hoogtepunten Tanzania

alle bezienswaardigheden van Tanzania op een rij

Tanzania’s highlights

Een privéreis door Tanzania kent vele hoogtepunten. Safari Atelier bezoekt ze met regelmaat en per locatie lichten we de bezienswaardigheden aan u toe. Zo leert u uit eerste hand van welke regio u het meest enthousiast wordt! We wensen u veel leesplezier bij het samenstellen van uw persoonlijke favorieten voor uw op-maat-gemaakte rondreis door Tanzania!

 

Kijk uit over eindeloze vlaktes
Serengeti

Beklim de hoogse top van Afrika
Kilimanjaro

Kuddes olifanten, Baobab en palmbomen
Tarangire

Boomklimmende leeuwen en flamingo’s
Lake Manyara

Migrerende walvishaaien en prachtige koraalriffen
Zanzibar, Mafia en Pemba; de Swahili eilanden

Het best bewaarde geheim van Tanzania
Ruaha

Meest afgelegen wildpark
Katavi

Het grootste wildpark van Afrika
Selous 

Hoogste dichtheid wildlife per vierkante meter
Ngorongoro krater

Ol Doinyo Lengai vulkaan en spot 2.5 miljoen flamingo’s
Lake Natron

De hoogtepunten van Tanzania

Geen land in Afrika herbergt zoveel Nationale Parken als Tanzania. Op zoek naar de meest wilde dieren? Kies dan voor de Serengeti! Indien u flexibel bent qua reisperiode is het nog spectaculairder om tijdens uw rondreis een bezoek aan de migratie toe te voegen. Vanuit de ballonsafari kan de safari in de Serengeti haast niet sprookjesachtig worden.

Bent u fan van olifanten, (droge) rivieren en prachtige kleurrijke vogels? Dan zijn Tarangire en Ruaha uw parken. Ruaha ligt afgelegen en is daarmee een absolute onontdekte parel! Wanneer u het leuk vindt om culturele interacties te combineren met jeepsafari’s tijdens uw privéreis, is een bezoek aan Lake Manyara en Mto wa Mbu een must.

Actievelingen kunnen hun hart ophalen tijdens de uitdagende Machame beklimming naar de top van de Kilimanjaro. Bent u graag actief maar is een 6-daagse hike een brug te ver? Ga dan wandelen in west Kilimanjaro of bezoek Lake Natron onder de begeleiding van de Masaï in hun habitat.

Welke parken u ook combineert, de rondreis eindigen op Zanzibar, Mafia of Pemba eiland stelt niemand teleur. Elk eiland heeft unieke kenmerken. Lees hier welke eiland het beste bij uw reiswensen past!