Op safari in Liuwa Plains

Onontdekte safari wildernis met migratie

Migratie van gnoes, zonder toeschouwers

Stel je eens voor, uitgestrekte graslanden zonder enige bebouwing. Geen lodge en vrijwel geen paden maar slechts grazende zebra’s en gnoes, voorbijvliegende vogels en wat leeuwen die in de schaduw van een struik liggen te rusten. Je hoort alleen de wind en het geknars van het gras in een buffels bek. Dit is Liuwa Plains in westelijk Zambia, het oudste conserveringsgebied van heel Afrika! Daarnaast neemt jaarlijks van oktober tot januari op de savannes de op een na grootste migratie van gnoes plaats (ruim 40.000)! Een indrukwekkend spektakel waarvan slechts weinig reizigers getuige zijn. Met slechts 150 bezoekers in 2019 kan met recht gezegd worden dat Liuwa Plains één van de minst bezochte wildernissen van Zambia (en Afrika!) is.

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Liuwa Plains tip!

Overweeg om in onze winter het park te bezoeken, wanneer de migratie plaatsvindt en het laagseizoen in Zambia is. Daardoor is het nog rustiger dan gebruikelijk!

Ligging Liuwa Plains

In het verre westen van Zambia.

Beste reistijd Liuwa Plains

Liuwa Plains is het gehele jaar goed te bereizen. Van oktober t/m januari is de migratie gaande. Lees hier de beste reistijd voor Zambia.

Liuwa Plains in jouw reis?

De beste reistijd, per seizoen uitgelicht

Geniet je van fel gekleurde bloemen die tot het oog reiken? Bezoek het park dan in oktober of november wanneer de savannes bontgekleurd zijn met unieke flora in allerlei soorten en kleuren. Dezelfde periode markeert het startpunt van de 40.000 migrerende wildebeesten die in deze periode hun kalveren werpen. Vanaf januari lopen de uiterwaarden in Liuwa Plains vol met water. Deze periode tot en met maart is de beste periode voor vogelliefhebbers en landschap fotografen. Vanaf april en mei trekken veel gnoes terug naar de regio rondom de King Lewanika Lodge. Als gevolg trekken de (baby)gnoes de hyena’s, leeuwen en cheeta’s aan die proberen te jagen op de hoefdieren. Kortom, elk seizoen heeft een eigen hoogtepunt!

Safari Atelier - King Lewanika Lodge - Time & Tide - Liuwa Plains - Zambia

“Vanuit de lucht zien we de uitgestrekte graslanden en waterpartijen. Hier en daar herkennen we gnoes vanaf deze hoogte. Onze vriendelijke gids staat te wachten in de open jeep naast de airstrip. Opgewonden stappen we de savannes tegemoet voor onze eerste safari in dit onbekende wildpark” 

Mobiel kamperen of toch een luxe lodge?

Liuwa Plains ligt in een niemandsland in westelijk Zambia tussen Livingstone en de Angolese grens. Al rijdend doe je er zo’n 6-7 uur over om vanuit Livingstone de afgelegen vlaktes te bereiken. Een paar keer per jaar worden er schitterende safari-expedities georganiseerd. Per Landcruiser trekken er verschillende rangers en overig personeel naar het park om daar een mobiel kamp te bouwen. Deze week staat dan in het teken van avontuur, puur safari beleven en ultiem genieten van de natuur, ver van de bewoonde wereld. Wanneer deze mobiele safari expedities niet vertrekken (of te rudimentair zijn) blijft er slechts één, niet vervelende, optie over! Namelijk jezelf in luxe laten onderdompelen bij King Lewanika Lodge. 

Bekijk de mooiste lodges in Liuwa Plains waaronder
King Lewanika Lodge

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zambia reizen met Liuwa Plains

Safari Atelier - Liuwa Plains - Zambia

Liuwa Plains & South Luangwa


12 dagen, vanaf € 8.930 per persoon.

Highlights van deze reis: Liuwa Plains & South Luangwa.

Safari Atelier - Royal Zambezi Lodge - kanosafari - Lower Zambezi - Zambia

De hoogtepunten van Zambia


13 dagen, vanaf € 6.390 per persoon.

Highlights van deze reis: Lower Zambezi, South Luangwa, Victoria Watervallen

Liuwa Plains in jouw Zambia reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan de Liuwa Plains kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zambia inspiratie

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!