safari Tanzania & bezoek Venerate

Een wel heel bijzondere reisaanvraag

Elke vraag die we krijgen om een Afrika reis vorm te geven is voor ons uniek en bijzonder. Maar toen we deze zomer (2022) met Ellen in contact kwamen wisten we meteen dat we haar mooie wensen tot een realistisch plan om moesten zetten. De wens om met haar familie in het Noorden van Tanzania op safari te gaan moest en zouden we combineren met een meewerk bezoek aan Venerate Orphanage in Arusha.

Venerate Orphanage - samen eten - Op safari naar Tanzania met Safari Atelier
Venerate Orphanage - product list - Op safari naar Tanzania met Safari Atelier

Om tafel voor een reis naar Tanzania en meehelpen bij Venerate Orphanage

Afgelopen zomer zaten we na een korte belsessie aan de keukentafel. De wensen werden onder het genot van een kop koffie en een Bossche bol op tafel gegooid en in korte tijd lag er niet alleen een concreet reisidee, maar een voorstel en een bevestigde reis.

In oktober (2022) was het dan zo ver.. Ze combineerde een Tanzania rondreis met het gezin met een bezoek aan Venerate Orphanage in Arusha. Al lange tijd zet zij zich op afstand in voor dit weeshuis en de tijd was daar om lokaal ook de handen uit te mouwen te steken en met eigen ogen een kijkje te nemen in de dagelijkse bezigheden. Ook na de safari door Noord-Tanzania ging Ellen nog heel even terug naar Venerate, samen met haar familie en kocht ze zelf van de gegeven donaties fysieke dingen waar direct het verschil mee gemaakt kan worden.

Heb jij ook zo’n bijzondere vraag en wil je graag een rondreis naar Afrika combineren met een bepaalde plek? Elke reis die Safari Atelier creeert is een rondreis op maat. Dit betekent dat we al jouw wensen meenemen tijdens ons gesprek en deze waar mogelijk inpassen in het reisschema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wat doet Venerate Orphanage?

Venerate Orphanage is een non-profit organisatie in Arusha (Noord-Tanzania), in 2018 opgericht door pastoor Evelina Maliaki in. Het doel van het weeshuis is om wezen en kwetsbare kinderen te helpen door hen onderwijs, voedsel, onderdak, kleding en een veilig thuis te bieden.

Wat doet Venerate als weeshuis:

  • onderwijs geven aan kinderen
  • voorzien in basisbehoeften zoals voedsel, onderdak en kleding
  • kinderen een veilige omgeving bieden om te spelen en op te groeien
  • lichamelijk en geestelijk voor kinderen zorgen

Wil jij graag ook oop een of andere manier betrokken zijn bij Venerate of een donatie geven aan de stichting? Bekijk de website van Venerate en de mogelijkheden.

Safari Atelier levert bijdrage aan stichting Venerate

We volgde Ellen op de voet tijdens haar rondreis door Noord-Tanzania en hoefden dan ook niet lang te twijfelen toen ze aangaf dat ze van de donaties die week zelf producten zou gaan aanschaffen. Want hoe leuk is het als je direct en concreet waarde kan toevoegen voor een stichting met zo’n mooi doel. Voor een bedrag van 100 euro heeft Ellen persoonlijk o.a. 25 kg rijst, 25 kg meel, 5 liter olie en een grote doos pasta gekocht. Zo fijn om op deze manier toch een verschil te kunnen maken voor Venerate. Er zijn deze week nog veel meer producten aangeschaft en er is zelfs een wasmachine gekocht en direct ook aangesloten.

Venerate Orphanage - verse maaltijd - Op safari naar Tanzania met Safari Atelier
Venerate Orphanage - Maaltijd bereiden 2 - Op safari naar Tanzania met Safari Atelier

Voorbeeld safari reizen Tanzania

 

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach Tanzania


16 dagen, vanaf € 4.375 per persoon.

Highlights van deze reis: West Kilimanjaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar.

Safari Atelier - Wildebeest migratie - rivieroversteek - Serengeti Nationaal Park - Tanzania

Serengeti fly-in: Mara migratie


12 dagen, vanaf € 9.060 per persoon.

Highlights van deze reis: Serengeti centraal & Serengeti Mara.

Safari Atelier - neushoorn - Afrika

Op zoek naar jouw droomreis?


Graag gaan we met jou in gesprek om op basis van jouw wensen een verrassende rondreis te creeren.

Ons doel is om van jouw safari en strand vakantie een droomreis te maken.

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van een van bovenstaande reizen? Dit kan de basis van jouw reis worden! Wil je totaal iets anders? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om in te gaan op jouw specifieke (reis)wensen. Daarmee is elke rondreis van Safari Atelier een maatwerk creatie. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Welke safari bestemming spreekt jou aan?

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.