Beleef pure safari's in Malawi & Zambia!

15 dagen

Lilongwe – Liwonde – Lake Malawi – South Luangwa – Lower Zambezi

Bezoek de onontdekte parels en hoogtepunten van Malawi en Zambia!

Ga op ontdekking in het afgelegen Malawi en Zambia! Hier staan authenticiteit, topsafari’s en pure ontmoetingen met de vriendelijke inwoners centraal. Onder begeleiding van ervaren rangers en gidsen beleeft u safari’s van wereldklasse in Liwonde, South Luangwa en Lower Zambezi. Zo gaat u afwisselend op jeep-, boot-, kano-, nacht en wandelsafari in de parken! En, voor een tropische onderbreking verblijft u op het idyllische Mumbo Island, Lake Malawi. Snorkel tussen de kleurrijke cichliden terwijl de visarenden vanaf de baobabs meeturen! Overal staan kleinschalige semi-luxe lodges geselecteerd, verborgen op de mooiste plekjes in de natuur. U bezoekt de mooiste wildparken welke nog niet ontdekt zijn door het gros van de reizigers. Lekker met elkaar in stijl genieten van puur Afrika! 

Dit is een maatwerk reis, hoe werkt dat?

 • Laat je inspireren door dit voorbeeld
 • Bespreek jouw wensen als reiziger met ons
 • Samen creëren we een droomreis die helemaal bij u past!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Gids, rangers en lokale vluchten. Hoe werkt dit?!

Tijdens deze privé rondreis maakt u gebruik van verschillende vervoersmiddels en begeleiding. Hoe zit dit nu precies? De rondreis door Malawi wordt begeleid door een ervaren gids/chauffeur. U wordt door hem in een 4×4 voertuig van A naar B gereden terwijl hij u alles over Malawi, de parken en haar inwoners verteld. In Liwonde gaat u op safari met de rangers van Mvuu Camp en op Mumbo Island neemt de lokale gids het daar over. In Lilongwe neemt u afscheid van de Malawiaanse gids terwijl u naar South Luangwa vliegt. De ranger van Flatdogs Camp neemt alle safari’s en transfers van/ naar de luchthaven voor zijn rekening. Tot slot vliegt u naar Lower Zambezi waar de rangers van Royal Zambezi Lodge u begeleiden tijdens de safari’s en transfers. Als er ergens een andere loge wordt geboekt voeren de rangers van die betreffende plek de safari’s (en transfers) uit. Kortom, overal bent u in een goede en professionele handen van onze Engelssprekende collega’s ter plekke!

Reisbeschrijving

 

U vertrekt..

Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vliegt u vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Welkom in Malawi; beter bekend als ‘het warme hart van Afrika’! Bij aankomst staat de vriendelijke chauffeur u op te wachten. De reis start in de semi-luxe lodge in ruraal Malawi. Het creëert een heerlijke introductie in een land wat op weinig reizigers’ radar staat. De komende weken beleeft u de essentie van ‘echt Afrika’, gastvrijheid en hoogstaande safari’s!

Het avontuur is eindelijk begonnen!

Op boot- en jeepsafari in het mooiste wildpark van Malawi; Liwonde

Na het ontbijt start de rondreis! De gids brengt u vandaag in totaal vijf uur rijden naar het lieflijke Liwonde. Begin van de middag strijkt u neer aan de Shire rivier, de levensader van zuidelijk Malawi. Gevuld met duizenden nijlpaarden en krokodillen is het een machtig beeld vanaf de oever. Per boot wordt u naar de semi-luxe accommodatie gebracht welke ook pal aan de Shire ligt. Geniet van de eerste introductie met de olifanten, ‘lachende’ nijlpaarden en de vele sierlijke vogels die het park domineren. De eeuwenoude baobab-, palm- en mopane bomen steken fier over de savannes en het struikgewas uit. Daartussen dartelen de koedoes, sabelantilopen, buffels en andere grazers sierlijk. Sinds 2017 zijn wilde honden, leeuwen en cheeta’s met veel succes geherintroduceerd. Jaarlijks worden nieuwe welpjes geboren. Al deze schitterende dieren en landschappen maken Liwonde één van de mooiste wildparken van Afrika!

De komende dagen gaat u het park per boot- en jeepsafari ontdekken. Alle activiteiten en maaltijden zitten opgenomen in uw verblijf. Ga ultiem genieten van de weergaloze safari’s in een vrijwel toeristenvrij wildpark!

Idyllisch genieten op Mumbo Island in Lake Malawi

Het is tijd voor het tropische Lake Malawi! Vanaf Mangochi blijft u parallel aan het meer van Malawi rijden. Voorbij de vele dorpen die gekenmerkt worden door baobabbomen, kleine markt centra, rietgrashutten en huizen van steen. De vele kinderen zwaaien u overal enthousiast tegemoet! Wanneer u de diepgroene heuvels van Lake Malawi Nationaal Park tegemoet rijdt, weet u dat u er bijna bent… 

Altijd al gedroomd van een verblijf op een onbewoond tropisch eiland? Deze dagen ontwaakt u in uw rustieke huisje met zicht over Lake Malawi. Neem de kano voor een mooi tochtje rondom het eiland. Ga snorkelen tussen de kleurrijke cichliden waar Lake Malawi bekend om staat. Of lees een goed boek op het goudgele strand! Boven alles geldt hier; niets moet en alles mag! En, rond het vallen van de avond vertrekt de sundowner boottour. Bepakt met gin-tonics, bier, wijn en snacks geniet u van een sensationele borrel op het meer! Vergezeld door de vele visarenden in de bomen kan deze dag haast niet beter afgesloten worden. Dit is puur genieten op haar best in Lake Malawi!

Op zoek naar luipaarden en wilde honden in het fabuleuze South Luangwa 

Via een tussenovernachting in Lilongwe vliegt u naar South Luangwa, Zambia! South Luangwa is een wonderlijk wildpark. Het is de plek waar pure wildernis, hoge concentraties dieren én een authentieke safaribeleving werkelijk samenkomen. Met reden heeft het park de indrukwekkende bijnaam ‘Valley of the Leopard’. Daarnaast leven hier ruim 350 volwassen wilde honden, één van de hoogste concentraties van Afrika. Aan hoge aantallen leeuwen ontbreekt in South Luangwa ook niet. Daarnaast leven er verschillende grote families olifanten en buffels. En, de Luangwa rivier huisvest zo’n 13.000 nijlpaarden. Elk jaar migreren de fotogenieke rood/blauwe Carmine bijeneters tussen eind augustus en eind oktober naar de Luangwa rivier.

De komende dagen gaat u met de excellente gids op jeep- op wandelsafari’s. De namiddag jeepsafari gaat tevens over in de nachtsafari. Tijdens de nachtsafari ligt de focus extra op luipaarden, uilen, honingdassen en andere nocturne dieren!

Sluit af in het sprookjes-achtige Lower Zambezi

Tijdens het krieken van de dag staat u weer naast uw bed, midden in de ultieme wildernis. Vandaag vertrekt uw korte vlucht naar het sprookjesachtige Lower Zambezi. Bij aankomst brengt de ranger u naar de luxe lodge, direct aan de Zambezi rivier gesitueerd. De rondreis wordt in stijl afgesloten in het wildpark met de mooiste landschappen en heeft de hoogste variëteit aan safariactiviteiten.

Lower Zambezi is landschappelijk het mooiste wildpark van Zambia. Het doet qua schoonheid zelfs niet onder voor de Okavango Delta! Doordat het park zo lang het privédomein van de Zambiaanse president was, werd er ook (tot 1983) niets ontwikkeld. Het heeft er toe geleid dat Lower Zambezi hedendaags één van de meest authentieke, en daardoor beste, safari belevenissen van Afrika herbergt. Buiten de schoonheid van het park, is het de variëteit aan safariactiviteiten wat Lower Zambezi echt uitzonderlijk maakt.

Overleg deze dagen met de gids of u op jeep-, wandel-, boot-, kano-, en/of nachtsafari gaat. Vaak kunt u zelfs activiteiten per dagdeel combineren! De ochtenden lenen zich het beste voor de jeep- en wandelsafari. Terwijl de namiddag juist weer prachtig mooi is tijdens het ‘gouden uur’ op het water. Vanuit de boot of kano is het dan nog mooier een deel van de 1200 olifanten tijdens de schemering op de lens te zetten. Daarnaast smaakt een ijskoude Gin Tonic wellicht nog beter op het water tijdens de sundowner. Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zitten standaard in uw verblijf opgenomen.

Verlengen naar de Victoria Watervallen?

Krijgt u niet genoeg van Afrika en heeft u nog vrije dagen? Verleng de rondreis dan naar het zevende wereldwonder; de Victoria Watervallen. Deze dagen staan in het teken van spanning en sensatie. Het beste beeld van de Vic Falls krijg je namelijk van bovenaf! Via de helikopter of micro-vlucht zie je pas echt met hoeveel kracht de Zambezi rivier een vrije val van 108 meter maakt! Of, ga raften tussen de categorie 5 stroomversnellingen. Er zijn verschillende kleinschalige lodges in Zambia of Zimbabwe. Vraag Safari Atelier naar de details!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Uitgelichte Lodges

 

Liwonde
Mvuu Camp

Lake Malawi
Mumbo Island

South Luangwa
Flatdogs Camp

Lower Zambezi
Royal Zambezi Lodge

De prijs van deze reis

 

Hoe werkt het? Safari Atelier werkt samen met de beste partners in Afrika. Hierdoor kunnen we goede prijsafspraken maken met onze favoriete parels in de bush. Elke reis is zorvuldig samengesteld zodat Safari Atelier een scherpe prijs kan garanderen. Zo maakt u tijdens deze reis gebruik van scherpe accommodatieprijzen en aantrekkelijke kortingen in het laagseizoen. Verblijft u liever in een andere accommodatie op een bepaalde plek? Geen probleem. Elke reis kan naar wens aangepast worden. Zo kunnen we een budgetvriendelijke lodge in deze reis verwerken of de reis luxer inkleden van niveau! Bespreek uw wensen met Safari Atelier en we komen altijd tot een passende reis qua inhoud en prijs!

Prijsdetails
4 personen2 personen
Laagseizoen€ 6.760,- p.p.€ 7.280,- p.p.
Hoogseizoen€ 8.140,- p.p.€ 8.660,- p.p.

Laagseizoen: nov. t/m mei

Hoogseizoen: juni t/m okt. 

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

** Kinderkorting op aanvraag

Inclusief
 • Overnachtingen in kleinschalige middenklasse tot luxe accommodaties*
 • 4×4 vervoer onder begeleiding van professionale Malawiaanse gids
 • Regionale vluchten:
  • Lilongwe – South Luangwa
  • South Luangwa – Lower Zambezi
  • Lower Zambezi – Lusaka
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Alle excursies*
 • Vrijwel alle maaltijden*
 • Drankjes in Lower Zambezi
 • Agentenkantoor in Lilongwe

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Exclusief
 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Visumkosten
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan de basis van jouw reis worden! Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.