Unieke privéreis "safari's van de gebaande paden" door Zuid-Afrika

11 dagen

Johannesburg – Black Rhino Reserve – Madikwe – Welgevonden

Reisschema

Klik hier voor het verkorte reisschema. De uitgebreide reisbeschrijving vind je hier.

Prijs

De vanaf prijs voor deze reis is: € 4.090 ,- p.p.

Inclusief

 • Overnachtingen in kleinschalige en exclusieve accommodaties*
 • Huurauto (Landcruiser Urban of vergelijkbaar) – maximaal verzekerd
 • Alle safari activiteiten*
 • Alle parkentreegelden en conserveringsfees
 • Alle maaltijden in de wildparken*
 • Agentenkantoor in Zuid-Afrika

  *Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

  Onderstaande kosten zijn niet in de reis inbegrepen:

  • Intercontinentale vlucht
  • Overige maaltijden en drankjes
  • Benzine
  • GGTO bijdage à EUR 9,- per persoon
  • Reserveringskosten à EUR 25,- per boeking

  Boek deze reis!

  Wil je deze reis boeken of een optie nemen? Heb je nog vragen? Bel of mail ons en we nemen contact met jou op.

  11-daagse selfdrive privéreis Zuid-Afrika naar de onontdekte parken

  Tijdens deze bijzondere self-drive reis door Zuid-Afrika bezoek je de mooiste wildparken! We hebben bewust de onbekendere en wildrijke parken van noordwestelijk geselecteerd. Zo beleef je Zuid-Afrika op haar puurst, zonder hordes toeristen. De reis start in het Black Rhino Reserve, nabij de krater van Pilanesberg. Vervolgen rij je naar het meest begeerde wildpark van Zuid-Afrika; Madikwe. De rondreis wordt in stijl afgesloten in het reservaat van Welgevonden. Dit is de plek met de meeste neushoorns in Zuid-Afrika!

  De afstanden zijn comfortabel waardoor de self-drive een aangename en avontuurlijke rit wordt. Alle safari’s worden in de parken uitgevoerd door de gidsen in open jeeps. Tot slot zijn alleen de beste overnachtingsplekken opgenomen in deze privéreis. Zo beleef je de onontdekte wildparken van Zuid-Afrika het allerbest!

  Safari Atelier - ligging Zuid-Afrika op Afrika kaart

  Reisschema

  DagLocatieLodgeService
  1JohannesburgAfrican Rock LodgeLO
  2Black Rhino/ PilanesbergLush Private LodgeVP+ drankjes
  3Black Rhino/ PilanesbergLush Private LodgeVP+ drankjes
  4MadikweTuningi Safari LodgeVP
  5MadikweTuningi Safari LodgeVP
  6MadikweTuningi Safari LodgeVP
  7Welgevonden57 WaterbergVP
  8Welgevonden57 WaterbergVP
  9JohannesburgAfrican Rock LodgeLO
  10Vertrek Zuid-Afrika
  11Aankomst NL/BE

  * LO= logies en ontbijt, HP = halfpension, VP = volpension

  Deze privéreis is uniek omdat..

  • Overnachtingen binnen de privéreservaten, op toplocaties!
  • Alle activiteiten, parkentreegelden en maaltijden inclusief
  • Kleinschalige luxe tot exclusieve accommodaties
  • Avontuurlijke self-drive met rijdagen van 3-4 uur maximaal
  • Wilde honden, neushoorns en leeuwen in de parken

  Een privéreis, hoe werkt dat?

  Dit is een inspiratiereis welke nog geheel op maat aangepast kan worden. Omdat het een self-drive reis betreft, passen er 2 tot 4 reizigers comfortabel in de huurauto. Afhankelijk van het reisgezelschap heb je de auto alleen met je reispartner of meerdere reisgenoten tot je beschikking. In de wildparken worden de activiteiten door de gidsen en 4×4 voertuigen van de betreffende lodges uitgevoerd. In deze open 4×4 voertuigen passen maximaal 9 reizigers. De safari activiteiten worden gedeeld met andere gasten van de lodge.

  Reisbeschrijving van dag tot dag

   

  Dag 1/2 Het avontuur begint!

  Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vlieg je vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. In de avond arriveer je met de directe KLM vlucht op Johannesburg. Bij aankomst overnacht je op de luchthaven zodat je snel onder de wol kunt.

  Naar Black Rhino Reserve & Pilanesberg

  Na het ontbijt op dag 2 haal je de huurauto op en start het avontuur. Zet ‘Lush Private Lodge’ in je navigatie en rij in 3 uur naar het ‘Black Rhino Reserve’, waar de schitterende lodge gesitueerd ligt. Black Rhino Reserve grenst aan Pilanesberg waardoor je de komende drie dagen zowel in het privéreservaat als Pilanesberg National Park onder begeleiding op safari gaat!

  Safari Atelier - Lush Private Lodge - Pilanesberg -Zuid Afrika

  Dag 3 Unieke landschappen en safari’s in Black Rhino Reserve en Pilanesberg

  Ten noorden van Johannesburg ligt de schitterende alkaline krater van Pilanesberg. Men schat dat de toenmalige vulkaan 1300 miljoen jaren geleden uitbarstte en een ongelofelijk veelzijdig landschap creëerde. Doordat Pilanesberg een cirkelvormige structuur heeft, bestaande uit drie richels, is het landschap uniek. Daarnaast heeft Pilanesberg binnen de krater verschillende waterbronnen waar de wilde dieren de dorst komen lessen. Samenvattend herbergt Pilanesberg de Big 5, wilde honden, cheeta’s en caracals om een paar bijzondere diersoorten te noemen. De komende dagen ga je ’s ochtends op jeepsafari in Pilanesberg, wanneer de dauw nog op het water staat! 

  Jeepsafari’s in het exclusieve Black Rhino Reserve

  Grenzend aan Pilanesberg ligt het exclusieve privéreservaat van Black Rhino. De komende dagen ga je genieten in dit savanne-achtige landschap van o.a. de Big 5, ruim 350 verschillende vogelsoorten en bijzondere antilopen. Doordat er geen hekwerk tussen Pilanesberg en Black Rhino Reserve bestaat, kunnen de wilde dieren vrij bewegen tussen beide regio’s. Wat Black Rhino extra bijzonder maakt, is de exclusiviteit van het reservaat. De middagen ga je dan ook op safari in het exclusieve Black Rhino Reserve! En uiteraard met de welverdiende sundowner in het park bij ondergaande zon.

  Dag 4 t/m 7 Op safari in het meeste gerenommeerde wildpark; Madikwe!

  Op dag 4 rij je in drie uur naar het wildrijke Madikwe. Het reservaat het Madikwe wordt geroemd vanwege de hoge concentraties wilde dieren. Het open landschap met graslanden, waterbronnen en dikker struikgewas creëren de ideale omstandigheden voor grazers, hond- en katachtige. Verwacht de komende dagen dan ook getrakteerd te worden op het zien van wilde honden, neushoorns en leeuwen. Sterker nog, Madikwe is een van de beste plekken op het Afrikaanse continent om de wilde hond te zien! Daarnaast zijn het de grote kuddes elanden, olifanten, zebra’s en giraffen die tijdens elke safari gezien worden. Kortom, de droom van elke safari enthousiast wordt de komende dagen waargemaakt in het fabelachtige Madikwe. 

  Luxe Tuningi Lodge met eigen schuilplaats

  Bespreek dagelijks met de ranger hoe je de dagen wilt indelen. ‘s Ochtends is het mogelijk om op wandel- of jeepsafari te gaan. Daarna keer je terug voor de siësta bij het zwembad en de warme lunch. Elke namiddag vertrekt de jeepsafari wederom. Uiteraard wordt de jeep tijdens de zonsondergang aan de kant gezet voor de befaamde ‘sundowner’. Daarna gaat de nachtsafari van start. Rond 20.00u keer je terug bij de lodge voor het heerlijke diner. Kortom, je gaat drie fantastische safari dagen tegemoet waarin alle activiteiten, maaltijden en drankjes inclusief in het verblijf zitten. Vergeet ook niet voldoende tijd door te brengen in de schuilplaats bij Tuningi Safari Lodge. 

  Dag 8/9 Genieten van neushoorns, leeuwen etc. in Welgevonden Reserve, Waterberg

  Ga voor de laatste keer op safari in Madikwe. Na de brunch moet de bagage echt ingepakt worden en rij je op dag 7 in zo’n drie uur naar het privéreservaat van Welgevonden. Bij aankomst staat de gids van 57 Waterberg al te wachten. U laat de auto achter en geniet van de en-route jeepsafari door Welgevonden. De komende drie nachten is dit privéreservaat met haar vele neushoorns, leeuwen en olifanten uw domein! 

  Top conservering in Welgevonden

  In 1987 kwam een langgekoesterde droom tot leven in Waterberg. De toenmalige boerderijen werden teruggegeven aan de natuur. Dieren werden geherintroduceerd en tot slot werd kwam er een professioneel anti-poaching unit. Hedendaags is Welgevonden een van de meest succesvolle conserveringsgebieden van Zuid-Afrika. Met ruim 120 neushoorns is het een van de beste wildparken om neushoorns in het wild te zien. Het heuvelachtige landschap van Welgevonden creëert een unieke setting voor de jeep- en wandelsafari’s. Buiten de vele neushoorns komen hoge aantallen olifanten, leeuwen, cheeta’s en luipaarden in Welgevonden voor. En met maar liefst 320 vogelsoorten is Welgevonden ook een paradijs voor vogelaars. Kortom, Welgevonden is de ideale safari-afsluiter van deze unieke self-drive reis door Zuid Afrika. 

  Safari Atelier - Tuningi - Madikwe - Zuid Afrika

  Vraag jouw reisvoorstel aan

  Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan jouw reis worden. Elke reis van Safari Atelier, dus ook deze groepsreis, is een maatwerkreis. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen creëren wij jouw droomreis.

  Dag 10/11 Afsluiten in stijl nabij Jo-burg of verlengen?

  Sta voor de laatste keer voor dag en dauw naast je bed! Het is de laatste jeep- of wandelsafari van de rondreis. Samen met de gids ga je nog één keer op zoek naar de neushoorns, giraffen, jakhalzen etc! Na het heerlijke ontbijt wordt je terug naar de parkentree gebracht waar je voertuig geparkeerd staat. In zo’n drie uur rijdt je terug naar Johannesburg. De laatste nacht wordt in stijl doorgebracht bij het luxueuze African Rock Hotel. Laat jezelf verwennen met een massage en uitgebreid diner vanavond.

  Op dag 10 vertrekt in de avond de terugvlucht naar huis. Op dag 11 land je met een koffer vol nieuwe safari herinneringen weer thuis.

  Verlening binnen Zuid-Afrika of toch tropisch afsluiten op Mozambique?

  Heb je nog vakantiedagen over… Of vooral zin om de reis te verlengen naar bijvoorbeeld de Kaapse Wijnlanden of een tropisch strand? Vanuit Johannesburg vertrekken dagelijks vluchten naar vrijwel alle oorden binnen Afrika. Neem bijvoorbeeld de vlucht naar Vilanculos en sluit de reis af aan de tropische stranden van de Bazaruto archipel. Het is mogelijk om deze reis naar vrijwel alle bestemmingen te verlengen. Vraag Safari Atelier naar de details en mogelijkheden!

  Verlengen naar Kaapstad of het tropische Mozambique?

  Krijg je niet genoeg van Afrika en heb je nog wat extra vrije dagen? Het is bijvoorbeeld mogelijk om de reis te verlengen met een weekje Kaapstad of Franschhoek. Of wilt u liever afsluiten op een tropisch eiland? Dagelijks vertrekken er directe vluchten naar Vilanculos, Mozambique. Een betere afsluiter van de gebaande paden én in de tropen kunt u zich niet wensen! Vraag Safari Atelier naar de prijzen en details.

  Waar overnacht je tijdens deze reis?

   

  Naar aanleiding van deze reis op zoek naar meer informatie?

   

  Laat je inspireren door onze
  Safari blogs

  Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel