Reiservaringen

happy travelers, happy Safari Atelier

 

Safari (Atelier) ervaringen

Benieuwd naar hoe anderen terugkwamen van hun reis naar Afrika?

In de tijd dat we ‘bestaan’ hebben we al vele bijzondere reizen naar Afrika mogen ontwerpen. Voor iedereen betekent deze reis wat anders en ook de indruk die het op iemand maakt en de herinnering die het achterlaat verschilt. Benieuwd naar hoe anderen hun reis met Safari Atelier hebben ervaren? Lees hieronder de verhalen uit eerste hand. 

Het was een fantastische eerste kennismaking met Afrika

Voor onze eerste reis naar Afrika hebben wij volledig op Nicole vertrouwd. Met al haar kennis over Afrika en het bespreken van onze wensen werd het Tanzania. Na aankomst op Dar es Salaam konden we bijkomen in een heerlijk hotel en chillen op een onbewoond eilandje, wat een half uurtje varen was vanuit het Slipway Hotel. Hierna bezochten we Bagomoyo om wat cultuur te snuiven. Het stadje aan de zee bleek klein maar fijn en had een aantal fijne restaurants met lekker eten. Maar nu dat waarvoor we naar Tanzania  waren gekomen, safari! We vlogen naar Selous Game Reserve en verbleven bij Selous River Camp. Dit bleek de perfecte thuisbasis voor de safari’s met een mooi zwembad uitkijkend over de rivier. We verbleven in een mooie en comfortabele lodge en het eten was lekker. Gelukkig waren er ook masai-krijgers voor onze veiligheid want naast dat we olifanten zagen tijdens de game-drive stonden we oog in oog met een olifant bij de lodge. Na een paar geweldige dagen en het zien van veel wild en prachtige zonsondergangen, was het tijd voor de vlucht naar Zanzibar. We verbleven 2 nachten in Stone-town om vervolgens nog 5 dagen te kunnen relaxen op het strand in het oosten van het eiland in een fijn hotel. De stranden waren prachtig en de cocktails heerlijk. Het was een fantastische eerste kennismaking met Afrika. Nicole had ons perfect voorbereid. We kijken er al naar uit om de volgende reis te boeken!

Chantal

Zuid Tanzania, juli 2019

De meest bijzondere reiservaring ooit!

Als je in Entebbe, een stadje aan het Victoriameer in Oeganda landt heb je er vele uren in een vliegtuig opzitten. Vanuit de lucht heb je een blik kunnen werpen op Kampala, de hoofdstad, en ziet het eruit als een druk zandkleurig wegennetwerk. Met een bonte verzameling bruin, rood en zwartkleurige daken. Eenmaal geland springt die andere kleur je tegemoet. Groen. Het is een ongelooflijk groen land. Nooit zag ik zoveel tinten groen. De reis door dit prachtige land zat vol met plekken die bijna te mooi om waar te kunnen zijn waren. Het zien van een gorilla op 1 meter afstand en de zoektocht naar de legendarische Shoebill waren onvergetelijke ervaringen. De fenomenale gids reed ons rond en vertelde over de geschiedenis van Oeganda, de natuur, de huidige politiek en het dagelijks leven van de mensen. Twee weken bracht hij ons naar geweldige plekken in het land die je moet zien om te geloven dat jet echt bestaat. Alles volgens een mooi programma wat we daarvoor in Nederland al hadden opgesteld. 

Wessel

Oeganda, Augustus 2021

En dat uitzicht, om nooit te vergeten!

Wat een fantastische ervaring was dit! De eerste dagen op safari en slapen in een prachtig gelegen lodge midden in de natuur.  In de avond genieten van de ‘Bushgeluiden’ bij het kampvuur. En dat uitzicht, om nooit te vergeten. De laatste dagen chillen met een cocktail in onze hand op tropisch Zanzibar. Zon, zee en strand. We hebben genoten!

Inge

Tanzania, November 2018

Overal is het ontvangst hartelijk en ervaren we het echte Uganda

Ons avontuur begint in Kenia. Daar komt onze gids ons halen. Met Nicole zijn we in gesprek gegaan over onze wensen. Op basis daarvan heeft zij in goed overleg een route samengesteld, waarbij zij ons kennis laat maken met de cultuur, de enorm vriendelijke bewoners en de overweldigende natuur.

Met de gids reizen we van Kenia naar Uganda, waarbij hij ons gedurende de reis meeneemt in de verhalen en geschiedenis van hetgeen we tegenkomen onderweg. Wat een feest om op pad te zijn met iemand die zoveel kennis en passie bezit voor zijn land. Deze bevlogenheid weet hij zeker over te brengen en is echt een meerwaarde.


De reis is divers en indrukwekkend. Zo slapen we in een basic hut aan de rand van een berg met een prachtig en oneindig uitzicht over de vallei. De volgende dag slapen we in luxe tenten aan de Nijl, waar je de olifanten aan de overkant voorbij ziet trekken en de nijlpaarden ‘s nachts langs je tent hoort/voelt lopen. De gids heeft alles onder controle en neemt je mee in zijn verhalen, deelt zijn ervaring en wijst ons op de verschillende vogels in de omgeving. Overal is het ontvangst hartelijk, het eten overheerlijk en krijgen we de kans het echte Uganda te ervaren. Om de indrukken te verwerken, hebben we gelukkig af en toe ook even een rustmoment. Nicole staat altijd stand-by, wat heel geruststellend is. Wetende dat alles goed georganiseerd is, zorgt ervoor dat we alles kunnen loslaten en echt kunnen genieten van zo’n bijzondere ervaring. Een reis die je niet ieder jaar maakt, maar die een onuitwisbare indruk achterlaat. De gids, de verhalen, de accomodaties, de waanzinnige safari’s, de immens lieve bevolking en natuurlijk de geweldige organisatie.. alles klopt!

Rob, Nel, Nadine en Lisanne

Oeganda, September 2016

Luxe huwelijksreis Namibië tot in de puntjes verzorgd!

In November 2020 organiseerde Nicole onze huwelijksreis naar Namibië. Tijdens ons eerste telefoongesprek bespraken we alle mogelijkheden en wensen. Daarna kreeg ik een professioneel voorstel wat helemaal aan onze wensen voldeed! Ze begreep precies hoe we deze reis voor ons zagen. Daarnaast gaf ze speciale tips over upgrades en activiteiten of plekken die we beter konden vermijden (Swakopmund). Ons absolute hoogtepunt was het verblijf bij Desert Whisper. Dit was echt ‘honeymoon’ waardig en de mooiste plek waar we ooit verbleven hebben. 

Nicole enthousiasmeerde ons van het eerste contact moment tot na de reis. Daarnaast gaf ze veel goede tips qua voorbereidingen en wat te verwachten omtrent Corona. Ik kan haar expertise absoluut aanraden!

JD

Namibië, November 2020

Ikuka Lodge in Ruaha was exceptional! 

In November 2020 I asked Nicole to organize a journey to Tanzania for me and my son. We wanted a safari in the Serengeti and one in the Ruaha National Park. To finish our trip we wanted to stay a few days in Zansibar: Stone Town and a few relaxing days at the beach. All the flights to Tanzania and in the country were organised so well that we didn’t encounter any problems. The guides, she chose, were very friendly and competent. We were so lucky to see many wild animals from very near. The lodges she had chosen were fantastic, very good food and we were very well looked after. The Ikuka Lodge in Ruaha National Park was the most luxurious lodge you could think of. The food was exceptional and the housing extraordinary. We even had our own little pool. These holidays were the best I ever had. Everything had been organised so well. We never had any problems. Our guides and the personnel in the lodges were super friendly and we didn’t miss out on anything. Nicole is very experienced and knows personally all the places, people and environment that we got to know. This is why the planning and implementation were so perfect. We never felt lost or stressed and returned with happy feelings and an abundance of pictures and sweet memories.

Giga & Marian

Tanzania, November 2020

De reis voldeed aan al onze wensen, we hebben genoten

Allereerst was de vakantie, super geslaagd! Het voldeed aan al onze wensen en we hebben genoten. 
Doordat Nicole de tijd voor ons nam, om goed naar onze wensen te luisteren, klopte alles aan onze reis. Alles was mogelijk, een nachtje langer op de ene locatie, een gunstigere vlucht, etc.

Wij wilde heel graag duiken en door de ervaring van Nicole, hebben we dit kunnen doen op de mooiste plek bij Zanzibar.
Wij zijn helemaal geen ervaren reizigers, maar door alle tips die Nicole ons mee gaf, was dat ook helemaal niet nodig en kwamen wij prima uit de voeten.

Wij gaan in de toekomst zeker nog eens op reis met de hulp van Nicole, nu weet ze nog beter wat voor ons een reis perfect maakt, dus dat gaat zeker goed komen!

Noortje en Bram

Tanzania, September 2019

The price-performance ratio was outstanding! 

In 2015 we booked a Safari to Arusha, Tarangire and Serengeti with Nicole van Etten. The whole tour was perfect, wonderful lodges, extraordinary game viewings and 100% reliability. The price-performance ratio was outstanding. I would always book with Nicole again.

Maria

Tanzania, January 2015

Both trips were perfectly planned and organised to our fullest satisfaction

In 2019 we booked a trip to Zanzibar (Casa Beach Hotel, Jafferji House/Stone Town) and Mafia Island (Butiama Resort) and in 2016 to Tarangire (Tarangire Safari Lodge) and Ngorogoro, Serengeti (Tortilis and Halisi Safari Camps). Both trips were perfectly planned and organised to our fullest satisfaction by Nicole van Etten.

We really enjoyed the fantastic hotels and lodges, the spice tour in Zanzibar, the swimming with the wale-sharks around Mafia Island. Thank you Nicole!

Albert

Swahili Eilanden, September 2019

Een aantal safari citaten

We vroegen reizigers om in één zin te omschrijven welk gevoel de reis of een park bij hen opriep. Zij antwoordden..

 

 

In één zin..

“Het liefst ben ik ver van de bewoonde wereld, op een plek waar je ’s nachts wakker blijft onder een hemel met miljoenen sterren, ochtends wordt ontwaakt door het wild en prijs ik mezelf gelukkig tijdens ‘bush television’ met een gin tonic in mijn hand.”

 

En voor mij..

“En buiten alle olifanten die we tijdens de safari’s zagen vanuit de jeep, stonden we ook oog in oog met deze prachtige dieren bij de lodge. Overal beleef je een ultieme safari ervaring”

 

 

Mijn hoogtepunt..

“Mijn favariete moment was de ballonsafari over de Serengeti. Nog in het donker rijdt je met slaap in de ogen naar de startplek. Zodra de eerste zonstralen zichtbaar zijn aan de hemel stijg je op. Vanaf 300 meter zagen we hyena’s, leeuwen en een deel van de migratie op weg. Met het goudgele ochtendlicht is dit ongelofelijk”

 

 

 

 

Volg onze avonturen

 

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Al onze parels op een rij
Alle bestemmingen

Vraag gerust aan!
Reisvoorstel