Afrika rondreis op maat

Hoe werkt het reizen op maat bij Safari Atelier?

Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem

Persoonlijk Advies & reis op maat

LODGES & PARTNERS MET OOG OP DUURZAAMHEID

écht ALLE plekken zelf bezocht

Professioneel en tóch informeel

Safari Atelier - Pafuri Tented Camp - Kruger - Zuid Afrika

Jouw Afrika rondreis op maat

Om een rondreis door Afrika zo comfortabel en voorspoedig mogelijk te laten verlopen, heb je er baat bij om jouw reis een aantal maanden tot misschien wel een jaar van tevoren te boeken. Zeker in het hoogseizoen zijn de kleinschalige en authentieke lodges waar wij graag mee samenwerken snel volgeboekt. Daarnaast is het gebruikelijk om het vervoer (zowel intercontinentale als regionale vluchten, maar ook een auto met/zonder chauffeur) van te voren te reserveren. Contact leggen met alle lodges en autoverhuurbedrijven is niet zo moeilijk. Alles rond krijgen qua beschikbaarheid, de kamers in optie houden zolang je hiermee bezig bent en het verkrijgen van een goede prijs daarentegen wel. Gelukkig helpen wij hier graag bij. We hebben de contacten en weten bovendien de mooiste plekken samen met jou te selecteren.

In 6 stappen creëren we jouw Afrika rondreis op maat:

Er is geen reis die exact op dezelfde manier tot stand komt, maar globaal gezien doorlopen we onderstaande stappen om samen jouw droomreis op maat te creëren. Op deze pagina nemen je graag hierin mee en nemen ze allemaal met je door.

Stap 1: Vraag een reisvoorstel op maat aan. >

Stap 2: Nicole of Lisa van Safari Atelier neemt contact met je op > om de reiswensen door te spreken.

Stap 3: Het reisvoorstel wat je ontvangt is vrijblijvend en compleet >  Uiteraard verwerken we hierin alle belangrijke zaken die tijdens het (kennismakings)gesprek aan bod zijn gekomen.

Stap 4: Jouw reis boeken bij Safari Atelier? > Bevestig en boek jouw droomreis naar een van onze Afrikaans bestemmingen door middel van ons boekingsformulier.

Stap 5: Welkom in Afrika! >

Stap 6: Na afloop van de reis. >

Stap 1: Vraag een reisvoorstel op maat aan.

Het allerbelangrijkste vinden wij dat we samen een reis creeren die 100% past bij jouw reiswensen. In het aanvraagformulier voor een rondreis stellen we alvast een aantal vragen, zoals:

 • Hoe ziet jouw reisgezelschap eruit?
 • Hoe lang wil je op reis?
 • Wanneer wil je op reis?
 • Heb je al een bestemming in gedachte?

We graag van je horen of er bepaalde excursies of bezienswaardigheden op het wensenlijstje staan. Daarnaast is het voor ons fijn om te weten naar welk type overnachtingen jouw voorkeur uit gaat. Maar ook of je een avontuurlijke reiziger bent, houdt van eenvoud of juist van luxe. De antwoorden op dit soort vragen helpen ons enorm om het reisvoorstel voor een rondreis op maat zo uniek mogelijk te maken.

Wil je eerst nog inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeeldreizen online. Op onze website vind je een mix van reizen die dienen ter inspiratie voor jouw unieke reis op maat. Bekijk onze persoonlijke favorieten, populaire reizen vol bekende hoogtepunten, maar ook juist off the beaten track reizen en unieke combinaties.

Stap 2: Nicole of Lisa van Safari Atelier neemt contact met je op

Het persoonlijke en informele karakter kenmerkt ons écht. Dat merk je direct tijdens het eerste telefoongesprek. Nadat de aanvraag bij ons binnen is, nemen we zo snel mogelijk even telefonisch contact met je op om dieper in te gaan op jou/jullie reiswensen. Dit gebruiken we als basis om ons reisvoorstel op maat voor jou te creëren. Doorgaans heb je deze binnen een paar dagen in jouw mailbox.

Stap 3: Het reisvoorstel wat je ontvangt is vrijblijvend en super compleet.

Van ons ontvang je een reisvoorstel wat zo compleet mogelijk is, zodat je een goed beeld hebt van het totaalplaatje. Geen ‘uitgeklede’ reis of verrassingen ter plekke, maar een geheel verzorgde reis inclusief overnachtingen, vervoer (op welke manier dan ook), activiteiten en excursies, parkentreegelden. Samen bespreken we welke excursies je graag al vooraf boekt en dus inclusief zitten in de reis, evenals de maaltijden bij de accommodaties. We doen er alles aan om de perfécte reis voor jou te creëren, maar uiteraard blijft het reisvoorstel vrijblijvend/ Daarnaast is het reisvoorstel uiteraard geheel vrijblijvend.

Stap 4: Jouw reis boeken bij Safari Atelier?

Ben je 100% tevreden met het reisvoorstel op maat naar jouw favoriete Afrika bestemming? Dan sturen wij jou het boekingsformulier toe. Dit is de manier om jouw rondreis op maat vast te leggen. In tussentijd hebben we alle beschikbaarheid bij de lodges en eventueel het vervoer en/of vluchten al gecontroleerd. In tegenstelling tot bij veel anderen, teken je dus het boekingsformulier voor precies dié reis die je gaat maken.

Praktisch..

 • Aanbetaling van 30% van de reissom
  Wanneer je je boeking hebt bevestigd, ontvang je van ons een factuur voor de aanbetaling van 30%. Boeken wij ook de vluchten, dan vragen wij hier de gehele betaling ineens voor.
 • Jouw praktische informatie
  Zodra wij de aanbetaling hebben ontvangen, kan de voorpret beginnen. Want dromen is mooi, maar nu wordt het écht! Je ontvangt dus ook meteen praktische informatie over onder andere je paspoort, het visum en vaccinaties van ons.
 • Betaling van het restantbedrag, acht weken voor vertrek
  Acht weken voor vertrek maak je het restantbedrag over naar Safari Atelier. Je ontvangt hiervoor geen aparte factuur
 • Praktische informatie voor vertrek
  Ongeveer vier weken voor vertrek ontvang je van ons de laatste reisinformatie, zoals een korte woordenlijst, bagage restricties, richtlijnen voor fooien en onze persoonlijke ‘insider’ reistips.

En moet je je reis onverwacht annuleren?
Het kan natuurlijk gebeuren dat je je reis of een onderdeel daarvan door omstandigheden moet annuleren of onderbreken. Safari Atelier hanteert vergelijkbare reisvoorwaarden als andere Nederlandse reisorganisaties.

Stap 5: Welkom in Afrika!

Onze persoonlijke aanpak houdt niet op wanneer je reis is geboekt. Sterker nog, dan begint het pas!

Safari Atelier is, samen de partners te plekke, zijn 24/7 bereikbaar. Voor noodgevallen zijn wij dag en nacht bereikbaar. We waarderen het wel enorm als je ‘gewone vragen’ overdag aan ons stelt 😉

Stap 6: Na afloop van je reis.

Na afloop horen we van onze gasten vaak dat ze net zo verliefd op Afrika zijn als wij. En dat ze het ‘Afrika virus’ te pakken hebben. Over dit virus horen wij dat graag 😉

Door het persoonlijke contact met onze lokale gidsen voelt een reis met Safari Atelier en alle samenwerkingspartners ter plekke niet echt als een vakantie, maar meer alsof je even onderdeel bent geweest van het échte Afrika.

Hopelijk ben je na jouw reis net zo enthousiast als onze eerdere gasten!

Safari ervaringen

Lees hier uit eerste hand de avonturen van onze reizigers.

Het was een fantastische eerste kennismaking met Afrika

Voor onze eerste reis naar Afrika hebben wij volledig op Nicole vertrouwd. Met al haar kennis over Afrika en het bespreken van onze wensen werd het Tanzania. Na aankomst op Dar es Salaam konden we bijkomen in een heerlijk hotel en chillen op een onbewoond eilandje, wat een half uurtje varen was vanuit het Slipway Hotel. Hierna bezochten we Bagomoyo om wat cultuur te snuiven. Het stadje aan de zee bleek klein maar fijn en had een aantal fijne restaurants met lekker eten. Maar nu dat waarvoor we naar Tanzania  waren gekomen, safari! We vlogen naar Selous Game Reserve en verbleven bij Selous River Camp. ………… Het was een fantastische eerste kennismaking met Afrika. Nicole had ons perfect voorbereid. We kijken er al naar uit om de volgende reis te boeken.

Lees hier de volledige review >

Chantal

Luxe huwelijksreis Namibië tot in de puntjes verzorgd!

In November 2020 organiseerde Nicole onze huwelijksreis naar Namibië. Tijdens ons eerste telefoongesprek bespraken we alle mogelijkheden en wensen. Daarna kreeg ik een professioneel voorstel wat helemaal aan onze wensen voldeed! Ze begreep precies hoe we deze reis voor ons zagen. Daarnaast gaf ze speciale tips over upgrades en activiteiten of plekken die we beter konden vermijden (Swakopmund). Ons absolute hoogtepunt was het verblijf bij Desert Whisper. Dit was echt ‘honeymoon’ waardig en de mooiste plek waar we ooit verbleven hebben. 

Nicole enthousiasmeerde ons van het eerste contact moment tot na de reis. Daarnaast gaf ze veel goede tips qua voorbereidingen en wat te verwachten omtrent Corona. Ik kan haar expertise absoluut aanraden!

JD

Namibië, November 2020

Welke Afrikaanse bestemming spreekt jou aan?

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

 • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
 • Persoonlijk advies & reis op maat
 • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
 • Écht alle plekken zelf bezocht!
 • Professioneel en tóch informeel