Op safari in Madikwe

Exclusieve safari’s met oog op conservering

Exclusieve en duurzame safari’s

Madikwe is een indrukwekkend succesverhaal qua conservering. In 1991 werd het park ontworpen om bedreigde diersoorten te beschermen en de onderontwikkelde regio een boost te geven. Het creëren van banen in dit afgelegen deel van Zuid-Afrika was daarbij een belangrijk speerpunt. Een mega verplaatsing van wilde dieren vond vervolgens plaats! De reallocatie betrof o.a. kuddes olifanten, roedels wilde honden en troepen leeuwen om er slechts een paar op te sommen. Zo’n 10.000 wilde dieren verder en zeven jaar later was het Game Reserve een feit! Met de komst van luxe en kleinschalige accommodaties werd Madikwe in één klap een van de meest vooraanstaande wildparken van Zuid-Afrika!
Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Madikwe tip!

Verblijf bij Tuningi Lodge, een heerlijke lodge met schuilplaats! Zo kun je tijdens de siësta’s vanuit de schuilplaats genieten van de wilde dieren die naar de drinkplaats komen.

Ligging Madikwe

Madikwe ligt in noordoostelijk Zuid-Afrika, direct grenzend aan Botswana. 

Beste reistijd Madikwe

Je kunt het gehele jaar door Madikwe bezoeken. De warme periode is van oktober t/m april. Lees hier de beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Madikwe in jouw reis?

Op jeepsafari naar wilde honden, neushoorns en luipaarden!

Madikwe wordt geroemd vanwege de hoge concentraties wilde dieren. Het open landschap met graslanden, waterbronnen en dikker struikgewas creëren de ideale omstandigheden voor grazers, hond- en katachtige. De meeste gasten worden dan ook getrakteerd op het zien van wilde honden, neushoorns en leeuwen. Sterker nog, Madikwe is één van de beste plekken op het Afrikaanse continent om de wilde hond te zien! Daarnaast zijn het de grote kuddes elanden, olifanten, zebra’s en giraffen die tijdens elke safari gezien worden. Kortom, de droom van elke safari enthousiast wordt waargemaakt in dit schitterende park. Ook is het tussen de safari’s door heerlijk vertoeven bij de luxe accommodaties. Zo worden gasten regelmatig verrast met het zien van wildleven vanuit de schuilplaats!

Safari Atelier - Tuningi - Madikwe - Zuid Afrika

De wilde honden zijn verderop gespot. Er wachten nog 3 jeeps voor ons maar dat is geen probleem. We genieten van grazende neushoorns, parende luipaard-schildpadden en een kudde elanden bij dezelfde waterbron. 40 minuten later zien ook wij de zeer actieve wilde honden hun prooi aflikken.”

Duurzaam toerisme bedrijven

Het succesverhaal van Madikwe wordt extra ondersteund door het duurzame karakter van toerisme bedrijven. Zo zijn er een handvol luxe accommodaties die allen kleinschalig zijn en daardoor slechts kleine aantallen reizigers kunnen herbergen. Daarnaast geldt de regel dat maximaal drie safari-voertuigen bij een zogenoemde ‘sighting’ mogen staan. Na maximaal twintig minuten moeten de jeeps rouleren. Hoewel dit voor wachtenden wellicht frustrerend kan aanvoelen is de aanname dat dit voor de wilde dieren erg prettig is. Want met slechts enkele jeeps in de nabijheid zullen de wilde dieren ook langer op dezelfde plek blijven omdat ze zich niet opgejaagd voelen. En, omdat er niet veel jeeps rondrijden kunnen normaliter alle gasten in rust genieten van de leeuwen, wilde honden, neushoorns, luipaarden etc.

Bekijk de mooiste lodges in Madikwe waaronder
Tuningi Safari Lodge

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zuid-Afrika reizen met Madikwe

Safari Atelier - Pafuri Tented Camp - Kruger - Zuid Afrika

Zuid-Afrika luxe hoogtepunten


14 dagen, vanaf € 5.280 per persoon.

Highlights van deze reis: Panoramaroute, Timbavati, Pafuri, Magoebaskloof, Welgevonden.

Safari Atelier - Tuningi - Madikwe - Zuid Afrika

Onontdekte wildparken Zuid-Afrika


11 dagen, vanaf € 4.090 per persoon.

Highlights van deze reis: Black Rhino Reserve / Pilanesberg, Madikwe, Welgevonden.

Madikwe in jouw Zuid Afrika reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Madikwe kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zuid-Afrika inspiratie

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!