Op reis naar Namibië

Woestijn, safari, sterrenwacht en self-drive avontuur!
Reisvoorstel aanvragenNamibië rondreizen

Op reis naar Namibië

Namibië is een selfdrive paradijs voor natuur- en dierliefhebbers! De warmoranje zandduinen en rotsachtige landschappen kenmerken het schitterende noorden en westen van Namibië. De oudste woestijn van de wereld (de Namib woestijn) geldt voor vele als hét hoogtepunt van de rondreis. Maar, als je wat langer de tijd neemt betoverd het ruige Damaraland en Kaokoland tijdens een reis door Namibië waarschijnlijk nog meer!

In het mysterieuze zuiden zijn Fish River Canyon en spookstad Kolmanskop bijzondere hoogtepunten. Terwijl de zon langzaam over de horizon schijnt, geeft de Fish River Canyon haar schoonheid en grootsheid prijs! En een bezoek aan Kolmanskop geef je een inkijkje in de bewogen geschiedenis tijdens de diamantenkoorts. Dit voormalige mijndorp is met geen plek op aarde te vergelijken.

Safari Atelier - ligging Namibie op Afrika kaart

Ligging Namibië

Namibië ligt in zuidelijk Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika.

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd voor een reis is van april t/m december.

Wat Namibië uniek maakt

In Namibië rijd je kilometers zonder dat je ook maar één andere auto tegenkomt. Het eindeloze woestijnlandschap geeft ons het ultieme gevoel van vrijheid.

Onze voorbeeldreizen naar Namibië

 

Safari Atelier - Onguma - Etosha - jeepsafari - Namibië

Namibië onontdekt & hoogtepunten


21 dagen, vanaf € 4.990 per persoon

Highlights van deze reis: Kalahari, Fish River Canyon, Kolmanskop, Namib woestijn, Spitzkoppe, Palmwag, Etosha, Okonjima.

Safari Atelier - Desert Whisper - Gondwana - Namib Desert - exclusief genieten - Namibië

Namibië exclusief & ongerept


15 dagen, vanaf € 7.900 per persoon

Highlights van deze reis: Etosha, Damaraland, Kaokoveld, Brandberg, Namib woestijn, Omaanda.

Safari Atelier - neushoorn - Afrika

Nieuwsgierig naar meer?


Neem een kijkje op onze Namibië reizen pagina. Hierop staan alle voorbeeldreizen bij elkaar. Maar vergeet niet dat we graag met jou in gesprek gaan om jouw ideale reis vorm te geven.

Reizen op maat naar Namibië

Wat voor type reiziger ben jij? In het desolate landschap kunnen de afstanden tussen de steden, dorpen en gehuchten vaak oplopen tot honderden kilometers. Heb je weinig tijd, of wil je op plekken komen die voor een auto onbereikbaar zijn, dan ontwerpen we een reis voor je die hierbij past. Ook op het gebied van accommodaties is er veel mogelijk. Graag bespreken we de wensen zodat wij jouw reis onvergetelijk kunnen maken! Op deze pagina vindt je een aantal reizen die ter inspiratie dienen.

Namibië hoogtepunten & activiteiten 

Safari Atelier - Kulala - Wilderness Namibië - ballonsafari Sossusvlei - Namib Desert - Namibië

De bekendere highlights of onontdekte plekken

Wat Namibië zo gevarieerd maakt, zijn de vele activiteiten mogelijkheden. De Caprivi is het domein van de bootsafari terwijl Etosha juist de focus op de jeepsafari legt. In Damaraland en Spitzkoppe gaat het om landschappen, wandelingen en rotstekeningen. De Namib woestijn is het meest veelzijdig! Je kunt hier o.a. sandboarden, quadbiken, paardrijden, ballonvaren en sterrenkijken. Het maak de Namibiëwoestijn de leukste familiebestemming van Afrika. Daarnaast is dit pas een korte opsomming van wat er allemaal mogelijk is!

Laat je klein voelen in het weidse landschap van Namibië.

Combineer Namibië met de Victoria Watervallen of Mozambique

Even geen safari? Ga dan per helikoptervlucht de Victoria Watervallen van bovenaf ontdekken! De Victoria Watervallen worden ook wel het zevende wereldwonder genoemd. Hoewel de watervallen nauwelijks een geheimtip genoemd kunnen worden, is het een unieke toevoeging aan een reis door Namibië. Daarnaast kan een rondreis gemakkelijk verlengt worden naar de idyllische stranden van Mozambique. Combineer bijvoorbeeld woestijn en safari met de tropische allure van de Bazaruto archipel! Dit is een fantastische bush en beach rondreis!

Lees snel verder voor meer Namibië inspiratie

Als een rondreis naar Namibië je aanspreekt, vind je onderstaande bestemmingen wellicht ook interessant:

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel
Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!