South Luangwa

 

Hoe ziet een safari dag in South Luangwa, Zambia eruit?

South Luangwa is Zambia’s meest gerenommeerde wildpark. Dit is de plek waar pure wildernis, hoge concentraties dieren én een authentieke safaribeleving werkelijk samenkomen. South Luangwa ligt in oostelijk Zambia en heeft de Luangwa rivier als levensader door het park stromen. Verschillende zijrivieren en lagunes voeden dieper liggende regio’s van het park. De ecosystemen in het park variëren van de waterrijke (moeras)regio’s rondom de rivier, tot open graslanden én de dichtbegroeide bosrijke gebieden. Reizigers kunnen hier op wandel-, jeep- en nachtsafari. Maar hoe ziet een safari dag en nu werkelijk uit in South Luangwa? Safari Atelier vertelt het u graag!

Ochtendsafari

Per open jeep trekt de gids er elke ochtend stipt om 06.00 op uit voor de ochtendsafari. Een pauze met verse bak koffie ontbreekt uiteraard niet. Niets is fijner dan de natuur te zien ontwaken en opwarmen tijdens deze vroege uurtjes! Traditioneel keren de jeeps eind van de ochtend terug voor de siësta. Als alternartief is het ook mogelijk om ’s ochtends op wandelsafari te gaan, uiteraard onder begeleiding van een ranger!

Middag jeepsafari en sundowner 

Reizigers genieten van een warme lunch, rustmoment en verfrissende duik in het zwembad. Wanneer de zon niet meer fier aan de hemel staat, vertrekken de rangers in de open jeeps rond 15.30 voor de namiddagsafari. Als het minder heet is, worden de wilde dieren ook actiever en wordt er doorgaans meer gezien…! Rond de avondschemering wordt de jeep op een schitterende plek gestopt en gaat de coolbox open. Onder het genot van een Gin Tonic of ijskoud pilsje wordt er geproost op een ultiem mooie dag in de Afrikaanse natuur. 

”We nippen net van onze sundowner als we veel kabaal horen van schreeuwende apen verderop. Iedereen reageert opgetogen wanneer de gids vraagt of we ons drankje in de Jeep verder zullen drinken zodat we kunnen bekijken waarom de apen zich zo druk maken. De helft van mijn Gin Tonic vliegt over het glas maar het deert niet… tien minuten laten zien we eenluipaard in de avondschemering lopen!”

Nachtsafari

Zodra het donker is gaan de spotlichten aan en start de nachtsafari. Dit is het moment dat de luipaard, serval, civet en uilen actief worden en gemakkelijker gezien worden! Rond 20.00 arriveren alle avonturiers terug bij de accommodatie van voorkeur waar dan het kampvuur al staat te knisperen. Onder de fonkelende sterrenhemel start dan het smakelijke diner. Is het mogelijk een haast betere dag voor te stellen?!

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!