Op reis naar Tanzania

Safari’s van wereldklasse & tropische stranden
Vraag jouw reisvoorstel aanTanzania rondreizen

Op reis naar Tanzania

Tanzania is de meest gevarieerde bestemming van Oost Afrika. Van de hoogste besneeuwde bergtop, uitgestrekte wildrijke savannes tot hagelwitte stranden met migrerende walvishaaien. Tanzania heeft het allemaal! Het noorden van Tanzania herbergt de wereldberoemde Serengeti met de migratie van miljoenen hoefdieren. Aan de Mara rivier liggen krokodillen gretig te wachten op de overstekende gnoes en zebra’s! Zweef per luchtballon over de graslanden met kuddes olifanten en jagende leeuwen terwijl de zon aan de horizon gloort. Laat je overweldigen door de kleurrijke Maasaï rondom de Kilimanjaro en in de wildrijke Ngorongoro krater.

Kies voor een passende tropische afsluiter op Zanzibar, Pemba of Mafia Island. Elk eiland kent een unieke vibe en heeft bijzondere eigenschappen. Duiken en snorkelen is het meest succesvol op Mafia, bruisende strandverhalen doet u op in een van de vele Swahili strandbars op Zanzibar én afgelegen in luxe genieten kan het beste op Pemba.

Safari Atelier - ligging Tanzania op Afrika kaart

Ligging Tanzania

Tanzania ligt in het midden van Oost Afrika, net ten zuiden van de evenaar en aan de Indische Oceaan.

Beste reistijd Tanzania

De beste reistijd voor een reis naar Tanzania is van juni t/m maart.

Wat Tanzania uniek maakt

De migratie van twee miljoen hoefdieren, de parelwitte stranden in de Indische Oceaan en de hoogste berg van het continent; de Kilimanjaro. 

Onze voorbeeldreizen naar Tanzania

 

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach


16 dagen, vanaf € 3.820 per persoon

Highlights van deze reis: West-Kilimanjaro, Tarangire, Ngorongoro krater, Serengeti en Zanzibar

Safari Atelier - Lake Manze - Essential Destinations - jeepsafari Selous - Tanzania

Zuid-Tanzania & Mafia


17 dagen, vanaf € 6.280 per persoon

Highlights van deze reis: Selous, Ruaha en Mafia Island

Safari Atelier - neushoorn - Afrika

Nieuwsgierig naar meer?


Neem een kijkje op onze Tanzania reizen pagina. Hierop staan alle voorbeeldreizen bij elkaar. Maar vergeet niet dat we graag met jou in gesprek gaan om jouw ideale reis vorm te geven.

Reizen op maat naar Tanzania

Wat voor type reiziger ben jij? Tanzania is een van de meest ontwikkelde safari bestemmingen van Afrika. Afhankelijk van jouw wensen en ervaringen als reizigers creëren we een reisroute die past bij jouw verwachtingen. Ook op het gebied van accommodaties is heel veel mogelijk op alle niveaus. Graag bespreken we de wensen zodat wij jouw reis onvergetelijk kunnen maken! Hieronder vind je een aantal reizen die ter inspiratie dienen.

Tanzania hoogtepunten & combineren

Safari Atelier - Ikuka Camp - jeepsafari Ruaha - Tanzania

De bekendere highlights of onontdekte plekken

Bijzonder aan Tanzania zijn de vele wildparken. Kies voor de succesvolle en bekende parken zoals Tarangire en de Serengeti in Noord-Tanzania. Of, kies juist voor de ruige en onontdekte safariwildernissen van Zuid-Tanzania. Selous is het grootste wildpark van Afrika en één van de beste plekken waar de wilde hond gespot kan worden. De mogelijkheid tot het ondernemen van boot-, wandel- én jeepsafari’s maken Selous extra bijzonder. Nog dieper verborgen in het binnenland van Tanzania ligt Ruaha. De afwezigheid van toeristen en de hoge aantallen roofdieren, olifanten, kleurrijke vogels maken Ruaha bij uitstek geliefd. Tot slot zijn er verschillende tropische eilanden aan de Swahili kust om een rondreis in stijl af te sluiten!

Combineer Noord Tanzania met Zuid Tanzania

Tanzania heeft zoveel meeslepende wildparken, bergen en verschillende idyllische eilanden dat je hier gemakkelijk een maand op reis kan. Zo kun je bijvoorbeeld starten met de beklimming van de Kilimanjaro. Vervolgens ga je op safari in de noordelijke topparken om daarna naar Ruaha in zuidelijk Tanzania te vliegen. Sluit de reis ten slotte af op Zanzibar, Pemba of Mafia Island!

Of combineren met Zuid-Afrika of Mozambique?!

Het is ook mogelijk om vanuit Tanzania rechtstreeks naar Zuid-Afrika te vliegen! Start de reis bijvoorbeeld in het hippe Kaapstad of geniet van de culinaire uitspattingen van Stellenbosch en Franschhoek. Op zoek naar de allerbeste riffen van de wereld? Vlieg dan, via Johannesburg, naar Mozambique met haar imponerende onderwaterwereld!

Lees snel verder voor meer Tanzania inspiratie

Als een rondreis naar Tanzania je aanspreekt, vind je onderstaande bestemmingen wellicht ook interessant:

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel