Op safari in Matusadona

Big 5 wildpark aan Lake Kariba

Vogelspotten, de Big 5 en bootsafari’s!

Matusadona grenst aan het grootste watergebied ooit door mensenhanden gebouwd; Lake Kariba. Terwijl het meer van Kariba een populaire vakantiebestemming voor de lokale Zimbabwanen is, trekt het wildpark Matusadona verrassend weinig bezoekers! Dat is bijzonder want het park is een waterrijke safariparel waar de Big 5 gespot kan worden. Door het water is het mogelijk om zowel op boot-, wandel- en jeepsafari te gaan. Daarnaast is het mogelijk om te vissen of specifiek op zoek te gaan naar (een deel van) de 214 verschillende vogelsoorten! Ben je op zoek naar grotere dieren? Struin dan de savannes en bosrijke regio’s af. Hier leven namelijk gezonde aantallen olifanten, buffels, hyena’s, leeuwen en luipaarden! De neushoorns houden zich verderop in het park schuil nabij de bergwanden van het plateau. Tot slot zitten er zelfs cheeta’s en wilde honden hoewel het zien ervan zeldzaam is in Matusadona. 

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Matusadona tip!

Matusadona is zo mooi dat een sundowner goed over de hele middag verspreid kan worden. Ga uitgebreid borrelen op het strand van Lake Kariba… en wellicht dat de wilde dieren naar jou komen!

Ligging Matusadona

Matusadona ligt in centraal noordelijk Zimbabwe, tussen de Victoria Falls en Mana Pools in.

Beste reistijd Matusadona

De beste maanden om Matusadona te bezoeken zijn april t/m december. Lees hier de beste reistijd voor Zimbabwe.

Matusadona in jouw reis?

Landschappelijk schitterende eco-systemen

Het binnenland van Matusadona bestaat uit de Ume rivier aan de westzijde en de Sinyanti rivier aan de oostzijde. In het midden van het park worden reizigers geïmponeerd met de sensationele steile kloof welke door de Zambezi Escparment loopt. Het zijn deze unieke ecosystemen die de basis leggen voor bijzondere safariactiviteiten. Vertrek bijvoorbeeld per boot en vaar richting de Sinyanti rivier. Vanuit hier ga je intens genieten van de steile bergwanden, hoge diversiteit aan flora en de mogelijkheid tot zien van neushoorns. Daarnaast zijn de uitgestrekte savannes die direct aan Lake Kariba grenzen, uitermate geschikt voor jeepsafari’s. Dit is tevens de plek om de dag te starten met een bushontbijt of te borrelen tijdens de ondergaande zon. Wat maakt Matusadona echt uniek? Dat je al deze bijzondere activiteiten en landschappen voor jezelf alleen hebt.

Safari Atelier - Changa Camp - wandelsafari in Matusadona - Zimbabwe

Het natuurschoon is overweldigend. Het uitzicht over het strand vanuit Changa met de vele kleurrijke vogels en lachende nijlpaarden in Lake Kariba creëert de beste start van de dag mogelijk.” 

Lake Kariba

De grootste watermassa van Zimbabwe is Lake Kariba. Het idee om het water van de Zambezi rivier op te vangen in een dam ontstond begin 1900. Het duurde tot 1954 tot er met de bouw van de Dam kon worden gestart. De hydra-elektro dam werd door een Frans-Italiaans team ontworpen en gebouwd. In 1958 was de 128 meter hoge en 580 meter brede dam een feit. Het gehele wateroppervlakte van Lake Kariba, inclusief de dam, heeft een watervolume van ongeveer 186km3. Dit is ter vergelijking genoeg om 9 miljoen mensen voor 300 jaar van watertoevoer te voorzien! De elektro-dam brengt elektriciteit aan zowel Zambiaanse als Zimbabwaanse zijde. Voor de Zimbabwanen is het hedendaags een populaire vakantiebestemming om te vissen en ontspannen. De zonsondergangen zijn namelijk magnifiek en de ‘houseboats’ creëren een vakantieonderkomen voor de hele familie!

Bekijk de mooiste lodges in Matusadona waaronder
Bumi Hills

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zimbabwe reizen met Matusadona

Safari Atelier - As Dunas - Bazaruto - Vilanculos - Mozambique

Zimbabwe & Mozambique


16 dagen, vanaf € 5.240 per persoon

Highlights van deze reis: Matusadona, Hwange, Victoria Falls & Bazaruto.

Safari Atelier - Nyamatusi - Mana Pools - African Parks - Zimbabwe

Zimbabwe exclusief


12 dagen, vanaf € 8.050 per persoon

Highlights van deze reis: Mana Pools, Matusadona & Hwange.

Matusadona in jouw Zimbabwe reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Matusadona kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zimbabwe inspiratie