Op safari in Waterberg

Safari’s van wereldklasse in Welgevonden en Marakele

Safari’s van de gebaande paden in  Waterberg!

De heuvelachtige regio van Waterberg is één van de mooiste regio’s van Zuid-Afrika. De safariparken Marakele en Welgevonden vallen onder het district van Waterberg. Hoewel het minder bekend is bij reizigers herbergen deze wildparken hoge concentraties dieren. Het is daarom een geliefde regio van Safari Atelier. In Waterberg kun je nog ongedwongen genieten van schitterende panorama’s boordevol wilde dieren. En dat met slechts een fractie van de bezoekersaantallen die je bijvoorbeeld in het Kruger zou tegenkomen. Marakele is een Nationaal Park dat onder het management van SANParks valt. Hierdoor kunnen reizigers ook op self-drive safari waardoor het doorgaans een breder publiek aantrekt. Welgevonden is een privéreservaat met de nadruk op conservering én exclusieve safari’s. Omdat zowel Marakele en Welgevonden in de Waterberg regio liggen, kennen beide parken verbluffend mooie landschappen. Een bezoek aan Waterberg mag dan ook niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Zuid-Afrika!
Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Waterberg tip!

Verblijf in Welgevonden privéreservaat voor de beste safari ervaring. Je gaat hier gegarandeerd veel neushoorns zien!

Ligging Waterberg

Waterberg ligt in noordoostelijk Zuid-Afrika, in de Limpopo provincie. Het is 3 uur rijden vanaf Johannesburg.

Beste reistijd Waterberg

Je kunt het gehele jaar door Waterberg bezoeken. De warme periode is van oktober t/m april. Lees hier de beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Waterberg in jouw reis?

Exclusief park met oog voor conservering; Welgevonden privéreservaat!

In 1987 kwam een langgekoesterde droom tot leven in Waterberg. De toenmalige boerderijen werden teruggegeven aan de natuur. Vervolgens werden alle gebouwen en het hekwerk tussen de boerderijen weggehaald. Dieren werden geherintroduceerd en tot slot werd kwam er een professioneel anti-poaching unit. Hedendaags is Welgevonden een van de meest succesvolle conserveringsgebieden van Zuid-Afrika. Met ruim 120 neushoorns is het éen van de beste wildparken om neushoorns in het wild te zien. Doordat Welgevonden een relatief jong park is, werd er gelijk ingezet op duurzaam toerisme. De accommodaties zijn dan ook kleinschalig en van een luxe niveau. Alle reizigers dragen met hun komst direct bij aan het behoud van de natuur en wilde dieren in Welgevonden. 

Het heuvelachtige landschap van Welgevonden creëert een waanzinnige setting voor de jeep- en wandelsafari’s. Buiten de vele neushoorns komen o.a. olifanten, leeuwen, cheeta’s en luipaarden in Welgevonden voor. En met maar liefst 320 verschillende vogelsoorten is Welgevonden ook een paradijs voor vogelaars. Kortom, beleef hier duurzame safari’s van de gebaande paden in een luxe jasje.

Safari Atelier - Marakele - Waterberg - Jeepsafari - Zuid Afrika

Een paar jonge leeuwen bewegen zich richting de neushoorns. De neushoorns lijken niet onder de indruk wanneer de leeuwen een jachtpoging doen… de neushoorns grazen rustig verder. Volgens de gids weet een leeuw heel goed dat het geen schijn van kans maakt bij de grotere neushoorns. Dit is jong en onbezonnen gedrag van de leeuwen, aldus de gids

Marakele Nationaal Park

Landschappelijk is Marakele een genot voor het oog. De dieprode kliffen, uitgestrekte graslanden en vele waterbronnen creëren de ideale omstandigheden voor wilde dieren én bezoekers! Het Nationale Park van Marakele wordt onderverdeeld in een oostelijk- en westelijk safarigebied. De oostelijke sectie herbergt de Big 5. Met name olifanten, neushoorns en leeuwen worden hier regelmatig gezien. Ook kun je in het oostelijke deel ‘Lenong View Point’ bezoeken. Vanaf dit uitzichtpunt heb je de mooiste panorama’s over Marakele. Daarnaast heb je hier de grootste kans op het zien van de (met uitsterven bedreigde) Kaapse Gieren. Het westelijke deel van Marakele kent bosrijke gebieden met enkele dammen. Het is daarom dé beste plek in het park voor vogelliefhebbers. Tot slot worden in het westelijke deel ook met regelmaat neushoorns gespot!

Bekijk de mooiste lodges in Waterberg waaronder
57 Waterberg

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zuid-Afrika reizen met Waterberg

Safari Atelier - Pafuri Tented Camp - Kruger - Zuid Afrika

Zuid-Afrika luxe hoogtepunten


14 dagen, vanaf € 5.280 per persoon.

Highlights van deze reis: Panoramaroute, Timbavati, Pafuri, Magoebaskloof, Welgevonden.

Safari Atelier - Tuningi - Madikwe - Zuid Afrika

Onontdekte wildparken Zuid-Afrika


11 dagen, vanaf € 4.090 per persoon.

Highlights van deze reis: Black Rhino Reserve / Pilanesberg, Madikwe, Welgevonden.

Waterberg in jouw Zuid Afrika reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Welgevonden of Marakele kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zuid-Afrika inspiratie

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!