zien!

Ligging Serengeti

In centraal noordelijk Tanzania, deels grenzend aan Kenia. 

Beste reistijd Serengeti

Je kunt het hele jaar de Serengeti bezoeken. De droge maanden zijn van juni t/m maart. Lees hier de beste reistijd voor Tanzania.

Serengeti in jouw reis?

Ballonsafari over de savannes van de Serengeti

Je kunt de Serengeti letterlijk naar een nog hoger niveau tillen! Kies dan voor de spectaculaire ballonsafari! Zweef over de uitgestrekte graslanden terwijl de warmoranje zon langzaam opkomt aan de horizon. Ruim een uur geniet je van al het wildleven wat ontwaakt op de savannes. Doordat je over het gras en struiken vliegt, zie je ineens nog meer dieren. Zo zag Safari Atelier tijdens de ballonsafari een moeder leeuw met haar welpen water drinken bij een waterbron die vanaf de weg niet zichtbaar is! Of een boos nijlpaard die met een rotgang door zijn kleine strook water rende en de andere nijlpaarden liet schrikken. Een ballonsafari is daadwerkelijk een extra unieke herinnering voor het leven!

De ballonsafari wordt in stijl afgesloten met een champagneontbijt in de bush. De ballonsafari vertrekt dagelijks vanaf de centrale Seronera vallei. Kies tussen juli en oktober voor de ballonsafari over de sensationele Mara rivier. Beleef met eigen ogen een rivieroversteek vanuit de lucht!

Safari Atelier - Wildebeest migratie - Serengeti Nationaal Park - Tanzania

De gids rijdt richting een stuk savanne waar niets lijkt te grazen. “You wait”, zegt de gids lachend. Buiten een wrattenzwijn zien we nog steeds niets. Maar dan krijgt de gids gelijk. Achter een palmboom en wat struiken komt een groep leeuwen van 15+ stuks vandaan. Twee van de vrouwtjes maken aanstalte…. en ineens sprinten ze naar het wrattenzwijn wat geen schijn van kans meer maakt 

Kleinschalige tented camps op toplocaties!

Qua grootte is de Serengeti vergelijkbaar met België. Hoewel het druk kan worden in de hoogseizoens-maanden is er voldoende ruimte om jezelf alleen te wanen in deze wildernis. Ook dragen de prachtige (luxe) tented camps bij aan de succesvolle jeepsafari’s. De authentieke en sfeervolle accommodaties liggen verspreid in de Serengeti op de mooiste plekjes in de natuur, uiteraard binnen de parkgrenzen. Daardoor geniet je van de morgenstond tot de avondschemering van de beste safaritaferelen!

Bekijk de mooiste lodges in Serengeti, waaronder
Kaskaz Mara

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Tanzania reizen met Serengeti

 

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach reis Tanzania


16 dagen, vanaf € 3.820 per persoon.

Highlights van deze reis: West Kilimanjaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar.

Safari Atelier - Wildebeest migratie - rivieroversteek - Serengeti Nationaal Park - Tanzania

Serengeti fly-in: Mara migratie


12 dagen, vanaf € 8.920 per persoon.

Highlights van deze reis: Serengeti centraal & Serengeti Mara.

Serengeti in jouw Tanzania reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan de Serengeti kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Tanzania inspiratie