De tropische stranden van Zanzibar, Mafia of Pemba

De Swahili eilanden

Walvishaaien, snorkelen en beachbars

De schitterende Swahili eilanden van Zanzibar, Pemba en Mafia zijn dé ideale afsluiter na een bewogen safari. Even de boel de boel laten, lekker met de voetjes in het zand of juist het water in! Ga snorkelen met dolfijnen op Zanzibar of kies voor de walvishaaien van Mafia (seizoensgebonden). Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit de onderwaterkamer op Pemba de vissen voorbij te zien zwemmen!

Ieder eiland is uniek en daarom is het goed om samen met Safari Atelier te bespreken hoe jouw ideale tropische afsluiter er uitziet. Eén ding is zeker; de heerlijke verse vis, lachende inwoners en parelwitte stranden zijn op alle eilanden gegarandeerd!

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Swahili Eiland tip!

De beste snorkelervaring heb je op Mafia Island aan de westzijde tijdens het walvishaaien-seizoen of bij de Mnemba Atol op Zanzibar. Duiken kan het beste op Pemba aan de noordkant en op Mafia in de Chole baai. 

Ligging Zanzibar, Mafia & Pemba

De Swahilie eilanden liggen in de Indische Oceaan. Pemba ligt het meest noordelijk gevolgd door Zanzibar en daarna Mafia. 

Beste reistijd Swahili Eilanden

Je kunt het hele jaar Zanzibar, Pemba en Mafia bezoeken. Het droge seizoen loopt van juni t/m maart. Lees hier de beste reistijd voor Tanzania.

Zanzibar, Mafia of Pemba in jouw reis?

Zanzibar

Het meeste vertier vinden reizigers op het bekende Zanzibar. Het historische Stone Town, met haar 1001 nachten sfeer, kitesurfen in Paje en de tientallen gezellige strandbarretjes… Op Zanzibar is het allemaal mogelijk! Het is aan te raden om op Zanzibar weg te blijven van de ‘all-inclusive’ resorts zodat je een authentieke beleving hebt. Kies in plaats daarvan voor een kleinschalige accommodatie. Alleen zo ervaar je de kleurrijke ziel van Zanzibar! Voor een complete Zanzibar beleving is een combinatie van overnachten in Stone Town, de kruidentours van Bububu en een paar dagen strand in Jambiani of Matemwe de ideale mix. 

Mafia Island

Mafia is het beste eiland voor onderwater minnende reizigers. Duikers en snorkelaars kunnen hier volop genieten van het grootste beschermde rif van Oost Afrika. Tevens migreren de walvishaaien jaarlijks van medio oktober tot eind maart voor de kust. Vanuit een klein bootje kun je uren genieten van deze vriendelijke reuzen in het water. Tot slot is Mafia, net als Pemba, zeer authentiek. De paar leuke middenklasse tot luxe lodges hebben een ontspannen sfeer. Kijk vanuit je bungalow over de azuurblauwe zee terwijl je van een cocktail nipt!  

Safari Atelier - Zanzibar - strand - Tanzania

We vliegen per Cessna over de azuurblauwe zee. Vanuit de lucht zijn de zandbanken en het strakwitte zand extra imponerend. We landen op een landingsbaan omringt door Baobab bomen en één mini gebouw met slechts een bureau en vier stoelen. Na amper een voet op Mafia Island te hebben gezet zijn we al verkocht 

Pemba Island

Veel minder bekend dan Zanzibar is het noordelijker gelegen tropische eiland van Pemba.  Het is een prachtig groen eiand, nog boordevol jungle en met veel lokale boerderijen. Over het strand lopen veelal kinderen en lokale vissers die onderweg zijn i.p.v. toeristen. Dit draagt enorm bij aan het authentieke Swahili gevoel. Op het eiland zijn slechts een handvol luxe accommodaties te vinden welke bijvoorbeeld erg geschikt zijn voor huwelijksreizen. De meest bijzondere lodge is The Manta Resort met de unieke ‘underwater room’. Reizigers slapen hier midden in de Indische oceaan terwijl ’s nachts het water oplicht. Vanuit je luxe kamer zie je het onderwater leven passeren! 

Bekijk de mooiste lodges op Zanzibar, Pemba en Mafia, waaronder
Casa Paradis

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Tanzania reizen met Zanzibar, Mafia of Pemba

 

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach Tanzania


16 dagen, vanaf € 4.580 per persoon.

Highlights van deze reis: West Kilimanjaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar.

Safari Atelier - Lake Manze - Essential Destinations - jeepsafari Selous - Tanzania

Zuid Tanzania & Mafia Island


17 dagen, vanaf € 6.900 per persoon.

Highlights van deze reis:
Selous, Ruaha & Mafia Island

Zanzibar in jouw Tanzania reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Zanzibar, Mafia of Pemba kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Tanzania inspiratie

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!