Op safari in Tarangire

Grote kuddes olifanten omringt door palm- en baobabbomen

Kuddes olifanten en roofdieren op de loer aan de Tarangire rivier

Landschappelijk is Tarangire het mooiste wildpark van Noord Tanzania. Het gigantische nationale park heeft als levensader de wildrijke Tarangire rivier. Het park wordt gedomineerd door fotogenieke baobab- en palmbomen die overal verspreid staan in het heuvelachtige landschap. Het zijn daarnaast de grote kuddes olifanten die Tarangire extra fotogeniek maken.

Stel je het volgende voor; je staat in de schaduw van een duizendjaaroude baobab boom terwijl beneden in de vallei een groep van zo’n dertig olifanten door de Tarangire rivier voortbeweegt. Onderweg schuren de olifanten met hun leerachtige huid aan de palmbomen terwijl de nieuwsgierige visarenden vanaf grote hoogte meekijken. Dit is een typisch safari-tafereel in Tarangire!

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Tarangire tip!

Verblijf bij een lodge binnen de parkgrenzen zodat je geen tijd verdoet binnen- en buiten het park te rijden. Daarnaast kun je daardoor op wandelsafari! Een unieke aciviteit die slechts hier mogelijk is.

Ligging Tarangire

In centraal noordelijk Tanzania, op 2.5 uur rijden van Arusha.

Beste reistijd Tarangire

Je kunt het hele jaar de Tarangire bezoeken. De meest wildrijke maanden zijn van juli t/m december. Lees hier de beste reistijd voor Tanzania.

Tarangire in jouw reis?

Roofdieren, vogels en unieke safari activiteiten

Buiten de vele olifanten herbergt Tarangire veel katachtige. Tijdens de jeepsafari’s gaat de aandacht dan ook uit naar het vinden van leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Door de aanwezigheid van de rivier heeft het park ook een grote aantrekkingskracht op vogels. Er zijn maar liefst zelfs 495 verschillende (kleurrijke) vogelsoorten te bewonderen! Tarangire is daarmee een waanzinnig allround wildpark waarbij de nadruk op het grote en kleine wild ligt evenals de waanzinnige panorama’s. 

Tevens is het een van de weinige plekken in Tanzania waar het mogelijk is om op een wandelsafari te gaan. Onder begeleiding van de lokale gids zoek je naar sporen en afdrukken van dieren totdat je mogelijk héél dichtbij komt. Daarnaast ligt de nadruk tijdens een wandelsafari op insecten, bomen, de symbiose tussen flora en fauna etc. Tot slot is het mogelijk om Tarangire vanuit de lucht te aanschouwen per ballonsafari. Zweef over de wildrijke rivier en sluit af met een champagne-ontbijt in een open savanne.   

Safari Atelier - Tarangire Treetops - Elewana - Tarangire - Maasai - Tanzania

Ik weet niet waar ik moet kijken. De gigantische Boabab bomen, de enorme kudde olifanten of de cheeta die boven het gras kijkt. Wat een ongelofelijk fotogeniek park is Tarangire 

Unieke lodges, passend bij ieders wensen!

Het weids scala aan accommodaties biedt voor elke wens iets passends. Zo kun je in een gezellige en betaalbare accommodatie buiten de parkentree overnachten. Ervaar je liever het brullen van leeuwen en het kauwen van buffels vanuit je tent? Kies dan voor de authentieke tented camps die binnen het park liggen. Of, verwen jezelf met een uitspatting zoals TreeTops Tarangire waarbij je luxe onderkomen om een eeuwenoude Baobabboom is ontworpen. Vanaf je privélounge op je veranda kijkt dat nóg lekkerder weg over het park en de dieren!

Bekijk de mooiste lodges in Tarangire, waaronder
Ndovu Tented Lodge

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Tanzania reizen met Serengeti

 

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach Tanzania


16 dagen, vanaf € 4.375 per persoon.

Highlights van deze reis: West Kilimanjaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar.

Safari Atelier - Natron Tented Camp - Lake Natron - Ol Donyo vulkaan - Tanzania

Tanzania compleet


15 dagen, vanaf € 4.540 per persoon.

Highlights van deze reis: Tarangire, Lake Natron, Serengeti Mara, Serengeti centraal, Lake Manyara, Zanzibar.

Tarangire in jouw Tanzania reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Tarangire kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Tanzania inspiratie