Migratie Mara & Serengeti Fly-in

12 dagen

Arusha – Mara rivier Serengeti – Centraal Seronera Serengeti

Per fly-in safari naar de twee miljoen hoefdieren aan de Mara & de Serengeti

Wanneer Safari Atelier droomt over de Serengeti, dan zien we honderdduizenden gnoes, zebra’s en antilopen die de Mara rivier oversteken. Reusachtige krokodillen liggen op de loer, hopend op een snack. We zien cheeta’s en leeuwen die de migratie van de hoefdieren volgen. En we willen dat onze reizigers deze machtige natuur spektakels puur en authentiek ervaren. Vanuit een open jeep! Want alleen dan ervaart u de eindeloze vlaktes van de Serengeti en de spannende gebeurtenissen rondom de Mara rivier op haar best!

Deze reis legt de nadruk op het zien van de migratie vanuit de open jeep. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat reizigers tussen Arusha, het noorden en centraal Serengeti vliegen. Eenmaal in de Serengeti aangekomen, worden de safari’s uitgevoerd in open jeeps die slechts exclusief gebruikt wordt door de lodge. Dit is de Serengeti op haar best en meest logistiek beleven! Optioneel kan de safari reis verlengd worden naar het idyllische Pemba Island. 

Dit is een maatwerk reis, hoe werkt dat?

 • Laat je inspireren door dit voorbeeld
 • Bespreek jouw wensen als reiziger met ons
 • Samen creëren we een droomreis die helemaal bij u past!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Comfortabel voortbewegen door Tanzania

Tijdens deze rondreis door Tanzania zijn comfort en overnachten op de beste locaties de prioriteit. Alleen op deze manier gaat u de migratie op haar best en grootst zien! Zo reist u logistiek optimaal per lokale vlucht tussen de hoogtepunten. Gemiddeld doet een regionale vlucht er 60-120 minuten over. ’s Ochtends rijdt u nog met uw open jeep voorbij duizenden gnoes aan de Mara rivier. Vervolgens vliegt u eind van de ochtend naar de Seronera vallei waar na de lunch uw jeepsafari richting de cheeta’s van start gaat. Ideaal toch?!

Reisbeschrijving

 

U vertrekt..

Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vliegt u vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. De directe vlucht landt ’s avonds op de luchthaven van Kilimanjaro waar de goedlachse chauffeur u verwelkomt. Vanavond overnacht u in het hart van Arusha in het mooie boetiekhotel van Villa Maua, geïnspireerd op de Nederlandse-Kaapse architectuur. Een heerlijke plek om te acclimatiseren in Tanzania. 

Het avontuur is begonnen!

Regionale vlucht naar de Mara rivier, middag safari naar de migratie 

U ontwaakt in het gezellige Arusha. Na het ontbijt wordt u naar de lokale luchthaven van Arusha gebracht. In de ochtend vertrekt de lokale vlucht naar de airstrip van Kogatende. Geniet van de schitterende vlucht over de weidse uitzichten. Doordat het vluchtje laag blijft vliegen ziet u het lokale dorpsleven langzaam overgaan in de oneindige vlaktes van de Serengeti. Rond het middaguur landt u op de airstrip van Kogatende. De goedlachse gids staat u op te wachten in zijn open jeep. Na de kennismaking volgt de en-route safari naar Kaszkaz Mara. U verblijft de komende zes dagen op toplocatie nabij de Mara rivier. Na de lunch gaat de safari per open jeep in noordelijk Serengeti van start! 

Op safari naar de twee miljoen hoefdieren in noordelijk Serengeti

De twee miljoen hoefdieren die jaarlijks een cyclus maken door de Serengeti zijn één van de meest indrukwekkende natuur fenomenen van onze planeet. De hoefdieren volgen de regens en verblijven doorgaans vanaf medio juli t/m medio oktober aan de Mara rivier. Een deel van de migratie steekt de grens naar Kenia over maar nog veel meer gnoes, zebra’s en antilopen blijven aan de Tanzaniaanse zijde. U verblijft daarom in het hoge noorden van de Serengeti, nabij de Mara rivier, voor de beste migratiervaring. 

Dagelijks vertrekt u ’s ochtends per open jeep naar de Mara rivier. Hier wacht u op een rivier crossing of op een jacht tussen de roofdieren en antilopen. Tijdens het heetst van de dag keert u terug naar Kaskaz Mara voor de lunch en siësta. In de namiddag keert u terug naar de Mara rivier om dit unieke spektakel opnieuw te aanschouwen. En, opeens zet één zebra of gnoe het op een lopen en volgen duizenden antilopen en-masse! De krokodillen liggen met open bek te wachten in de ondiepe Mara rivier. Dit is uiteraard hét moment waarop u gewacht heeft! 

Beestachtig goede safari’s in centraal Serengeti!

Na de spectaculaire dagen in noordelijk Serengeti vliegt u naar de Seronera vallei. Dit is het deel van de wereldboeroemde Serengeti waar de term ‘safari’ is ontstaan. Het zijn de uitgestrekte savannes met de vele roof- en hoefdieren die dit deel zo kenmerken.

De komende drie nachten verblijft u midden in de Seronera vallei. Dagelijks vertrekt u in de ochtend en namiddag per open jeep de wildrijke savannes tegemoet. Ga samen met de gids op zoek naar de giraffen, olifanten, luipaarden, leeuwen etc. De Seronera vallei kent extreem hoge aantallen leeuwen. Verwacht ook hier voldoende actie de komende dagen! Geniet ’s avonds moe maar voldaan bij het kampvuur van uw luxe tented camp! U beleeft de Serengeti kwalitatief in een uniek en rustig tempo.

Optioneel afsluiten op Pemba Island?!

Geniet van de laatste jeepsafari in de Serengeti. Neem vervolgens afscheid van de gids. U vliegt terug naar Arusha waar in de avond uw retourvlucht naar huis vertrekt. 

Of, u vliegt vanaf de Serengeti naar het tropische en onontdekte Pemba Island. Dit idyllische eiland ligt ten noorden van Zanzibar. Pemba Island is een prachtig eiland. Pemba heeft parelwitte stranden en een binnenland boordevol jungle en lokale boerderijen. Er zijn slechts een handvol luxe accommodaties die allen een honeymoon-achtige vibe hebben. Het absolute hoogtepunt van Pemba is de ‘underwater room’ van The Manta Resort. Slaap midden in de Indische oceaan terwijl ’s nachts het water oplicht. Vanuit de luxe kamer ziet u het onderwater leven passeren! 

Ballonsafari over de immense Serengeti maken?

De Serengeti letterlijk naar een hoger niveau tillen? Dat kan per ballonsafari! Zweef over de uitgestrekte graslanden terwijl de warmoranje zon langzaam opkomt aan de horizon. Ruim een uur geniet u van al het wildleven wat ontwaakt op de savannes. De ballonsafari wordt in stijl afgesloten met een champagneontbijt in de bush. Dagelijks vertrekt de ballon vanaf de spectaculaire Mara rivier. Beleef met eigen ogen een riviercrossing vanuit de lucht! Prijs à EUR 500,- p.p.

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Uitgelichte Lodges

 

Serengeti Mara
Kaskaz Mara

Serengeti Centraal
Naona Moru Camp

Pemba Island
The Manta Resort

De prijs van deze reis

 

Hoe werkt het? Safari Atelier werkt samen met de beste partners in Afrika. Hierdoor kunnen we goede prijsafspraken maken met onze favoriete parels in de bush en op het strand. Elke reis is zorvuldig samengesteld zodat Safari Atelier een scherpe prijs kan garanderen. Zo maakt u tijdens deze reis gebruik van scherpe binnenlandse vlucht prijzen, en aantrekkelijke combi-deals van de accommodaties. Verblijft u liever in een andere accommodatie op een bepaalde plek? Geen probleem. Elke reis kan naar wens aangepast worden. Zo kunnen we een budgetvriendelijke lodge in deze reis verwerken of de reis luxer inkleden van niveau! Bespreek uw wensen met Safari Atelier en we komen altijd tot een passende reis qua inhoud en prijs!

Prijsdetails
Hoogseizoen
2 personen € 9.050,- p.p.
Eenpersoonskamer toeslag € 1.380,- p.p

Hoogseizoen: 01 juli t/m 31 oktober 

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Inclusief
 • Overnachtingen in kleinschalige luxe accommodaties*
 • Alle regionale vluchten:
  • Arusha – Kogatende
  • Kogatende – Seronera
  • Seronera – Arusha
 • Meet & Greet bij aankomst op Kilimanjaro Airport
 • Alle benodigde airport transfers
 • Alle jeepsafari’s in een open jeep
 • Alle maaltijden
 • Alle drankjes in de Serengeti
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Vrijwel alle excursies*
 • Agentenkantoor in Arusha

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Exclusief
 • Intercontinentale vlucht
 • Drankjes in Arusha
 • Open jeepsafari’s op privébasis
 • Optionele verlenging Pemba Island
 • Visumkosten
 • GGTO bijdrage à € 7,50 p.p.
 • Reserveringskosten à € 25,- per boeking

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan de basis van jouw reis worden! Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.