hoogtepunten Zuid-Afrika

alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika op een rij

Zuid Afrika’s highlights

Een privéreis door Zuid-Afrika kent vele hoogtepunten. Van culinaire hoogstaande regio’s, de wijnvelden en (onontdekte) safari parken. Safari Atelier heeft ze bezocht en per locatie de hoogtepunten voor u uitgeschreven. Zo leert u uit eerste hand van welke regio u het meest enthousiast wordt! We wensen u veel leesplezier bij het samenstellen van uw persoonlijke favorieten voor uw op maat-gemaakte-rondreis door Zuid Afrika!

De beste privéreservaten nabij het
Kruger park

Laat je meenemen in de magie van de natuur
Panoramaroute

De veelzijdige en culinaire ‘mother city’
Kaapstad

Onaangetaste safari wildernis
Kgalagadi Transfrontier Park

Gastronomisch genieten en wijnproeven in Stellenbosch en Franschhoek

De Kaapse Wijnvelden

Jeepsafari’s tussen tientallen neushoorns
Waterberg

Wilde honden en luxe lodges
Madikwe

Natuur, safari’s, stranden en sensationele vergezichten
De Tuinroute

Schitterende safari’s in een uitgebarste vulkaan
Pilanesberg

De hoogtepunten van Zuid-Afrika

Op ieders verlanglijstje staat een privéreis naar Zuid Afrika. En terecht! Met Kaapstad heeft Zuid Afrika de leukste stad van het Afrikaanse continent in huis. Daarnaast zijn het de wildrijke privéreservaten zoals Sabi Sands, Timbavati en Klaserie die safari’s van wereldklasse garanderen. Uiteraard mogen de spectaculaire uitzichtpunten van Tuin- en Panoramaroute ook niet ontbreken tijdens een self-drive avontuur. 

Mooie privéreservaten in Zuid-Afrika

Daarnaast heeft Zuid Afrika ook waanzinnige privé reservaten die van de gebaande paden liggen. Reizigers beleven hier hoogstaande safari’s zonder de massa toeristen. Denk daarbij aan het landschappelijk indrukwekkende Welgevonden Game Reserve. Dit privéreservaat kent de hoogste aantallen neushoorns! Verblijf in één van de luxe lodges terwijl de jeepsafari’s een diepe indruk achter laten. Zo is ook Madikwe een onontdekte parel waar juist de wilde honden, leeuwen, olifanten en neushoorns met regelmaat gezien worden. Een andere favoriet van Safari Atelier is “Black Rhino Game Reserve”, nabij Pilanesberg. Geniet hier van unieke vergezichten, exclusieve lodges en veel wilde dieren.

De diversiteit van Zuid-Afrika

Een groter contrast is haast niet mogelijk! Van de wildrijke savannes en bosrijke regio’s naar de halfwoestijn van de Kalahari en Kgalagadi! Deze woestijnachtige regio’s trekt heel ander wild aan. En daarmee ook andere safarimogelijkheden. Voor de variëteit is het ontzettend leuk om hier op natuurwandeling met de San te gaan bijvoorbeeld. Of fotografeer de stokstaartjes vanuit het exclusieve Tswalu Reservaat. Voor een prachtige strandafsluiter lonkt de warme Indische Oceaan! Kijk niet verder en eindig een indrukwekkende self-drive aan de parelwitte stranden van iSimangaliso.

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!