Op safari in het Kruger en omliggende Privereservaten

Beleef het luxe Sabi Sands, Timbavati en Klaserie

Safari’s in de drie beste privéreservaten nabij het Kruger

Het bekende Kruger herbergt enorm veel wilde dieren. Door de goede logistieke verbindingen en lage prijzen trekt Kruger daarom ontzettend veel toeristen aan. Om die reden wordt het in het hoogseizoen en de weekenden erg druk in het Kruger. Bij Safari Atelier geven we daarom de voorkeur aan een intieme en authentieke safari beleving. We adviseren onze reizigers de wildrijke en schitterende privéreservaten rondom het Kruger te bezoeken! Onze favoriete reservaten zijn Sabi Sands, Timbavati en Klaserie. Net zoals het Kruger herbergen ze hoge aantallen wilde dieren maar dan slechts een fractie van de bezoekers! Daarnaast grenzen de privéreservaten ook aan het Kruger Nationaal Park. En omdat er geen hekwerk is, kan het wild vrij bewegen tussen de verschillende reservaten en het Kruger. De privéreservaten herbergen luxe tot exclusieve accommodaties die de safari’s daarnaast in open jeeps uitvoeren. Hierdoor ervaren reizigers de beste safari’s zonder de massa’s (self-drive) toeristen.
Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Kruger privéreservaten tip!

Overnacht in Sabi Sands, Timbavati of Klaserie en rijd vervolgens via het Kruger Park naar het noorden. De noordelijke Pafuri regio is een fantastische ‘van de gebaande paden’- safari i.c.m. één van de reservaten.

Ligging privéreservaten Kruger

De privéreservaten grenzen westelijk aan centraal Kruger, in oostelijk Zuid Afrika.

Beste reistijd privéreservaten Kruger

Je kunt het gehele jaar de privéreservaten bezoeken. De droge periode is van april t/m november. De warme (en natte) periode is van december t/m maart. Lees hier de beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Sabi Sands, Timbavati of Klaserie in jouw reis?

De succesvolle privéreservaten van Sabi Sands en Timbavati

Het exclusieve Sabi Sands

Sabi Sands is het meest wildrijke reservaat van Zuid-Afrika! Doordat het is omgeven door de Sabi- en Sand rivier is het domein van Sabi Sands landschappelijk adembenemend. Het reservaat bestaat uit verschillende kleinere privéconcessies waarop de, veelal exclusieve, accommodaties en hun gidsen de succesvolle safari’s uitvoeren. Sabi Sands wordt geroemd vanwege de hoge concentraties luipaarden. Maar ook leeuwen, wilde honden en grote kuddes olifanten worden met regelmaat gezien. Favoriete concessies van Safari Atelier zijn Londolozi en MalaMala die al decennialang Sabi Sands domineren met de hoogste kwaliteit lodges, gidsen en safari’s.  Maar uiteindelijk geldt welke concessie of lodge je ook kiest, je hier een spectaculaire safari gaat beleven!

Het wildrijke en betaalbare Timbavati

Noordelijk van Sabi Sands ligt het privéreservaat van Timbavati. Landschappelijk is Timbavati iets bosrijker met verschillende waterbronnen waar de wilde dieren op afkomen. Net als het Kruger is één van de grootste aantrekkingspunten de hoge aantallen leeuwen en luipaarden. Daarnaast is er een zeer reële kans op het zien van een neushoorn. De hoge variëteit aan leuke en betaalbare lodges maakt Timbavati vervolgens een waanzinnige keuze! Tot slot zijn er enkele lodges in Timbavati die gespecialiseerd zijn in wandelsafari’s. Zo is het erg leuk om bijvoorbeeld een paar nachten in het ‘Trails Camp’ te verblijven. Avonturiers gaan dan met de ervaren gidsen in een afgelegen deel van Timbavati op zoek naar bijzondere insecten, planten en sporen. Kortom; Timbavati heeft de hoge aantallen wilde dieren, variëteit aan leuke lodges én aantrekkelijke prijzen.

Safari Atelier - Pafuri Tented Camp - Kruger - Zuid Afrika

De gids kan zijn enthousiasme niet onderdrukken… na dagen zoeken laat de leeuwin eindelijk haar welpjes zien. De welpjes maken een miauw-achtig geluid. Wat bijzonder om zo dichtbij nieuw leven te mogen komen”

Het ruige en onontdekte Klaserie

Minder op de radar van reizigers is het relatief onontdekte Klaserie privéreservaat. Vernoemd naar de Klaserie rivier, is een verblijf in dit reservaat authentiek. Doordat er geen hekken zijn, bewegen de dieren vrij tussen Timbavati, Klaserie en het Kruger. Maar Klaserie kent ook territoriale groepen leeuwen en vele luipaarden. Daarnaast passeren ook de olifanten graag voorbij de Mopane bomen die Klaserie kenmerken. Met slechts een handvol accommodaties kom je in Klaserie de minste jeeps tegen. Oftewel, een schitterende plek om op safari te gaan, onder de rook van het drukke Kruger park!

Bekijk de mooiste lodges in Sabi Sands, Timbavati en Klaserie waaronder
Simbavati Hilltop Lodge

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zuid-Afrika reizen met privéreservaten bij Kruger

Safari Atelier - Pafuri Tented Camp - Kruger - Zuid Afrika

Zuid-Afrika luxe hoogtepunten


14 dagen, vanaf € 5.280 per persoon.

Highlights van deze reis: Panoramaroute, Timbavati, Pafuri, Magoebaskloof, Welgevonden.

Safari Atelier - Tuningi - Madikwe - Zuid Afrika

Onontdekte wildparken Zuid-Afrika


11 dagen, vanaf € 4.090 per persoon.

Highlights van deze reis: Black Rhino Reserve / Pilanesberg, Madikwe, Welgevonden.

De privéreservaten in jouw Zuid Afrika reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Sabi Sands, Timbavati of Klaserie kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zuid-Afrika inspiratie