hoogtepunten Zambia

alle bezienswaardigheden van Zambia op een rij

Alle Zambia hoogtepunten

Een privéreis door Zambia kent vele safari hoogtepunten. Safari Atelier heeft de verschillende highlights meerdere malen bezocht en per plek de bijzonderheden voor je uitgeschreven. Omdat Zambia met name een safari bestemming is, lees je hier alles over o.a. South Luangwa, Kafue en Lower Zambezi. Per park staat uitgeschreven wat de regio uniek maakt. Zo leer je uit eerste hand welke regio jou het meest enthousiasmeert! We wensen je veel leesplezier toe bij het samenstellen van jouw favoriete hoogtepunten voor een op maat-gemaakte-rondreis door Zambia! 

Het meest wildrijke park van Zambia
South Luangwa

Kano-, jeep-, nacht-, boot-, en wandelsafari’s
Lower Zambezi

Kijk uit over de eindeloze vlaktes
Kafue

De afgelegen en exclusieve
Liuwa Plains

Het zevende wereldwonder
Victoria Watervallen

De highlights in Zambia

Van alle hoogtepunten in Zambia steekt South Luangwa er als topfavoriet bovenuit! South Luangwa ligt in oostelijk Zambia en herbergt de hoogste aantallen wilde dieren. Het zijn daarnaast de vele goede accommodaties, gidsen en variëteit aan safari mogelijkheden dat South Luangwa uniek maakt!

Lower Zambezi Nationaal Park

Lower Zambezi is qua landschap het meest imponerend van alle Zambiaanse wildparken! De machtige Zambezi rivier heeft maar liefst duizenden nijlpaarden, krokodillen en onnoemlijk veel kleurrijke vogels. Vervolgens trekken op het land de leeuwen, luipaarden, giraffen en prachtige antilopen de aandacht. Wat Lower Zambezi daarnaast extra bijzonder maakt, is het ondernemen van de kanosafari.

Kafue Nationaal Park

Kafue is het grootste wildpark van Zambia en heeft voor ieder wat in petto! Ben je fan van cheeta’s, bootsafari’s en bosrijke regio’s? Verblijf dan tijdens jouw rondreis in het centrale deel van Kafue. Wanneer open vlaktes en een onontdekte wildernis je enthousiasmeert, voel jij je thuis op de afgelegen Busanga Plains in noordelijk Kafue.

Liuwa Plain Nationaal Park

Zie je jezelf als een pionier die altijd op zoek is naar een nieuwe afgelegen plek? Kijk dan niet verder en bezoek het afgelegen Liuwa Plains in westelijk Zambia! Hier ga je gegarandeerd geen andere reizigers tegenkomen! Een groter contrast met de beroemde Victoria Watervallen kan er haast niet zijn! Maar dit bekende plaatsje zorgt wel voor ontspanning tussen de safari’s door. Rondom de Victoria Falls kun je verschillende leuke activiteiten ondernemen zoals raften, quad biken of een helikoptervlucht. Het is een ideale plek om jouw rondreis door Zambia af te sluiten.