Tanzania bush & beach

16 dagen

West Kilimanjaro – Arusha – Tarangire – Mto wa Mbu – Ngorongoro krater – Serengeti – Zanzibar

Reisschema

Klik hier voor het verkorte reisschema De uitgebreide reisbeschrijving vind je hier.

Prijs

De vanafprijs voor deze reis is: € 4.795,- p.p. bij vertrek 4 personen in het hoogseizoen en € 4.375,- p.p in het laagseizoen

De vanafprijs voor deze reis is: € 5.650,- p.p. bij vertrek 2 personen in het hoogseizoen en € 5.070,- p.p in het laagseizoen.

Vraag de PDF aan voor alle details, prijzen bij andere groepsgrootte, kinderkortingen etc.

Inclusief

 • Overnachtingen in kleinschalige semi-luxe accommodaties*
 • Regionale vlucht:
  • Serengeti – Zanzibar
 • 20kg bagage per persoon op de regionale vlucht
 • Alle safari activiteiten*
 • Alle parkentreegelden
 • Extended 4×4 Landcruiser
 • Ervaren Engelssprekende privé gids
 • Alle maaltijden in de wildparken*
 • Alle benodigede transfers
 • Water tijdens de safari’s
 • Excursies in Stone Town
 • Agentenkantoor ter plekke

  *Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

  Onderstaande kosten zijn niet in de reis inbegrepen:

  • Intercontinentale vlucht
  • Overige maaltijden en drankjes waar niet incl.
  • GGTO bijdage à € 7,50 per persoon
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking

  Boek deze reis!

  Wil je deze reis boeken of een optie nemen? Heb je nog vragen? Bel of mail ons en we nemen contact met jou op.

  16-daagse semi-luxe bush & beach rondreis naar Tanzania en Zanzibar

  Dit is de ideale safari en strand rondreis waarbij een pure Maasai regio met de gerenommeerde wildparken van Noord-Tanzania en Zanzibar gecombineerd worden! Zo start de rondreis bij de duurzame Amini Maasai Lodge in West Kilimanjaro. Vervolgens start het safarideel in het heuvelachtige en wildrijke Tarangire. De reis vervolgt naar het dorp Mto wa Mbu waar een actieve mountainbike tocht nabij Lake Manyara plaatsvindt. Daarna daal je de Ngorongoro krater in; nergens ter wereld is dichtheid van wilde dieren groter dan hier! Het safari deel wordt afgesloten in de waanzinnige Serengeti, beroemd om de migratie van 2 miljoen hoefdieren én de vele roofdieren! Na de safari’s vlieg je vanuit de Serengeti naar het idyllische Zanzibar. De reis wordt afgesloten in het culturele Stone Town en aan de idyllische Zanzibari stranden van Jambiani.

  Routekaart Tanzania Bush en beach safari en strand met Safari Atelier

  Alle overnachtingen vinden plaats in kleinschalige en semi-luxe accommodaties die midden in de natuur liggen. Uiteraard zit vrijwel alles inclusief tijdens deze bush & beach rondreis. Ervaar zelf met alle zintuigen waarom Tanzania de beste bush & beach bestemming van Afrika is!

  Reisschema in het kort:

  DagLocatieLodgeService
  1Vertrek NL/BE.  Aankomst Kilimanjaro Airport – transfer naar West-Kilimanjaro.Amini Maasai LodgeHP
  2Alle activiteiten inclusief met de Maasai in ruraal West-Kilimanjaro.Amini Maasai LodgeVP
  3Laaste ochtendactiviteit met de Maasai. Middag transfer naar Arusha voor de meet&greet met de gids.Villa MauaLO + lunch
  4Op naar Tarangire voor de volle dag jeepsafari!Tarangire Tortilis CampVP
  5Via de ochtend safari in Tarangira naar Mto wa Mbu. Lokale mountainbike tocht aan Lake Manyara incl. lokale lunch.Manyara’s SecretVP
  6De reis vervolgt naar de Ngorongoro krater. Daal deze bij aankomst in. Overnachting in het woud op de krater!Ngorongoro Tortilis CampVP
  7Tijd voor het beste wildpark van Afrika; de Serengeti. De rest van de dag ga je hier op safari!Matawi Serengeti CampVP
  8Volle dag op safari in de Serengeti.Matawi SerengetiVP
  9Geniet van de laatste korte ochtendsafari in de Serengeti. Vanuit de Serengeti vertrekt de vlucht naar Zanzibar. Transfer naar Stone Town en middag city tour.Kholle HouseLO

  10 t/m

  14

  ’s Ochtends ga je op spice tour in Bububu met de lokale gids. Vervolgens wordt je naar de zuidoostkust van Jambiani gebracht. Totaal verblijf je 5 nachten aan deze hagelwitte stranden en turquoise zee!Uzuri Villa’sLO
  15Avondvlucht vanaf Zanzibar naar huis.
  16Aankomst ’s ochtends in NL/ BE.

  * LO= logies en ontbijt, HP = halfpension, VP = volpension

  Deze privéreis is uniek omdat:

  • Bezoek het onontdekte Maasai land van West-Kilimanjaro incl. unieke activiteiten!
  • Alle safari’s in een privévoertuig met je eigen reisgezelschap
  • De hoogtepunten met onontdekte regio’s gecombineerd
  • Alle activiteiten, parkentreegelden en maaltijden inclusief
  • Korte reisafstanden d.m.v. regionale vlucht tussen de Serengeti & Zanzibar!
  • Verblijf in kleinschalige en semi-luxe accommodaties op verborgen plekjes in de natuur

  Een privéreis, hoe werkt dat?

  Deze bush & beach reis naar Tanzania is een inspiratiereis welke we geheel naar jouw wens aanpassen. Hoe we jouw Afrika rondreis op maat creëren, lees je hier. Alle beschreven accommodaties kunnen we dus naar wens aanpassen naar jouw voorkeursplekjes in de natuur!

  Je reist in Tanzania met je eigen gezelschap in een Extended Landcruiser en hebt daarbij steevast je eigen gids! De Landcruisers in Tanzania bieden comfortabel plaats aan maximaal zes personen waarbij iedereen een eigen stoel heeft. Bij een reisgezeldschap groter dan zes personen wordt direct een tweede Landcruiser met gids ingezet. Exclusief met elkaar genieten dus! Tot slot, omdat dit een privé inspiratiereis is, kun je ook op een andere plekken overnachten.

  Reisbeschrijving van dag tot dag

   

  Dag 1: Jouw Tanzania avontuur begint!

  Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vlieg je vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. ’s Avonds arriveer je op Kilimanjaro Airport. Bij aankomst staat de goedlachse Tanzaniaanse chauffeur te wachten. Na een uurtje rijden arriveer je bij de prachtige en duurame Maasai lodge, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro. Geniet nog van een lekker drankje alvorens je onder de wol gaat.

  Karibuni Tanzania! 

  Safari Atelier - Landcruiser in Tanzania | Jeep op safari

  Dag 2/3: Activiteiten met de Maasai aan de voet van de Kilimanjaro berg

  Je ontwaakt met zicht op de Kilimanjaro en Mount Meru. Na het ontbijt krijg je een briefing over alle mogelijke activiteiten voor vandaag en morgen. Zo kun je gaan mountainbiken in dit rurale landschap. Ook kun je een lokale wandeling naar een Maasai dorp maken of een speerwerpcompetitie aangaan met de Maasai! De keuze is enorm en je beslist zelf hoe je de dag doorbrengt. Vergeet ook niet te acclimatiseren bij het zwembad met sensationele panorama’s! Na de ochtendactiviteit op dag 3 word je naar Arusha gebracht waar de meet & greet met de privé safarigids plaatsvindt.

  Dag 4: Safari’s in het wildrijke Tarangire

  De safari rondreis gaat van start! Na een rit van 2,5 uur arriveer je in het mooiste wildpark van Tanzania; Tarangire. Fotogenieke baobab- en acaciabomen domineren dit heuvelachtige landschap! Het zijn daarnaast de grote kuddes olifanten die Tarangire extra fotogeniek maken. Tot slot herbergt Tarangire enorm veel katachtige en maar liefst 495 (kleurrijke) vogelsoorten. Vandaag gaat de gids zijn uiterste best doen om zoveel mogelijk olifanten, leeuwen, luipaarden etc. te spotten tijdens de safari!

  Dag 5: Mountainbiken in Mto wa Mbu!

  Via een en-route jeepsafari door Tarangire brengt de gids je naar Mto wa Mbu, gelegen aan Lake Manyara. Dit dorp is een smeltkroes van culturen en tradities met maar liefst 120 verschillende stammen! De lokale gids staat bij aankomst al met de mountainbikes te wachten. Vanuit het dorp gaat de tocht richting de grens met Lake Manyara. De gids verteld ronduit over de wilde dieren en de tradities van zijn dorp. Na zo’n twee uur fiets je terug het dorp in en neem je plaats bij een woning, meestal gerund door dames. Ze zijn al druk in de weer met potten op het open vuur. Onderdeel van de lunch is o.a. Ugali (maismeel), het hoofdonderdeel van elke maaltijd in Tanzania! Na de smakelijke lunch neem je plaats bij Manyara’s Secret voor wat ontspanning in luxe.

  Dag 6: Op safari in de Ngorongoro krater

  Na het ontbijt rijdt de gids in een half uur naar de parkentree van de Ngorongoro krater. De Ngorongoro is de plek met de hoogste dichtheid wilde dieren per vierkante meter. Met een diameter van slechts 21 kilometer op de kraterbodem, is het relatief gemakkelijk zoeken naar de neushoorns, leeuwen, cheeta’s etc. De gids stopt voor de picknick lunch bij het meer van Magadi, midden in de krater. Vanaf hier heb je een sensationeel uitzicht over de zachtgele savannes van de caldera en de diepgroene vulkaanwanden die stijl naar boven trekken. Met wat geluk tref je ook honderden roze flamingo’s aan op het meer die tussen de Ngorongoro krater, Lake Natron en Lake Manyara migreren. Eind van de middag arriveer je bij het semiluxe tentenkamp, verscholen in het woud op de Ngorongoro krater.

  Safari Atelier - Serengeti - ballonsafari - Tanzania

  Vraag jouw reisvoorstel aan

  Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan jouw reis worden. Elke reis van Safari Atelier, dus ook deze groepsreis, is een maatwerkreis. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen creëren wij jouw droomreis.

  Dag 8/9: Beleef de wereldberoemde Serengeti!

  Eindelijk staat de beroemde Serengeti op de planning! Klim bij de parkentree van Naabi gate op de hoge rots en je ziet direct waarom Serengeti ´eindeloze vlaktes´ in de lokale taal betekent.

  De komende dagen verblijf je in de wildrijke centrale Seronera vallei. Dit is het deel van de wereldberoemde Serengeti waar de term ‘safari’ is ontstaan. Het zijn de uitgestrekte savannes met de vele roof- en hoefdieren die dit deel zo kenmerken. Je gaat vandaag en morgen samen met de gids op zoek naar giraffen, olifanten, luipaarden en de vele leeuwen die hier leven. Moe maar voldaan strijk je neer bij de semi-luxe Matawi Serengeti. Verwacht ´s avonds echter niet veel te slapen, want de geluiden van jagende luipaarden en hyena’s zijn ’s nachts juist extra goed hoorbaar!

  Op zoek naar de 2 miljoen hoefdieren

  Jaarlijks maken twee miljoen hoefdieren een cyclus door de Serengeti. Het is een van de meest indrukwekkende natuurfenomenen van onze planeet! De hoefdieren volgen de regens en verblijven daardoor afhankelijk van jouw reisperiode in een ander deel van de Serengeti. Van nov. t/m mei kunnen we de beschreven reisroute aanhouden. Doordat de twee miljoen hoefdieren van juli t/m oktober naar de Mara rivier trekken, is het verstandig de reis dan met één overnachting naar het noorden te verlengen! 

  Dag 10: Vlieg naar Zanzibar en beleef het historische Stone Town

  Je ontwaakt voor de laatste keer tussen de inmiddels bekende natuurgeluiden. Samen met de gids struin je nog een keer de savannes af! Vervolgens wordt je afgezet bij de airstrip in de Serengeti. Neem hier afscheid van de gids. Vandaag vlieg je vanuit de Seronera vallei naar het tropische Zanzibar. Bij aankomst staat de goedlachse Zanzibari gids te wachten in Stone Town. Nadat je bent opgefrist start de city tour in deze stad met 1001-nachten sferen!

  Dag 11 t/m 15: Afsluiten aan het tropische strand van Jambiani!

  Om een goed idee van Zanzibar te krijgen is de spicetour een must! In de ochtend ga je samen met de lokale gids een kruidenboerderij in Bububu bezoeken. Maak op deze manier kennis met de lokale Zanzibari en leer waarom Zanzibar een belangrijke rol in de handelsgeschiedenis van Afrika had.

  Daarna is werkelijk tijd voor ontspanning! Je arriveert begin van de middag bij de semi-luxe Uzuri Villa’s, gelegen aan het zonovergoten strand van Jambiani. De dagen kruipen hier heerlijk traag voorbij wanneer je ontspannen op je ligbed in het poederzachte zand geniet. Heb je nog energie over en wil je tropische activiteiten boeken? Denk dan bijvoorbeeld aan snorkelen bij Mnema Atol of breng een bezoek aan Jozani Forest. Doe hier inspiratie op!

  Dag 15/16 Terugreis naar huis

  Aan elke schitterende rondreis komt helaas een eind. Op dag 15 wordt je eind van de middag naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Vanaf hier vertrekt ’s avonds de internationale vlucht terug naar huis. Je landt op dag 16 met een koffer vol prachtige nieuwe Afrika herinneringen weer thuis!

  Verlengen naar Ruaha of Mafia Island?

  Krijg je niet genoeg van Afrika en heb je nog wat extra vrije dagen? Het is bijvoorbeeld mogelijk om de reis te verlengen met safari’s in het ongerepte Ruaha. Of wil je graag snorkelen met de walvishaaien? Vlieg dan door het idyllische Mafia Island. Dit is het beste eiland om te duiken en snorkelen van Oost-Afrika! Vraag Safari Atelier naar de prijzen en details.

  Waar overnacht je tijdens deze reis?

   

  Naar aanleiding van deze reis op zoek naar meer informatie?

   

  Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

  * Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.