Op reis naar Zimbabwe

Ruige wildparken, rijke historie en de Victoria Watervallen
Vraag jouw reisvoorstel aanZimbabwe rondreizen

Op reis naar Zimbabwe

Het vrij onbekende Zimbabwe heeft meeslepende wildparken met de mooiste landschappen. Van de Zambezi rivier in Mana Pools, spectaculaire Victoria Watervallen tot de zandsteen wanden van Gonarezhou. Zimbabwe is heer en meester in panorama’s! Doordat Zimbabwe weinig toeristen ontvangt, ervaren reizigers deze unieke landschappen boordevol wildlife vrijwel alleen vanuit de open jeep of te voet. Zoek het avontuur op per self-drive of geniet van een luxe fly-in rondreis. En, vergeet absoluut niet een praatje te maken met de gastvrije en zeer vriendelijke Zimbabwanen. Die maken uw privéreis door Zimbabwe echt bijzonder!

Safari Atelier - ligging Zimbabwe op Afrika kaart

Ligging Zimbabwe

Zimbabwe ligt midden in het zuidelijk Afrika, volledig omgeven door Zambia, Mozambique, Zuid-Afrika en Botswana.

Beste reistijd Zimbabwe

De beste reistijd voor een reis naar Zimbabwe is van half april tot december.

Wat Zimbabwe uniek maakt

Schitterende wildparken zonder veel toeristen. Zeker met een bezoek aan Matobo Hills, Mana Pools of Gonarezhou, van de gebaande paden!

Onze voorbeeldreizen naar Zimbabwe

 

Safari Atelier - Nyamatusi Camp - Matusadona Nationaal Park - African Parks - Zimbabwe

Zimbabwe exclusief


12 dagen, vanaf € 7.300 per persoon

Highlights van deze reis: Mana Pools, Matusadona, Hwange

Safari Atelier - As Dunas - Bazaruto - Vilanculos - Mozambique

Zimbabwe en Mozambique bush & beach


16 dagen, vanaf € 4.750 per persoon

Highlights van deze reis: Matusadona, Hwange, Victoria Falls, Bazaruto

Safari Atelier - neushoorn - Afrika

Nieuwsgierig naar meer?


Neem een kijkje op onze Zimbabwe reizen pagina. Hierop staan alle voorbeeldreizen bij elkaar. Maar vergeet niet dat we graag met jou in gesprek gaan om jouw ideale reis vorm te geven.

Reizen op maat naar Zimbabwe

Wat voor type reiziger ben jij? Zimbabwe leent zich uitstekend voor een avontuurlijke rondreis waarbij het onbekende Gonarezhou gecombineerd kan worden met Mana Pools en Hwange. Of,  kies ervoor om juist comfortabel te vliegen tussen de schitterende wildparken! De accommodaties vallen veelal in het luxere segment. Graag bespreken we de wensen zodat wij jouw reis onvergetelijk kunnen maken! Op deze pagina vind je een aantal reizen die ter inspiratie dienen.

Zimbabwe hoogtepunten & combineren 

Safari Atelier - Helikoptervlucht Victoria Watervallen - Victoria Falls Africa's Eden - Zimbabwe

De bekendere highlights of onontdekte plekken

Zimbabwe kent fantastische wildparken met hoge concentraties wild zoals Hwange en Mana Pools. De minder bekende wildernissen zijn vaak de echte verrassing van ‘Zim’. De spectaculaire landschappen boordevol olifanten, leeuwen en neushoorns, zoals Matobo Hills en Gonarezhou, krijgen zelfs de meeste fervente safari-ganger sprakeloos! Even geen safari? Bezoek dan de wervelende Victoria Watervallen. Tot slot kent Zimbabwe ook ruïnes, rotskunst en bruisende steden. Kortom, alle ingrediënten voor een succesvolle en ‘anders dan anders’ rondreis door Afrika.

Combineer Zimbabwe met Namibië, Botswana of Mozambique!

Doordat Zimbabwe op een vierlanden punt ligt, kan een rondreis gemakkelijk gecombineerd worden. Vanuit de Victoria Falls liggen Namibië, Botswana en Zambia op steenworp afstand. Echte self-drive avonturiers kunnen hun hart ophalen in Namibië. Nooit genoeg van safari’s? Bezoek dan de Okavango Delta in Botswana of South Luangwa in Zambia. Via lokale chartervluchten zijn deze parels binnen handbereik.

Tropisch afsluiten op Mozambique

Op zoek naar écht tropische en idyllische stranden? Combineer Zimbabwe dan met het buurland aan de oostelijke grens; Mozambique! Vanuit Gonarezhou is het één hele lang dag rijden naar hagelwitte strand van Vilanculos. Of een korte vlucht, via Johannesburg, naar Mozambique!

Lees snel verder voor meer Zimbabwe inspiratie

Als een rondreis naar Zimbabwe je aanspreekt, vind je onderstaande bestemmingen wellicht ook interessant:

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel