Exclusief Zimbabwe

12 dagen

Mana Pools – Matusadona / Lake Kariba – Hwange 

Sensationale safari's met een exclusief en duurzaam karakter in Zimbabwe!

Ga op avontuur in het wildrijke en afgelegen Zimbabwe terwijl u overnacht op schitterende locaties. De intieme en exclusieve accommodaties hebben allen een duurzaam karakter en worden gerund door professionele Zimbabwaanse teams! Uit eerste hand nemen de ervaren rangers u mee op reis in het paradijselijke Mana Pool. Al wandelend aan de Zambezi rivier passeert u (op veilige afstand) olifanten, giraffen en wilde honden. Daarna vliegt u naar het waterrijke Matusadona. De safari’s op en rondom Lake Kariba geven een tropische sfeer. Hoewel de leeuwen en buffels kenmerkend voor de Afrikaanse bush zijn! De fly-in rondreis wordt afgesloten in het wildrijke Hwange. Tijdens de piek herbergt dit wildpark maar liefst 70.000 olifanten! Op alle luxe locaties wordt u in de watten gelegd en uiteraard zitten alle activiteiten, maaltijden en drankjes standaard in uw reis opgenomen. Dit is genieten en safari beleven op het hoogste niveau! 

Dit is een maatwerk reis, hoe werkt dat?

 • Laat je inspireren door dit voorbeeld
 • Bespreek jouw wensen als reiziger met ons
 • Samen creëren we een droomreis die helemaal bij u past!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Comfortabel bewegen door Zimbabwe

Tijdens deze rondreis door Zimbabwe staan comfort en overnachten op de beste locaties bovenaan. Zo reist u logistiek optimaal per lokale vluchten tussen de hoogtepunten. Gemiddeld doet een regionale vlucht er 90 tot 120 minuten over. Alleen de transfer tussen Hwange en Victoria Falls Airport wordt per privé wegtransfer uitgevoerd vanwege de relatief korte afstsand. ’s Ochtends wandelt u nog tussen de zebra’s en giraffen, vervolgens vliegt u eind van de ochtend naar het volgende wildpark waar na de warme lunch uw jeepsafari van start gaat. Ideaal toch?!

Reisbeschrijving

 

U vertrekt..

Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vliegt u vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Bij aankomst in Harare staat een goedlachse vertegenwoordiger u op te wachten. U wordt naar de domestic hal gebracht waar de regionale vlucht naar Mana Pools vertrekt. De ranger van het duurzame en exlcusieve Nyamatusi Camp bengt u per en-route safari naar de waanzinnige accommodatie in de bush!

Stap in de kano (onder begeleiding van de ranger) en geniet van de eerste bush geluiden en ontmoetingen met nijlpaarden, krokodillen en kleurrijke vogels!

Uw vakantie is officieel begonnen!

Op wandel-, kano- & jeepsafari in Mana Pools

Mana Pools is het meest sprookjesachtige park van Zimbabwe. De brede Zambezi river, de wildrijke lagunes en het droge binnenland zijn het toneel van de beste jeep-, kano- en wandelsafari’s. Bespreek dagelijks met de ranger hoe u deze dagen wilt invullen! Begin de dag bijvoorbeeld wandelend. Terwijl de zon langzaam opkomt, loopt u de net ontwaakte wrattenzwijnen op de savannes tegemoet. De grazende antilopes en nieuwsgierige apen kijken vanaf een afstand ook toe. Onderweg geniet u van een verse kop koffie aan de Zambezi, uitkijkend over de brede rivier met haar duizenden nijlpaarden. Voor de siësta en warme lunch keert u terug naar Nyamatusi Camp.

’s Middags stapt u kano in. De rangers manoeuvreert u voorbij nijlpaarden en krokodillen in het prachtige landschap. Na de borrel tijdens ondergaande zon stapt u de open jeep in. U gaat tijdens de nachtsafari op zoek naar de nocturne dieren zoals luipaarden, servalkatten, honingdassen en de Pels visuil. Rond 20.00 komt u bij het knisperend kampvuur aan. Schuif vervolgens aan voor het heerlijke diner. Geniet van de betoverende safaribeleving in Mana Pools waar werkelijk aan alles is gedacht.

Safari’s beleven in het tropische paradijs van Matusadona aan Lake Kariba

Na de ochtendsafari in Mana Pools vertrekt het korte vluchtje richting Matusadona. U ziet het enorme meer van Kariba voor u opdoemen als u de airstrip nadert. Via een en-route safari wordt u naar de lodge lodge gebracht. Het uitzicht vanaf Bumi Hills lijkt haast wel een droom… de nijlpaarden in de verte, het goudgele strand van Lake Kariba voor de deur en luxe kamers staan garant voor een memorabele safari! 

Vanuit Bumi Hills gaat u deze dagen op boot-, wandel- en jeepsafari. Daarnaast is het mogelijk om te vissen of specifiek op zoek te gaan naar (een deel van) de 214 verschillende vogelsoorten! Op de savannes en de meer bosrijke regio’s leven gezonde aantallen olifanten, buffels, hyena’s, leeuwen en luipaarden. De neushoorns houden zich verderop in het park schuil nabij de bergwanden van het plateau. Met drie geplande overnachtingen heeft u voldoende tijd om de verschillende uithoeken te ontdekken.

Afsluiten in het gerenomeerde Hwange

De reis wordt in stijl afgesloten in het meest wildrijke park van Zimbabwe; Hwange. Sterker nog, Hwange behoort tot één van de beste parken van het Afrikaanse continent! De reden is gemakkelijk; de prachtige landschappen, hoge concentraties wilde dieren, verscheidenheid aan accommodaties en de goede logistieke verbinding. Daarnaast is Hwange thuis aan de Big 5, leven er 108 zoogdieren, 400 vogelsoorten en herbergt Hwange op haar piek 70.000 olifanten!

Bij aankomst staat de ranger van Somalisa Camp u op te wachten! De komende dagen verblijft u in het luxe tented camp, gelegen in een privéconcessie van Hwange. Omgeven door goudgele savannes met hoge aantallen leeuwen, luipaarden, olifanten en buffels is het heerlijk toeven in Hwange! Bespreek uw voorkeursdagindeling met de ranger. Kies uit wandel- en jeepsafari’s. 

Na drie wervelende safari overnachtingen in Hwange wordt u in zo’n twee uur naar Victoria Falls Airport gebracht. Eventueel is het mogelijk om de reis te verlengen met een bezoek aan de Victoria Falls. Geen genoeg van safari? Vlieg dan door naar de ultieme wildernis Gonarezhou (op de grens met Zuid Afrika en Mozambique) of naar de begeerde Okavango Delta in Botswana. Bespreek uw wensen met Safari Atelier! 

 

Verlengen naar de ruige wildernis van Gonarezhou?

Krijgt u niet genoeg van Afrika en heeft u nog extra vrije dagen? Vlieg dan vanaf Hwange, via Harare, naar Gonarezhou. Deze prachtige wildernis is de onontdekte parel van Zimbabwe. Gonarezhou ligt op de grens met Mozambique en Zuid Afrika. Het park herbergt de meest dramatische landschappen, wilde dieren en heeft de luxe Chilo Gorge Lodge van waaruit de jeep- en wandelsafari’s worden uitgevoerd. Bespreek de mogelijkheden met Safari Atelier!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Uitgelichte Lodges

 

Mana Pools
Nyamatusi Camp

Matusadona
Bumi Hills

De prijs van deze reis

 

Hoe werkt het? Safari Atelier werkt samen met de beste partners in Afrika. Hierdoor kunnen we goede prijsafspraken maken met onze favoriete parels in de bush. Elke reis is zorvuldig samengesteld zodat Safari Atelier een scherpe prijs kan garanderen. Zo maakt u tijdens deze reis gebruik van speciale combinatieprijzen in Zimbabwe en aantrekkelijke kortingen in het laagseizoen. Verblijft u liever in een andere accommodatie op een bepaalde plek? Geen probleem. Elke reis kan naar wens aangepast worden. Zo kunnen we een budgetvriendelijke lodge in deze reis verwerken of de reis luxer inkleden van niveau! Bespreek uw wensen met Safari Atelier en we komen altijd tot een passende reis qua inhoud en prijs!

Prijsdetails
vanaf 2 personen
Laagseizoen (nov. t/m mei) € 8.050,- p.p.
Hoogseizoen (juni t/m okt.) € 11.360,- p.p.

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

** Kinderkorting op aanvraag

Inclusief
 • Overnachtingen in kleinschalige exclusieve en duurzame accommodaties*
 • Alle regionale vluchten
  • Harare – Mana Pools
  • Mana Pools – Matusadona
  • Matusadona – Hwange
 • Wegtransfers van Hwange naar Victoria Falls
 • Alle maaltijden in de parken*
 • Alle drankjes in de parken*
 • Wasservice in de accommodaties 
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Vrijwel alle excursies*

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Exclusief
 • Intercontinentale vlucht
 • Visumkosten
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten à € 25,- per boeking
 • GGTO bijdrage a € 7,50 per persoon

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van bovenstaande reis? Dit kan jouw reis worden. Elke reis van Safari Atelier is een maatwerkreis. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen creeeren wij jouw droomreis.