Daarom Safari Atelier

5 redenen om jouw reis bij Safari Atelier te boeken

Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem

Persoonlijk Advies & reis op maat

LODGES & PARTNERS MET OOG OP DUURZAAMHEID

écht ALLE plekken zelf bezocht

Professioneel en tóch informeel

Missie en visie van Safari Atelier in 5 speerpunten

Met de vele mogelijkheden die het internet met zich meebrengt, kunnen wij ons voorstellen dat lastig is om te bepalen welke reisspecialist het beste bij je past. We hebben daarom onze 5 speerpunten uitgeschreven die onze missie en visie uitdragen. We begrijpen als geen ander dat je een goed gevoel moet hebben bij de aankoop van een op-maat-gemaakt en bijzonder product als een reis naar Afrika. Bij ons krijg je deskundig advies, veel ervaring en altijd een gezellig praatje!

Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem

In 2009 zette Safari Atelier voor het eerst voet op Afrikaanse bodem. Nicole verhuisde toen van Nederland naar Oeganda om onderzoek in Queen Elizabeth te doen. In 2010 kreeg ze, na haar studie, een baan aangeboden bij een lokale reisonderneming in Lilongwe, Malawi. Bij terugkomst in 2011 ging Nicole aan de slag bij Afrika specialist Matoke Tours. Lisa’s liefde voor Afrika startte in 2015, toen ze als marketing manager bij Matoke Tours ging werken. Haar eerste reis ging toevalligerwijze ook naar Oeganda! Nicole en Lisa maakte sindsdien veel reizen samen en apart naar Afrika. Zo bezochtten we veelvuldig Malawi, Zambia, Namibië, Botswana, Tanzania, Zimbabwe, Mozambique en Zuid-Afrika. Uiteraard de bestemmingen die we met trots en veel kennis aanbieden bij Safari Atelier! 

Persoonlijk advies en rondreis op maat

Geen persoon of reisgezelschap is hetzelfde! Dat maakt ons werk juist zo leuk en afwisselend. Omdat we alle bestemmingen door en door kennen, kunnen we elk reisgezelschap van maatwerk reisadvies voorzien. Hoe complex of uiteenlopend de wensen ook zijn… We komen altijd tot een passende rondreis die aansluit op ieders wensen. Van bijvoorbeeld drie generaties die samen naar Afrika gaan tot reizigers met lichamelijke restricties… We hebben er ervaring mee en weten de juiste plekjes te vinden. Lees via onderstaande knop hoe het persoonlijk contact verloopt wanneer we jouw reisaanvraag ontvangen: 

Lodges en partners met oog op duurzaamheid

Een positieve impact creëeren voor onze collega’s ter plekke en hun families vinden wij intrinsiek belangrijk. We willen daarom met elke rondreis naar Afrika een positieve bijdrage brengen aan de regio die onze reizigers bezoeken. Gelukkig helpen onze collega’s ter plekke daar enorm bij. De impact is zowel per bestemming als per reis afhankelijk.

Zo dragen we voor elke bezoeker in Botswana en Zimbabwe $1 per persoon per dag aan “Travel for Impact”. En in Namibië en Zuid-Afrika gaat er € 12 per persoon naar de conservering van neushoorns (Rhino Ride). In Zambia en Malawi hebben de accommodaties zelf de handen ineengeslagen en stichtingen in het leven geroepen. Door te overnachten in South Luangwa (Zambia) steun je automatisch “Conservation South Luangwa”. En op Likoma Island (Lake Malawi) steun je het ontbossing programma. In Kafue gaat een deel van de opbrengsten naar Panthera. Dit is uiteraard slechts een greep van alle honderden initiatieven die er ter plekke zijn. Graag vertellen we er nog meer over. Vanzelfsprekend kunnen we specifieke accommodaties en regio’s in jouw reis selecteren waar conservering en duurzaam toerisme de belangrijkste speerpunten zijn. Een bijzondere voorbeeldreis is bijvoorbeeld onderstaande Zambia Bushcamp reis!

Écht alle plekken zelf bezocht

We reizen al sinds 2009 verschillende keren per jaar naar Afrika. We wisselen onze bezoeken af zodat onze kennis van alle bestemmingen altijd up to date is. Daarnaast bezoeken we elke keer nieuwe plekken, zodat onze reizen uniek en anders dan anders blijven. Bovendien wonen we regelmatig internationale beurzen bij waar we kennismaken met nieuwe accommodaties en initiatieven. Die gaan we dan in een vervolgreis daadwerkelijk bezoeken zodat we uit eigen hand kunnen vertellen wat die plek zo bijzonder maakt. 

Professioneel en toch informeel

We zijn ervaren Afrika specialisten en houden van persoonlijk en gezellig contact. Vooral dat ‘gezellig’ zit in ons bloed. We communiceren informeel met onze collega’s in Afrika maar ook met jou! Dat merk je aan de toon van onze website, als we je bellen en wanneer je ons persoonlijk ontmoet. Het past bij ons en ons vakgebied. We werken professioneel, deskundig en efficiënt maar er is altijd tijd voor een persoonlijk verhaal en een lach. En daar zijn we best een beetje trots op!

Laat je inspireren door Safari Atelier

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Alles over het boeken van een 
Rondreis op maat

Vraag gerust aan!
Reisvoorstel

De bestemmingen

Waar Safari Atelier meerdere malen naar afreisde…

Safari ervaringen

Lees hier uit eerste hand de avonturen van onze reizigers.

Het was een fantastische eerste kennismaking met Afrika

Voor onze eerste reis naar Afrika hebben wij volledig op Nicole vertrouwd. Met al haar kennis over Afrika en het bespreken van onze wensen werd het Tanzania. Na aankomst op Dar es Salaam konden we bijkomen in een heerlijk hotel en chillen op een onbewoond eilandje, wat een half uurtje varen was vanuit het Slipway Hotel. Hierna bezochten we Bagomoyo om wat cultuur te snuiven. Het stadje aan de zee bleek klein maar fijn en had een aantal fijne restaurants met lekker eten. Maar nu dat waarvoor we naar Tanzania  waren gekomen, safari! We vlogen naar Selous Game Reserve en verbleven bij Selous River Camp.

….Het was een fantastische eerste kennismaking met Afrika. Nicole had ons perfect voorbereid. We kijken er al naar uit om de volgende reis te boeken.

Lees hier de volledige review >

Chantal

Luxe huwelijksreis Namibië tot in de puntjes verzorgd!

In November 2020 organiseerde Nicole onze huwelijksreis naar Namibië. Tijdens ons eerste telefoongesprek bespraken we alle mogelijkheden en wensen. Daarna kreeg ik een professioneel voorstel wat helemaal aan onze wensen voldeed! Ze begreep precies hoe we deze reis voor ons zagen. Daarnaast gaf ze speciale tips over upgrades en activiteiten of plekken die we beter konden vermijden (Swakopmund). Ons absolute hoogtepunt was het verblijf bij Desert Whisper. Dit was echt ‘honeymoon’ waardig en de mooiste plek waar we ooit verbleven hebben. 

Nicole enthousiasmeerde ons van het eerste contact moment tot na de reis. Daarnaast gaf ze veel goede tips qua voorbereidingen en wat te verwachten omtrent Corona. Ik kan haar expertise absoluut aanraden!

JD

Namibië, November 2020

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!