Beleef de Victoria Watervallen

Het iconische zevende wereldwonder

Bewonder, vlieg en raft bij de Victoria Falls!

De Victoria Falls is de meest iconische plek van het Afrikaanse continent! De Zambezi rivier valt hier over een breedte van 1700m en hoogte van 108m naar beneden op de grens tussen Zambia en Zimbabwe met een indrukwekkend kabaal en waanzinnig zicht als gevolg. Dit natuurspektakel kan zich met geen andere waterval in Afrika meten. Met recht worden de Victoria Watervallen daarom ook het zevende wereldwonder genoemd. Of zoals de lokale bewoners het noemen; ‘Mosi-oa-Tunya’, beter vertaald als ‘de rook die dondert’. 

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Victoria Falls tip!

Bezoek de Vic Falls vanuit Zambia én Zimbabwe. Maar verken ze vooral vanuit de lucht via een helikoptervlucht of microlight! 

Ligging Victoria Watervallen

De Falls liggen in zuidelijk centraal Zambia, op de grens met Zimbabwe.

Beste reistijd Victoria Watervallen

De beste maanden om de watervallen te bezoeken zijn februari t/m september. Lees hier de beste reistijd voor Zambia.

Victoria Falls in jouw reis?

Veel actie vanaf het water, land en de lucht!

Buiten de natuurlijke schoonheid van de watervallen is er een hoop te beleven in de regio. Zo zijn er verschillende privé safariconcessies waar jeepsafari’s worden aangeboden. Daarnaast vertrekken vanuit de kloof, waar de Zambezi rivier doorheen raast, verschillende spannende activiteiten. Denk daarbij de jetboot, raften of kanovaren. Al deze activiteiten gaan deels over de categorie 5 stroomversnellingen! Tot slot zie je de watervallen het beste vanuit de lucht. Kies in dit geval voor de adembenemend mooie helikoptervlucht! In een wervelende 15 minuten vlieg je verschillende malen over de Victoria Falls met het mooiste zicht over de Falls en klovensysteem mogelijk. 

Op zoek naar iets meer ontspanning? Kies dan voor de sunset bootcruise over de Zambezi terwijl de zon langzaam achter de horizon zakt. Daarnaast zijn er verschillende leuke restaurants in Victoria Falls om te ontdekken. Ga naar ‘The Lookout Café’ voor de mooiste lunch locatie. ’s Avonds is het juist heerlijk genieten bij ‘Pure’ aan de Zambezi of ‘The Three Monkys’ in het oude centrum van de stad. Kies voor ‘The Elephant Cafe’ wanneer je in Livingstone overnacht.

Safari Atelier - Raften - Zambezi - Victoria Falls - Zambia - Zimbabwe

David Livingstone in 1855: “No one can imagine the beauty of the view from anything witnessed in England. It had never been seen before by European eyes; but scenes so lovely must have been gazed upon by angels in their flight”

Van David Livingstone tot nu

In 1855 werden de Victoria Watervallen ‘ontdekt’ door David Livingstone. Onder de indruk van de schoonheid en natuurkracht van de watervallen vernoemde hij ze naar de toenmalige koningin van Engeland. De omgeving kent nog steeds veel kenmerken van de 19e en 20e eeuw. Onder andere het eerst hotel in de regio, Victora Falls Hotel, is ook hedendaags een luxueus hotel met oud-Engelse allure! De welbekende spoorbrug verbindt de steden/landen Victoria Falls (Zimbabwe) en Livingstone (Zambia). De ontwikkeling van accommodaties, restaurants, markten etc. heeft aan beide zijdes van de grens niet stil gestaan. Sterker nog, de Victoria Falls behoren tot de meest bezochte toeristische regio van zuidelijk Afrika.

Bekijk de mooiste lodges nabij de Victoria Watervallen waaronder
Old Drift Lodge

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zambia & Zimbabwe reizen met Victoria Falls

Safari Atelier - As Dunas - Bazaruto - Vilanculos - Mozambique

Zimbabwe & Mozambique


17 dagen, vanaf € 6.070 per persoon.

Highlights van deze reis: Matusadona, Hwange, Victoria Falls, Vilanculos / Bazaruto archipel.

Safari Atelier - Royal Zambezi Lodge - kanosafari - Lower Zambezi - Zambia

De hoogtepunten van Zambia


13 dagen, vanaf € 6.590 per persoon.

Highlights van deze reis: Lower Zambezi, South Luangwa, Victoria Watervallen

De Vic Falls in jouw Zambia reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan de Victoria Watervallen kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zambia inspiratie