Op reis naar Afrika, waar moet ik naartoe?

 

4 vragen die jou helpen bij het bepalen welke Afrika bestemming bij jou past

Afrika is een enorm continent. Bij het merendeel staat Afrika bekend als het continent van de wilde dieren en safariparken. Kortom; het continent waar je de Big 5 kan spotten. Maar wist je Afrika als geheel, maar de bestemmingen onderling natuurlijk ook, nog veel meer te bieden hebben? Ook als je nog niet zo bekend bent met de verschillen tussen landen of jouw volgende reis wellicht jouw eerste Afrika ervaring wordt, helpen we je graag! Hoe wij dat doen lees je hieronder. Om jezelf alvast een beetje voor te bereiden, geven we je 4 vragen waar je over na kan denken.

Jouw Afrika reis bestemming bepalen? Zo doen wij dit:

Al tijdens ons eerste gesprek stellen we gerichte vragen waardoor we jou als reiziger beter leren kennen. Door onze specialistische kennis komen we direct met een concreet idee. Dit idee werken we vervolgens uit in een uitgebreid en gedetailleerd voorstel op maat. Hoe het gehele proces in z’n werk gaat lees je op onze pagina over het boeken van een Afrika rondreis op maat.

Ben je nieuwsgierig en wil je alvast op wat ideeën gebracht worden? Lees dan verder.

Hieronder staan een aantal vragen die je helpen een concreter idee te krijgen welke bestemming of welk type reis bij jou past.

 

  • Wat voor soort reis zoek je?
  • Op welke manier wil je je rondreis maken?
  • Wanneer wil je op reis?
  • Wat mag een reis kosten?
Safari Atelier - Simbavati - Cederberg Ridge - Zuid
Safari Atelier - Kaapse wijnlanden - Franschhoek Wijntram - Franschhoek Wine Tram - Franschhoek - Zuid Afrika
Safari Atelier - Quivertree Forest Restcamp - Keetmanshoop - Namibië
Safari Atelier - Raften - Zambezi - Victoria Falls - Zambia - Zimbabwe

Wat voor soort reis zoek je?

Heb je al nagedacht over wat voor type reis je wilt maken? Wil je graag puur de nadruk leggen op safari’s? Of zie je het liefst juist veel diversiteit in je reis? Vind je het belangrijk om een rondreis te combineren met een aantal dagen strand? Of ben je wellicht ook op zoek naar een bruisende stad met veel mogelijkheden op het gebied van activiteiten? Wellicht ga je op huwelijksreis of ben je op zoek naar een exclusieve rondreis? In een persoonlijk gesprek stellen we de juiste vragen waardoor we een goed beeld krijgen van jouw als reiziger en de wensen die jullie als reisgezelschap hebben. Op basis hiervan stellen we bepaalde bestemmingen of combinaties van bestemmingen voor om de reis bij iedereen en alle wensen aan te laten sluiten.

Ook aan de groepsreis liefhebbers hebben we gedacht! Een a twee keer per jaar organiseren we een unieke, kleinschalige groepsreis special. Benieuwd wat de volgende groepsreis is? Alles hierover lees je op deze groepsreis pagina.

Speciaal voor diegene die op zoek zijn naar een specifiek thema of type reis, hebben we ons reisaanbod ondergebracht onder themareizen.

Op welke manier wil jij je reis maken?

Heb je bij voorbaat al een idee met welk vervoerstype je een land wil verkennen? In dat geval is het goed om te weten in welke mogelijkheden er op de diverse bestemmingen zijn. Zo is het niet in alle landen mogelijk of aan te raden om zelf te rijden (Tanzania en Zambia bijvoorbeeld). Dit kan verschillende redenen hebben. Andere bestemmingen zijn juist weer erg geschikt voor een self-drive reis (zoals Namibië en Zuid-Afrika). Wil je het liefst de reistijden zo kort mogelijk houden (of naar gebieden waar je met de auto niet kan komen), dan kan het vliegen van park naar park uitkomst bieden. In Zambia maar ook Botswana is dit eerder de norm dan een uitzondering.

Benieuwd naar de verschillende vervoersmogelijkheden op al onze bestemmingen? Vind meer informatie over het vervoer in Afrika in onze blog.

Safari Atelier - regionale vluchten - Botswana

Wanneer wil je op reis?

Voor bijna alle bestemmingen is de ‘beste reistijd’ anders. En eigenlijk is zelfs de beste reistijd afhankelijk van wat je verwacht, mooi en fijn vindt tijdens jouw rondreis.

Ga je voor het spotten van de allermeeste dieren, dan is de droge periode het beste. Echter is de droge periode ook vaak de warmste periode met soms temperaturen van boven de 40 graden. In de ‘overgangsmaanden’, zoals wij deze noemen, is juist de temperatuur vaak wat koeler, de luchten (doordat er af en toe een buitje valt) kraakhelder en mooie wolkenpartijen zorgen voor magische zonsondergangen. Het gras is hoger en het wildspitten is daarom soms een grotere uitdaging, maar meestal stellen de ‘resultaten’ je na een aantal dagen safari zeker niet teleur en zullen vaak juist je verwachtingen overtreffen. Afgelopen februari was Nicole nog in Botswana. Haar verhaal en beelden zie lees je in onze blog over haar 5-daagse safari in Botswana.

Er zijn natuurlijk ook periodes/jaargetijden waarop bepaalde gebieden niet te bereizen zijn, of parken en lodges gesloten zijn. Gelukkig sta je als je bij ons boekt ter plekke nooit ‘aan de gesloten deur’.

Op onderstaande pagina’s vindt je de beste reistijd per bestemming. Weet je al dat je in een bepaalde periode wilt gaan en wil je graag advies? Na het stellen van een aantal vragen zijn wij al snel in staat om een advies te geven over de best passende bestemming voor jouw volgende reis.

Wat mag de reis kosten?

Ook het reisbudget is uiteraard van invloed op de keuze van de bestemming voor jouw rondreis. De ene bestemming is duurder dan de ander, lees bijvoorbeeld onze blog over waarom een safari in Botswana zo duur is. Al lijkt in sommige gevallen de ene reis veel duurder dan de ander terwijl dat per saldo niet altijd zo is. Zo moet je voor een self-drive reis over het algemeen rekening houden met veel meer extra kosten die je ter plekke nog uitgeeft. Denk hierbij aan brandstofkosten, maaltijden, bepaalde park entreegelden en excursies. Tijdens een safari in bijvoorbeeld Tanzania of Zambia is vrijwel alles inclusief.

Aan de hand van jouw budget voor het gewenste aantal dagen en alle andere reiswensen, geven we je graag een indicatie van de mogelijkheden.

Safari Atelier - !Xaus Lodge - Kgalagadi Transfrontier Park - Zuid-Afrika

Bespreek jouw reiswensen met ons

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen die je graag met ons wilt bespreken? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen jou graag bij het vinden en vormgeven van jouw droomreis naar Afrika op maat. 

Welke safari bestemming spreekt jou aan?

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.