De 5 leukste kindvriendelijke activiteiten van Namibië

 

Welke hoogtepunten in Namibië hebben de beste excursies voor families?

Samen met je gezin Namibië ontdekken is het grootste geschenk wat je kinderen kunt meegeven. De verwondering, bevlogenheid en interactie met de natuur, locals en dieren is onovertrefbaar! Om een familiereis ook daadwerkelijk geschikt te maken voor het hele gezin zijn de juiste overnachtingsplekken en excursies selecteren belangrijk. Daarbij is het fijn als de reisdagen niet te lang zijn en er voldoende ontspannen middagen bij het zwembad in een reis verwerkt zitten. Op deze manier kunnen zowel de ouders als kinderen ultiem genieten. 

Wij hebben de leukste en meest kindvriendelijke excursies en overnachtingsplekken in Namibië bezocht. Uiteraard hebben we een selectie gemaakt die je makkelijk in één rondreis door Namibië kan combineren. Lees hier de top vijf meest kindvriendelijke activiteiten in Namibië van Safari Atelier! 

5. De Luipaarden tracking in Okonjima Reserve.

Leer hoe cheeta’s en luipaarden weer uitgezet worden in het wild. 

Op slechts 3 uur rijden vanuit Windhoek ligt het imponerende reservaat van Okonjima. Dit is het meest succesvolle re-allocatieproject voor luipaarden en cheeta’s ter wereld. Daarnaast is er een educatief centrum waar reizigers meer over het reservaat leren, waarom de dieren in Okonjima terecht komen en hoe ze succesvol terug in het wild worden uitgezet. Een bijzonder reservaat om te bezoeken vanwege het educatieve karakter, maar ook omdat je hier gegarandeerd luipaarden en cheeta’s ziet. Kortom, een leuke start van de rondreis door Namibië! 

Tijdens deze 21-daagse rondreis door Namibië verblijf je o.a. bij Okonjima Plains Camp en kun je samen dit unieke project bezoeken. 

Safari Atelier - Okonjima Reserve - cheeta foundation - Namibië

4. Paardrijden over dieprode duinen in de Kalahari.

Passeer zebra’s en giraffen te paard in deze halfwoestijn.

Wat is leuker dan te paard andere dieren te ontmoeten? Ga onder begeleiding van de lokale gids de Kalahari in draf of galopperend ontdekken! Doordat de paarden zelf opgaan in de natuur en geen vreemde geluiden maken kun je nog dichterbij de wilde dieren komen. Veel voorkomende dieren in de Kalahari zijn giraffen, zebra’s, springbokken en koedoes. Uiteraard gaat de gids zijn uiterste best doen om deze prachtige dieren voor jullie te spotten tijdens het paardrijden! Deze excursie vertrekt dagelijks na het ontbijt en duurt zo’n 2 uur. Er zijn paarden die extra getraind zijn voor (jonge) kinderen zodat het hele gezin veilig en comfortabel van deze activiteit kan genieten.

Tijdens deze 21-daagse rondreis door Namibië kun je paardrijden in de Kalahari. Je bezoekt o.a. de Kalahari, Fish River Canyon, de Namib woestijn en Etosha.

Safari Atelier - Bagatelle Game Ranch - Kalahari - paardrijden - Namibië
Safari Atelier - Onguma - Etosha - jeepsafari - Namibië
Safari Atelier - The Hide - jeepsafari - Hwange - Zimbabwe

3. Jeepsafari’s in Etosha

Trotseer vanuit de open jeep de wildrijke vlaktes!

Met mama of papa achter het stuur kan het safari avontuur in Etosha officieel beginnen! Ga met je gezin in een 4×4 voertuig op pad, bepakt met verrekijker en fotocamera, op zoek naar de wilde dieren. Zo kun je in je eigen tempo de vele wilde dieren zien.

Daarnaast bieden alle accommodaties ook georganiseerde jeepsafari’s aan. Op deze manier kunnen de ouders ook even ontspannen, terwijl de gids met passie vertelt over het gedrag van de dieren. Tenslotte weten de rangers ook erg goed waar de leeuwen, giraffen en olifanten zich schuilhouden. Een leuke mix om dus zowel zelf als met de ranger Etosha te ontdekken!

Elke rondreis door Namibië bezoekt het wildrijke Etosha. Neem deze 22-daagse inspiratiereis met de Namib woestijn, Damaraland, Etosha, Caprivistrook en de Victoria Falls als basis voor jouw rondreis.

2. De Little Desert tour vanuit Swakopmund.

Op zoek naar gekko’s, salamanders en mollen in de Namib woestijn. 

Stel je voor dat je met je kroost de woestijngekko’s op je hand gezet krijgt?! De ‘little desert tour’ is de leukste activiteit vanuit Swakopmund vanwege het intieme en passievolle karakter van de tour. De gidsen die deze natuurwandeling uitvoeren ademen de woestijn. Het is natuurlijk erg bijzonder omdat in de ogenschijnlijk droge omgeving de leuke en kleine beestjes uit het zand ‘getoverd’ lijken te worden. Met veel passie delen de gidsen hun kennis en nemen ze je mee in de zanderige wereld van de Namib woestijn, vol met leven! 

Tijdens deze 21-daagse rondreis door Namibië bezoek je ook Swakopmund. Ga mee op reis en onderneem de ‘little desert tour’ in de Namib woestijn.

Safari Atelier - woestijndieren - Namib woestijn - gekko's en salamanders - Namibië
Safari Atelier - Namib Desert - Sossusvlei - Big daddy - Namibië
Safari Atelier - Wolwedans Dune Lodge - Namib woestijn - Namibië

1. Beklim Big Daddy in de Sossusvlei, Namib woestijn

Trotseer de mooiste zandduinen van de woestijn aan de Deadvlei. 

Het bezoek aan de Namib Woestijn, de oudste woestijn van onze planeet, is voor vele het hoogtepunt van een rondreis door Namibië. Met het gezin zijn er tal van excursiemogelijkheden in de woestijn. Denk daarbij aan quad biken, paardrijden of een ballonvlucht over de Sossusvlei. Eén activiteit steekt toch wel met kop en schouders boven alle andere activiteiten uit; de beklimming van Big Daddy! Dit is de hoogste duin in de Sossusvlei en het is aan te raden deze te beklimmen met kinderen vanaf 8 jaar. Rijd zo vroeg mogelijk de Sossusvlei in, tot het einde naar de Deadvlei. Volg vervolgens de andere bezoekers op de duin van Big Daddy. Eenmaal aan de top gekomen (na zo’n 1.5 uur wandelen) ‘ski’ je met het gezin op blote voeten de Deadvlei in. Geniet met al je zintuigen van de schitterende vergezichten, het contact met de oudste woestijn en het plezier met de kinderen!

Elke rondreis door Namibië bezoekt de fotogenieke Sossusvlei en Namib woestijn! Bekijk hier alle reizen naar Namibië

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van een van bovenstaande activiteiten? Dit kan de basis van jouw reis worden! Wil je totaal iets anders? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om in te gaan op jouw specifieke (reis)wensen. Daarmee is elke rondreis van Safari Atelier een maatwerk creatie. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Familievriendelijke accommodaties in Namibië

 

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel