Het avontuur tegemoet!

21 dagen

Windhoek – Kalahari – Fish River Canyon – Kolmanskop – Namib woestijn (twee locaties) –  Spitzkoppe – Damaraland (twee locaties) – Etosha – Okonjima 

Bezoek de onontdekte parels & hoogtepunten van Namibië

Tijdens deze uitgebreide self-drive reis zijn comfort en avontuur uw kompas! Uiteraard worden bekende hoogtepunten zoals de Sossusvlei, Etosha en de Kalahari bezocht. Maar het zijn juist de onbekende locaties en kleinschalige lodges die deze reis uniek en anders dan anders maken. Zo bezoekt u de Fish River Canyon, de grootste kloof van Afrika. Waant u zich in 1935 tijdens de diamantenkoorts van Kolmanskop. Slaapt u onder de fonkelende sterrenhemel, weg van de menigte in de Namib woestijn. Wordt de allermooiste lodge gecombineerd met de unieke rotstekeningen bij Spitzkoppe. Gaat u in Damaraland samen met de gids op zoek naar de woestijnolifanten- en neushoorns. En wordt de reis in stijl afgesloten tussen het wild in Etosha! Alle overnachtingen vinden plaats in kleinschalige (semi-)luxe lodges, verborgen op de mooiste plekjes.

Dit is een maatwerk reis, hoe werkt dat?

 • Laat je inspireren door dit voorbeeld
 • Bespreek jouw wensen als reiziger met ons
 • Samen creëren we een droomreis die helemaal bij u past!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Landschap en natuur beleven terwijl je rijdt!

Een van de grootste aantrekkingskrachten van Namibië is het ultieme gevoel van vrijheid, tijd en ruimte! Vaak een schaarste in ons dagelijks leven. Dat gevoel is zo intens tijdens een rondreis door Namibië vanwege de weergaloze landschappen en panorama’s. U rijdt in een luxe 4×4 Toyota Fortuner over (voornamelijk) schitterende zandwegen waardoor u zelf baas over uw agenda bent.  De route is zo samengesteld dat u 3 tot 6 uur maximaal per dag moet rijden. Tot slot verblijft u bijna overal twee nachten in een (semi-)luxe lodge zodat er elke dag voldoende tijd is voor ontspanning en actie!

Reisbeschrijving

 

U vertrekt..

Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vliegt u vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Bij aankomst in het lieflijke Windhoek staat een goedlachse vertegenwoordiger u op te wachten. Na de eerste kennismaking krijgt u uw 4×4 huurauto en alle vouchers overhandigd.

Het avontuur is begonnen!

De halfwoestijn van de Kalahari

U stapt u in de open jeep voor de namiddag landschapssafari. Geniet van uw eerste ontmoetingen met oryxen, giraffen, jakhalzen en (met wat meer geluk) stokstaartjes en cheeta’s! De Kalahari betekent in de lokale taal ‘de grote dorst’, doelend op het vele zand, gras en de minimale waterbronnen. De regio rondom Red Dunes Lodge behoort landschappelijk tot de mooiste met haar dieprode zandheuvels, acaciabomen en de goudkleurige grassen. Maar ook ontmoet u de San. De San zijn de oorspronkelijke bewoners van de Kalahari. De San zijn gewend om (vrijwel) ontbloot temperaturen van onder nul tot 30+ graden te weerstaan. In een ogenschijnlijk barre omgeving weten ze eten en vers water te vinden. Onder begeleiding van de San leert u vanochtend overlevingstechnieken van vroeger en nu. Daarnaast wordt er ook tijd en aandacht besteed aan de natuur en dieren.

Fish River Canyon & Kolmanskop: het wonderlijke zuiden

Het is tijd voor de meest spectaculaire kloof van Afrika; Fish River Canyon. Vanaf de rand tuurt u net voor zonsondergang de gigantische kloof in terwijl de zon langzaam aan de horizon gloort. Met elke minuut die passeert laat de Fish River Canyon haar grootte en diepte beter zien. De schitterende panorama’s van deze 500 miljoen jaar oude kloof zijn sensationeel. De hele ochtend struint u te voet en per jeep de verschillende delen van de totaal 161km lange kloof af. Vanuit Lüderitz rijdt u in een kwartier naar Kolmanskop. Deze voormalige mijnstad is een mysterieuze plek waar de geschiedenis heeft stil gestaan. Het lijkt wel alsof gisteren de laatste bewoners het dorp verlieten…

Beklim big daddy in de Namib woestijn

Het is nog donker wanneer u in de open jeep van Desert Hills Lodge stapt. Onder begeleiding rijdt u vandaag de Sossusvlei in! Met reden is dit de meest gefotografeerde plek van Namibië. Terwijl de zon opkomt rijdt u naar Dune 45 voor een fotostop. Daarna is zaak om tijdig bij de Deadvlei te arriveren zodat u de hoogste zandduin ter wereld kunt trotseren voordat het te warm en druk wordt. Reken op een wandeling in het duinzand van 60 tot 90 minuten. Met elke stap die u zet, wordt het uitzicht fabelachtiger. De prachtige versteende zwarte bomen, voormalige meren en groene struiken zijn onbeschrijfelijk mooi vanaf deze hoogte in het ochtendlicht. Eenmaal bovenop de duin aangekomen skiet u op blote voeten de Deadvlei in! De gids begeleid u vandaag met prachtige verhalen en laat u de onontdekte andere hoekjes van de Sossusvlei zien welke het gros van de toeristen niet weet te vinden.

Rotskunst van Spitzkoppe

De archeologische panorama’s in de Spitzkoppe regio zijn ongekend indrukwekkend! Maar wat het gebied extra bijzonder maakt zijn de eeuwenoude rotstekeningen van de jagers en verzamelaars. Er zijn totaal veertig verschillende locaties met deze zogenoemde rotskunst rondom Spitzkoppe. Vandaag gaat u samen met de lokale gids op pad naar de mooiste uitzichtpunten en rotstekeningen.

Woestijnneushoorns- en olifanten in Damaraland

Vervolg de reis noordelijk richting het mysterieuze Damaraland. De route wordt gekenmerkt door afgelegen dorpen (bewoond door de Damara), roestbruine zandwegen en vista’s over heuvels en enorme rotsblokken. U zult merken dat de route steeds ruiger wordt. Vanuit de luxe Camp Kipwe gaat u per jeep op zoek naar de vriendelijke woestijnolifanten. Na de bijzondere ontmoetingen met deze giganten is het heerlijk toeven tussen bij de schitterende Camp Kipwe!

U rijdt verder noordelijker richting Palmwag. Vanuit deze nieuwe locatie in Damaraland gaat u op zoek naar de woestijnneushoorns. Wanneer u dichterbij de neushoorns komt wordt de jeep aan de kant gezet. Samen met de gids gaat u te voet verder… tot dat u oog in oog staat met de woestijnneushoorns. De gids zal u vragen stil en rustig te blijven zodat het schuwe neushoorn niet wordt afgeschrikt. Met een bezwaard hart verlaat u het schitterende Daramaland. De ontmoetingen hier waren puur, van de radar en daardoor uniek!

 

Vergaap je aan het wild in Etosha en Okonjima

Tijd om het meest wildrijke park van Namibië te bezoeken. Onder begeleiding van de ranger van Oberland Lodge stapt u de open jeep in voor de jeepsafari. De gigantische zoutpan midden in het park is landschappelijk het hoogtepunt van Etosha. Op deze verblindend mooie witte ondergrond trekken de kuddes zebra’s, springbokken, giraffen en gnoes sierlijk richting de waterbronnen die verspreid rondom de pan liggen. Van leeuwen, hyena’s, jakhalzen, olifanten tot de vele hoefdieren, ze komen allen regelmatig hun dorst lessen.

De reis wordt in stijl afgesloten bij het meest succesvolle reallocatieproject voor luipaarden en cheeta’s ter wereld. Het is bijzonder om uw  steentje bij Okonjima bij te dragen! Per jeepsafari gaat u zoek naar o.a. deze katachtigen. Dit is een passende afsluiting van een weergaloze rondreis door Namibië. 

 

Verlengen naar het tropische Bazaruto, Mozambique?

Krijgt u niet genoeg van Afrika en heeft u nog extra vrije dagen? Vlieg dan vanaf Windhoek, via Johannesburg, naar het tropische Vilanculos, Mozambique. Verblijf nabij de idyllische eilanden van Bazaruto voor een welverdiende strandafsluiter. Kies voor een verblijf in het vissersdorp van Vilanculos. Vanuit hier kunt u mooie dagtochten (incl. snorkelen) maken naar de mooiste stranden van Afrika; de Bazaruto archipel. Of, u verwen uzelf met een uniek verblijf op Bazaruto of Benguerre Island. Vraag Safari Atelier naar de details!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Uitgelichte Lodges

 

Damaraland
Camp Kipwe

Namib woestijn
Namib Dune Star Camp

De prijs van deze reis

 

Hoe werkt het? Safari Atelier werkt samen met de beste partners in Afrika. Hierdoor kunnen we goede prijsafspraken maken met onze favoriete parels in de bush. Elke reis is zorvuldig samengesteld zodat Safari Atelier een scherpe prijs kan garanderen. Zo maakt u tijdens deze reis gebruik van scherpe huurtarieven van uw Toyota Fortuner, gratis activiteiten en aantrekkelijke kortingen in het laagseizoen. Verblijft u liever in een andere accommodatie op een bepaalde plek? Geen probleem. Elke reis kan naar wens aangepast worden. Zo kunnen we een budgetvriendelijke lodge in deze reis verwerken of de reis luxer inkleden van niveau! Bespreek uw wensen met Safari Atelier en we komen altijd tot een passende reis qua inhoud en prijs!

Prijsdetails
4 personen 2 personen
Laagseizoen € 4.400,- p.p. € 4.850,- p.p.
Hoogseizoen € 5.050,- p.p. € 5.800,- p.p.

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

** Kinderkorting op aanvraag

Inclusief
 • Overnachtingen in kleinschalige semi-luxe tot zeer exclusieve accommodaties*
 • 4×4 Toyota Fortuner huurauto voor alle dagen in
 • Namibië met meest uitgebreide verzekeringspakket
 • Meet & Greet bij aankomst in het hotel in Windhoek
 • Vrijwel alle maaltijden*
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Vrijwel alle excursies*
 • Agentenkantoor in Windhoek

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Exclusief
 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Visumkosten
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan de basis van jouw reis worden! Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.