Beleef Kaapstad

“The mother city”

Beleef de mooiste en hipste stad van Afrika; Kaapstad!

De meest hippe, veelzijdige en culinaire stad van het Afrikaanse continent! Kaapstad is altijd een schot in de roos! Met haar bruisende Waterfront, idyllische Camps Bay, historische Constantia, veelzijdige city-center en kleurrijke Bo-Kaap. Geen dag ziet er hier hetzelfde uit vanwege de oneindige mogelijkheden! En, terwijl u de stad en haar vele gezichten ontdekt is er één constante… De indrukwekkende Tafelberg is altijd uw kompas, waar u ook heengaat. Daarnaast imponeert de omgeving van Kaapstad minstens zo veel! De Kaapse wijnvelden liggen op een uurtje rijden. Maar ook pinguïns, op de hagelwitte stranden van Boulders Beach, zijn binnen handbereik. Of, rijdt naar Houtbaai voor verse ‘fish & chips’ nabij de haven. Sowieso mag een bezoek aan de peninsula niet ontbreken. Aanschouw de schitterende kliffen die overgaan in de ruige Atlantische Oceaan. Via de prachtige Chapmans Peak route, rijdt u over het schiereiland naar de zuidelijke ‘Kaap de goede Hoop’.
Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Kaapstad tip!

Hike de Tafelberg via de spectaculaire ‘India Venster’ route. Dit is de meest uitdagende hike naar de top waarbij avonturiers letterlijk moeten kletteren. Je wordt beloond met het beste uitzicht en vrijwel geen andere bezoekers. Onderneem deze route altijd onder begeleiding van een ervaren gids! 

Ligging Kaapstad

Kaapstad ligt in het zuidwestelijke puntje van Zuid Afrika, omgeven door de Tafelberg en Atlantische Oceaan.

Beste reistijd Kaapstad

Je kunt het gehele jaar door naar Kaapstad reizen. De warme periode is van oktober t/m april.  Lees hier de beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Kaapstad in jouw reis?

Culinair genieten en de beste dagindeling in Kaapstad!

Er is zoveel mogelijk in Kaapstad dat het onmogelijk is om alles tijdens je bezoek te ondernemen. Kies daarom voor een bezoek aan verschillende wijken en onderneem uiteenlopende activiteiten zodat je het meest complete beeld van Kaapstad krijgt. Waarschijnlijk ben je zo enthousiast over de sfeer en mogelijkheden, dat je nog eens terugkomt!

Wat niet mag ontbreken: Een volle dag rondtoer aan de Peninsula! Start met koffie in het prachtige Kalkbaai! Rij daarna door naar Boulders Beach voor de pinguïns. Vervolg naar het zuidelijke Kaap de Goede hoop om vervolgens (laat) te lunchen met verse vis in Houtbaai. Sluit de dag af met een borrelplank in Camps Bay, aan de boulevard, terwijl de zon in de zee zakt!

Nadat je veelvuldig de restaurants van Waterfront hebt geprobeerd, is het tijd voor het authentieke Kaapstad! Neem een taxi/Uber naar Kloofstraat en neem plaats bij Kloof Street House of Black Sheep Restaurant (altijd vooraf reserveren). Laat je onderdompelen in de smeltkroes van echte Capetonians, zoals ze zich noemen. Probeer een van de vele Zuid Afrikaanse craft gins of een lekkere fles Zuid Afrikaanse Pinotage. Op zoek naar de beste Boboti? Neem de taxi naar Bo-Kaap en smul bij Bo-Kaap Kombuis. Tip, kom hier tijdig terwijl het nog licht is zodat de kleuren en sfeer van Bo-Kaap nog levendiger worden!

Safari Atelier - Cape Town - Kaapstad - Pinguins Boulders Beach - Zuid Afrika

Zaterdag en zondag neemt de leukste ‘farmersmarkt’ van het Afrikaanse continent in Kaapstad plaats. Op vijf minuten lopen van Waterfront voelt de Oranjezicht markt veel authentieker met veelal locals als bezoekers. Daarnaast kun je hier nóg lekkerder en 100% vers eten”

Van roerige geschiedenis tot toonaangevende stad

Kaapstad kent een roerige geschiedenis wat nog veelal zichtbaar is in de stad. Zo zette in 1652 de V.O.C. als eerste overzeese grootmacht voet aan grond in Kaapstad. De indrukwekkende ‘Cape Dutch’ architectuur van die tijd (17e en 18e eeuw) is in de stad nog goed herkenbaar. In deze tijd werd ook ‘Afrikaans’ de voertaal wat hedendaags nog op veel plekken (naast het Engels en de vele Afrikaanse talen) wordt gesproken. En, het huidige toeristische Waterfront, met haar vele restaurants, winkels en hotels, was vroeger de grimmige haven van waaruit Nelson Mandela op de boot werd gezet naar Robben Island. Het landschappelijk schitterende Constantia, aan de voet van de Tafelberg, was in 1685 met ‘Groot Constantia’ de eerste wijnboerderij van Afrika en is tevens een van de oudste wijngaarden ter wereld. Het is hedendaags één van de meest pittoreske regio’s van Kaapstad en absoluut een bezoek waard!

Bekijk de mooiste lodges in Kaapstad waaronder
Welgelegen House

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zuid-Afrika reizen met Kaapstad

Safari Atelier - Kgalagadi Transfrontier Park - Zuid-Afrika

Ongerepte Namibië en Zuid-Afrika selfdrive


22 dagen, vanaf € 5.200 per persoon.

Highlights van deze reis: Namib woestijn, Kolmanskop, Fish River Canyon, Kgalagadi Transfrontier, Augrabies Falls, Cederberg, Stellenbosch, Kaapstad. 

Safari Atelier - Pafuri Tented Camp - Kruger - Zuid Afrika

Zuid-Afrika luxe hoogtepunten


14 dagen, vanaf € 5.280 per persoon.

Highlights van deze reis: Panoramaroute, Timbavati, Pafuri, Magoebaskloof, Welgevonden.

Kaapstad in jouw Zuid-Afrika reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Kaapstad kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zuid-Afrika inspiratie