Op safari in South Luangwa

De bakermat van de wandelsafari

Het meest wildrijke en geliefde park van Zambia!

South Luangwa is Zambia’s meest gerenommeerde wildpark. Dit is de plek waar pure wildernis, hoge concentraties dieren én een authentieke safaribeleving werkelijk samenkomen. South Luangwa ligt in oostelijk Zambia en heeft de Luangwa rivier als levensader door het park stromen. Verschillende zijrivieren en lagunes voeden dieper liggende regio’s van het park. De ecosystemen in het park variëren van de waterrijke (moeras)regio’s rondom de rivier, tot open graslanden én de dichtbegroeide bosrijke gebieden. De kenmerkende Miombo bossen gaan in het park naadloos over in de karakteristieke Baobab bomen. De hoge variëteit aan deze fabelachtige regio’s zijn de hoofdreden dat South Luangwa zoveel en bijzonder wildleven herbergt.

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze South Luangwa tip!

Rondom de parkentree kan het druk worden in het hoogseizoen. Verblijf dan in de Nsefu sector of dieper binnen de parkgrenzen voor de beste safari  ervaring.

Ligging South Luangwa

South Luangwa ligt in het oosten van Zambia.

Beste reistijd South Luangwa

De beste maanden om South Luangwa te bezoeken is van april t/m december. Lees hier de beste reistijd voor Zambia.

South Luangwa in jouw reis?

South Luangwa ofwel ‘valley of the leopard’

De safari’s in South Luangwa behoren tot de beste van het Afrikaanse continent! Dit is het wildpark met de hoogste concentraties luipaarden. Het levert de indrukwekkende bijnaam van ‘valley of the leopard op’. Daarnaast leven hier ruim 350 volwassen wilde honden, één van de hoogste concentraties van Afrika. Aan hoge aantallen leeuwen ontbreekt het in dit begeerde safarigebied ook niet. Daarnaast leven er verschillende grote families olifanten en buffels. En, de Luangwa rivier huisvest zo’n 13.000 nijlpaarden. Elk jaar migreren de fotogenieke rood/blauwe Carmine bijeneters tussen eind augustus en eind oktober naar de Luangwa rivier. Kortom, een indrukwekkend rijtje waar de vele hoefdieren én andere bijzondere vogels nog niets eens in benoemd worden. 

Safari Atelier - Lion Camp - South Luangwa - Zambia

“Wat een ochtend is het al geweest! Olifanten, giraffen, leeuwen en wilde honden zagen we al. We rijden de hoek om en zien het hele team van de lodge klaar staan met een ontbijt in de bush. In een mum van tijd zitten we met een kop koffie en Full English breakfast aan de Luangwa rivier, uitkijkend naar de zebra’s in de verte. Dit is safari beleven met een gouden randje.” 

Wandelsafari’s

South Luangwa wordt geroemd om haar professionele wandelsafari’s. De historie van de wandelsafari gaat terug naar 1960 toen Normann Carr in een vrijwel toeristenvrij park zijn gasten te voet op pad nam door de bush. Er waren toen nog geen paden en wegen aangelegd en dus was het gemakkelijker (en avontuurlijk) om het wild te voet te benaderen. Terwijl het park in populariteit groeide werden er ook paden en accommodaties gebouwd. Maar de pure beleving van de wandelsafari heeft het nooit hoeven af te leggen tegen de jeepsafari. Ook hedendaags is geen verblijf in South Luangwa denkbaar zonder de wandelsafari. De nadruk ligt tijdens de wandelsafari op het kleine wildleven, de fauna en sporen. Door de rust en stilte komen reizigers onder begeleiding van de ervaren gids vaak ook heel dichtbij het grotere wild.

Bekijk de mooiste lodges in South Luangwa, waaronder
Puku Ridge Camp

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zambia reizen met South Luangwa

Safari Atelier - Royal Zambezi Lodge - kanosafari - Lower Zambezi - Zambia

De hoogtepunten van Zambia


13 dagen, vanaf € 6.590 per persoon.

Highlights van deze reis: Lower Zambezi, South Luangwa, Victoria Watervallen

Safari Atelier - Liuwa Plains - Zambia

Liuwa Plains & South Luangwa


12 dagen, vanaf € 8.930 per persoon.

Highlights van deze reis: Liuwa Plains & South Luangwa.

South Luangwa ook in jouw Zambia reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan de South Luangwa kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zambia inspiratie