Ontdek de Panoramaroute

De mooiste uitzichtpunten nabij het Kruger

Bezoek de drie mooiste uitzichtpunten van de Panoramaroute

De bekende Panoramaroute is een aaneenschakeling van schitterende uitzichtpunten nabij het Kruger Nationaal Park. De mooiste ‘viewpoints’ liggen tussen Hazyview en Hoedspruit met de Blyde River Canyon als laatste uitzichtpunt. Het gros van de reizigers kiest ervoor om een deel van de uitzichtpunten te bezichtigen. Je kunt in dit geval de Panoramaroute gemoedelijk in één dag ondernemen. De meest indrukwekkende locaties vragen entree bij binnenkomst. Begin ofwel noordelijk ofwel zuidelijk en verdiep je vooraf in welke viewpoints je absoluut wilt bekijken. Hierdoor ga je de beste invulling aan je dag geven. Vergeet tot slot niet de Gorge Lift in Graskop te bezoeken om wat wilde haren te verliezen!
Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Panoramaroute tip!

Overnacht één nachtje nabij Hoedspruit en de andere nacht bij Hazyview. Zo optimaliseer je logistiek de Panoramaroute.

Ligging Panoramaroute

De Panoramaroute ligt tussen Sabie en Hoedspruit in het oosten van Zuid-Afrika, nabij het Kruger Nationaal Park.

Beste reistijd Panoramaroute

Je kunt het gehele jaar door de Panoramaroute bezoeken. De warme periode is van oktober t/m april. Lees hier de beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Panoramaroute in jouw reis?

Onze 3 favoriete uitzichtpunten van de Panoramaroute:

Aan de noordelijke kant van de Panoramaroute liggen verschillende schitterende uitzichtpunten. Onze favorieten zijn de Three Rondavels en Bourke’s Luck Potholes. Aan de zuidelijke kant, nabij Hazyview, ligt het prachtige Mac-Mac uitzichtpunt. Hier lees je uiteraard waarom deze uitzichtpunten het meest bijzonder zijn:

1. Three Rondavels

Three Rondavels zijn drie ronde brede heuvels die boven de Blyde River Canyon uitsteken. De schitterende groene ‘rondavels’ kijken fier uit over het diepblauwe water in de kloof. De algehele setting is groots en majestueus waardoor dit uitzichtpunt niet mag ontbreken! Het is daarnaast mogelijk om de Three Rondavels vanaf het water te bewonderen! Dagelijks vertrekken er twee boten over de Blyde rivier door de kloof en aanschouw je dit uitzichtpunt vanuit de rivier. 

2. Bourke’s Luck Potholes

Bourke’s Luck Potholes is een verzameling van rotsachtige formaties in en rondom de Blyde rivier. Door eeuwenlange erosie van de rivier zijn er nieuwe gaten, kraken en waterwegen ontstaan. Het resultaat zijn prachtige waterrijke formaties. Er zijn daarnaast verschillende loopbruggen gebouwd waardoor bezoekers tot aan de stroomversnellingen van de Blyde rivier kunnen wandelen. Omdat er verschillende cafés bij de entree zijn, is Bourke’s Luck Potholes ook een ideale lunch locatie.

3. Mac-Mac Falls i.c.m. Mac-Mac Pools

Deze uitnodigende watervallen zijn het ideale eindpunt van de Panoramaroute! Het frisse water valt vanuit de 70m hoge Mac-Mac waterval, via de rivier, in het prachtige natuurlijk bad van Mac-Mac Pools. Het is een stukje lopen vanaf de Mac Mac waterval tot aan de Mac Mac pool. Doordat de wandeling erg landschappelijk is word je beloond met een heerlijke locatie om te ontspannen. Vergeet daarom niet om wat drankjes en snacks mee te nemen naar Mac-Mac Pools. Spring vervolgens in het kraakheldere water voor een verfrissende afsluiter van de dag.

Safari Atelier - Panorama Route - Blyde River - Zuid Afrika

Daredevils kunnen hun hart ophalen in Graskop, temidden van de Panoramaroute. Hier bevindt zich de ‘Gorge Lift’ waar avonturiers kunnen ziplinen of bungeejumpen op grote hoogte. Een mooiere plek om heldhaftig te zijn is er haast niet!

Hoedspruit versus Hazyview

De Panoramaroute kan het beste vanuit Hazyview of Hoedspruit bezocht worden. Of, je overnacht in beide plekken voor een nachtje en rijdt zo van Hazyview naar Hoedspruit of visa versa. Houd er rekening mee dat het erg druk kan worden in Hazyview. Dat komt omdat de ingang van het Kruger Nationaal Park op steenworpafstand van Hazyview ligt. Hoedspruit is de startlocatie voor de privéreservaten van Timbavati en Klaserie en doorgaans iets minder druk.

Nóg indrukwekkender is het om midden in de natuur te overnachten. Een favoriete plek is bijvoorbeeld umVangati House (zie foto). Je overnacht dan van de gebaande paden nabij de Blyde rivier. Weg van de vele toeristen ervaar je hier de Panoramaroute daardoor op haar meest puur!

Bekijk de mooiste lodges op de Panoramaroute waaronder
Summerfields

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zuid-Afrika reizen met Panoramaroute

Safari Atelier - Pafuri Tented Camp - Kruger - Zuid Afrika

Zuid-Afrika luxe hoogtepunten


14 dagen, vanaf € 5.280 per persoon.

Highlights van deze reis: Panoramaroute, Timbavati, Pafuri, Magoebaskloof, Welgevonden.

Safari Atelier - Kgalagadi Transfrontier Park - Zuid-Afrika

Ongerepte Namibië en Zuid-Afrika selfdrive


22 dagen, vanaf € 5.200 per persoon.

Highlights van deze reis: Namib woestijn, Kolmanskop, Fish River Canyon, Kgalagadi Transfrontier, Augrabies Falls, Cederberg, Stellenbosch, Kaapstad. 

Panoramaroute in jouw Zuid-Afrika reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan de Panoramaroute kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zuid-Afrika inspiratie

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!