De 5 beste safari parken van Afrika!

 

Waar zie je het meeste wild voor de beste prijs/kwaliteit in Afrika?

Het uitgangspunt van elke safari is om zo veel mogelijk wilde dieren te zien. Daarbij is authenticiteit erg belangrijk geworden. Kortom, je wilt de dieren het liefst voor jezelf alleen hebben. Daarnaast is het essentieel dat dit onder begeleiding van een deskundige gids gebeurt. Tot slot moet een safari in Afrika ook nog betaalbaar blijven. Kortom, een paar belangrijke speerpunten om de beste wildparken van Afrika te kwalificeren. Lees hier de top vijf van Safari Atelier! 

5. Liwonde, Malawi

De mooiste bootsafari’s van heel Afrika!

Het lieflijke Liwonde is het meest wildrijke park van Malawi. Met de machtige Shire rivier herbert Liwonde de beste bootsafari’s van het Afrikaanse continent. Daarnaast heeft de succesvolle reallocatie van wilde honden, leeuwen en cheeta’s Liwonde naar het hoogste niveau getild. Waar Liwonde vroeger vooral landschappelijk indruk maakte, kan het zich nu meten met de beste wildparken van Afrika. Ontdek dit park voordat de massa het doet.

Accommodatie tip; Verblijf bij de betaalbare Mvuu Camp temidden van het park. Hier worden reizigers omringt door honderden nijlpaarden en olifanten in de schaduw van eeuwenoude baobab bomen.

Op safari in Liwonde? Bekijk hier de authentieke rondreis door Malawi en Zambia.

Safari Atelier - Mvuu Lodge - bootsafari - Liwonde - Central African Wilderniss - Malawi

4. Pafuri, Zuid-Afrika

Het wildrijke drielandenpunt zonder toeristen!

Verscholen in het uiterste noorden van Kruger worden reizigers verrast met de parel van Zuid Afrika; Pafuri! Dit privéreservaat binnen Kruger is landschappelijk het allermooiste deel van het park en kent vrijwel geen toeristen. Pafuri is daarom één van de favoriete parken van Safari Atelier.

Pafuri grenst aan Gonarezhou in Zimbabwe en Limpopo in Mozambique. Het drielandenpunt maakt de locatie bovendien nog indrukwekkender. De gigantische Baobab bomen, fotogenieke ‘fever-tree’-bossen en vele wilde dieren creëeren hoogstaande safari’s. Daarnaast heeft het betaalbare Pafuri Tented Camp de beste giden in huis. Beleef vanuit de open jeep het beste van wat Zuid-Afrika te bieden heeft.

Accommodatie tip: Verblijf bij het duurzame Pafuri Tented Camp, aan de wildrijke Luvuvhu rivier

Safari Atelier - Pafuri Tented Camp - Return Africa - Kruger - Zuid Afrika
Safari Atelier - Olifanten - Nehimba Lodge - Hwange Nationaal Park - Zimbabwe
Safari Atelier - The Hide - jeepsafari - Hwange - Zimbabwe

3. Hwange, Zimbabwe

Beste prijs/kwaliteit van Zimbabwe met onnoemlijk veel wilde dieren

Het wildrijke Hwange mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje van beste wildparken in Afrika. We hebben Hwange boven Mana Pools geselecteerd vanwege de betere prijs/kwaliteit verhouding. Doordat Hwange op slechts vier uur rijden van Victoria Falls ligt, is het betaalbaarder om hier te geraken. Daarnaast kent Hwange een weider scala aan leuke middenklasse tot semi-luxe accommodaties. Ook verkoopt Hwange zichzelf als safaripark! Zo zien reizigers in het droge seizoen honderden olifanten door het park marcheren. Het is daarbij ook mogelijk om specifiek bij een accommodatie met schuilplaats te verblijven. Zo zie je op ooghoogte hoe de wilde dieren de dorst komen lessen!

Accommodatie tip: Verblijf bij het authentieke bushcamp van Deteema Springs. Zie vanaf je veranda de kuddes olifanten voorbij lopen!

Betaalbaar en gezellig safari beleven in o.a. Hwange? Ga mee op de groepsreis naar Zimbabwe i.c.m. Lower Zambezi in buurland Zambia.

2. Ruaha, Tanzania

De onbetwiste parel van Tanzania

Het grootste en wildrijke Nationale Park van Tanzania is mogelijk ook het meest onbekende park! Ruaha ligt in het zuidwesten van Tanzania en kent ontzettend hoge concentraties wilde dieren. Het zijn met name de grote kuddes olifanten, vele leeuwen en parmantige koedoes die zich voordurend laten zien.

De droge rivierbeddingen en de majestueuze Baobabbomen maken elke jeepsafari door Ruaha adembenemend mooi. Daarnaast hoef je de safari’s met niemand anders te delen. Ruaha krijgt door haar afgelegen ligging namelijk slechts een fractie van de toeristen die bijvoorbeeld de Serengeti ontvangt. Daardoor is er slechts een beperkte keuze aan safari accommodaties. Echter, is er in elke prijsklasse een leuke lodge te vinden. En omdat de accommodaties binnen de parkgrenzen liggen, is de kwaliteit van de safari’s erg hoog.

Tip: Verblijf van november t/m juni bij de no.1 locatie van Ruaha, Ikuka Camp en krijg één nacht gratis aangeboden!

Op safari in Ruaha? Bekijk deze Zuid Tanzania privérondreis door Selous en Ruaha met tropische afsluiter op Mafia Island.

Safari Atelier - Ikuka Camp - jeepsafari Ruaha - Tanzania
Safari Atelier - Puku Ridge - Chiawa Safari - South Luangwa - Zambia
Safari Atelier - Lion Camp - South Luangwa - Zambia

1. South Luangwa, Zambia

Waar schoonheid en wilde dieren elkaar ontmoeten

Safari Atelier is het er unaniem over eens! South Luangwa is het beste wildpark van Afrika. Het zit hem niet alleen in de schoonheid van het park of de vele luipaarden en wilde honden die gezien worden tijdens de safari’s. Nee, het zijn de sensationele gidsen die met hun passie en kennis elke safari onvergetelijk maken.

Zambia erkent dat authentieke safari’s de nieuwe norm zijn. En dit is precies wat je als bezoeker hier ervaart. Het zijn werkelijk de best mogelijke safari’s. Van de kleinschalige en duurzame bushcamps tot de open jeeps en memorabele wandelsafari’s. Daarnaast kent South Luanga zoveel verschillende ecosystemen waardoor elke hoek van het park weer verrassend anders is.

Accommodatie tip: Kies voor de bijzondere Chikunto Safari Lodge. Hier overnacht je binnen de parkgrenzen zonder de hoofdprijs te betalen.

Op safari naar South Luangwa? Bekijk deze unieke rondreis naar South Luangwa, Lower Zambezi en de Victoria Watervallen.

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van een van bovenstaande reizen? Dit kan de basis van jouw reis worden! Wil je totaal iets anders? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om in te gaan op jouw specifieke (reis)wensen. Daarmee is elke rondreis van Safari Atelier een maatwerk creatie. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Welke safari bestemming spreekt jou aan?

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel