Themareizen Afrika

Voor een unieke Afrika rondreis in een thematisch jasje
Vraag jouw reisvoorstel aan

Laat je inspireren door onze

Themareizen naar Afrika

Voor iedereen heeft het maken van een reis naar Afrika een andere reden. Vandaar deze themareizen pagina. Misschien is er een speciale gelegenheid voor jouw rondreis. Zo krijgen we vaak de vraag of we een huwelijksreis naar Afrika kunnen verzorgen. (Natuurlijk kunnen wij dat!). Families met kinderen zijn vaak op zoek naar een combinatie van safari en een aantal dagen strand (bush & beach). Weer een ander gaat specifiek voor het wildleven, voor de warmte of voor de mensen. Zeker van reizigers die vaker naar Afrika gaan, krijgen we de vraag of ze niet ook eens écht van de gebaande paden kunnen reizen. 

Zo heeft iedereen zijn of haar persoonlijke reden om een rondreis naar Afrika te maken. De meest voorkomende redenen hebben wij gebundeld in thema’s, waarbij we binnen elk thema een aantal inspiratie- en dus themareizen naar ‘onze’ Afrikaanse bestemmingen weergeven. 

 

Jouw themareis op maat bij Safari Atelier

Uiteraard zijn dit slechts voorbeelden en zijn de mogelijkheden eindeloos. Want wie zegt er dat jij een bush & beach reis niet als huwelijksreis kan maken?! Laat je hier inspireren en neem contact met ons op om kennis te maken. Wij zijn om je te helpen en aan de hand van jouw reiswensen de Afrika reis op maat samen te stellen die voor 100% bij jullie past! Benieuwd hoe zo’n proces van reisidee tot een concrete themareis op maat eruit ziet bij Safari Atelier? De verschillende stappen die we doorlopen lees je op onze Afrika rondreis op maat pagina.

Veel leesplezier!

Onze Afrika thema’s 

Safari Atelier - Butiama Beach - Mafia Island - kanovaren - Tanzania

Bush & Beach reis


Afrika staat vooral bekend vanwege het ‘op safari gaan’ en het rijke wildleven. Maar wist je dat er ook voor de strandliefhebber volop mogelijkheden zijn? Combineer de intensieve safari dagen met een welverdiende strandvakantie.. Op een onbewoond eiland in de Indische Oceaan of op het goudgele strand aan Lake Malawi.

Safari Atelier - Tswalu - Private Game Reserve - Kalahari - Zuid Afrika

Huwelijksreis


Bij een huwelijksreis naar Afrika gaat het echt in de kleine details. Waar het voor de één een droom is om het super luxe te vieren, gaat het bij de ander meer om de intimiteit van de lodge of de exclusiviteit qua locatie. Misschien staat het culinaire aspect voor jou hoog in het vaandel tijdens zo’n speciale rondreis op maat. Wat jouw interpretatie van een huwelijksreis ook is, wij geven er graag een passende betekenis aan!

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier
Safari Atelier - Okahirongo River Lodge - Namibië

Fly-in safari


Er zijn verschillende manieren om je tijdens jouw rondreis van het ene park naar het andere te verplaatsen. Bij een fly-in safari maak je gebruik van kleine safarivliegtuigen en wordt het vliegen écht onderdeel van je safari. Je aanschouwt niet alleen het park, maar vaak ook al het eerste wild vanuit de lucht.

Jouw themareis op maat

 

Word jij ook zo enthousiast van een de Afrika thema’s op deze pagina? Lees snel verder bij de specifieke themareizen. Een van deze thema’s kan de basis van jouw droomreis worden! Maar wil je totaal iets anders?

Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om in te gaan op jouw specifieke (reis)wensen. Daarmee is elke rondreis van Safari Atelier een maatwerk creatie.

Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis naar Afrika op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier
Safari Atelier - Tuningi - Madikwe - Zuid Afrika

Familiereis


“Kinderen, weet je dat wel zeker? Het maken van mooie reizen stopt dan wel he!” Iets wat wij vaak terug horen, maar zeker niet zo hoeft te zijn. Het Afrikaanse continent is een paradijs op aarde voor kids. Het familieleven is hier belangrijk en de lokale bevolking is ongelofelijk open en hartelijk naar kinderen. Maak onvergetelijke herinneringen samen op safari, geniet van overheerlijke stranden, of beleef samen avontuurlijke activiteiten. Ontdek onze familie rondreizen in Afrika:

Safari Atelier - King Lewanika Lodge - sleepout - Time & Tide - Liuwa Plains - Zambia

Van de gebaande paden


Combineer comfort met avontuur tijdens een off the beaten track rondreis in Afrika. Ontdek het authentieke en ga op zoek naar het échte Afrika, zoals weinig andere reizigers dat doen. In al onze reizen naar Afrika bezoeken wij altijd een plek die écht van de gebaande paden ligt en inspireren jou hier graag mee! Bekijk onze voorbeeldreizen:

Safari Atelier - The Hide - jeepsafari - Hwange - Zimbabwe

Unieke & kleinschalige groepsreis; special!


Wil je in een kleine groep de hoogtepunten van Zimbabwe en Zambia zien? Tijdens deze groepsreis ga je met maximaal 12 reizigers op neushoorn trekking in Matobo Hills. Vervolgens bezoek je het meest gerenommeerde wildpark van Zimbabwe; Hwange. Vanuit de schuilplaats, per jeep of wandelend ga je hier op zoek naar de wilde dieren. In april/mei zijn de Victoria Watervallen om haar grootst! Uiteraard kan een bezoek aan dit zevende wereldwonder dan ook niet ontbreken. Tijd voor het mooiste wildpark van Zambia; Lower Zambezi! Per kano-, jeep-, boot- of wandelsafari geniet je van de dieren in het adembenemend mooie landschap. Sluit de reis in stijl af in Lusaka met een wijnproeverij. Alle overnachtingen zijn geboekt in (semi-) luxe accommodaties.

Een unieke groepsreis die je nergens anders vindt!

Safari Atelier - Desert Whisper - Gondwana - Namib Desert - exclusief genieten - Namibië

Luxe reis


Een luxe rondreis in Afrika is er niet een reis waarbij we letterlijk de lodges met gouden franjes selecteren, maar een met ‘gouden’ details. Het is de reis waarbij alles klopt en ter plekke jouw verwachtingen overtreft. De organisatie klopt tot in de puntjes, de service in de lodges is subliem en de kwaliteit van de gidsen is van het hoogste niveau.

Safari Atelier - typisch Namibië onderweg - Namibië

Self-drive reis


Het ultieme gevoel van vrijheid ervaar je, als je het ons vraagt, tijdens een self-drive reis door Zuidelijk Afrika. Dit bekent niet automatisch dat je in hoeft te leveren op kwaliteit van de safari’s. Je kan jouw self-drive nog steeds combineren met een safari in open voertuig en een zeer ervaren gids in de safariparken. Benieuwd? Lees snel meer:

Safari Atelier - Kumba Lodge - Tofo - Mozambique

Combinatiereis


Een combinatiereis naar Afrika is niet voor degene die niet kan kiezen of stempels wil verzamelen in het paspoort. Het is voor díe reizigers waarvan aan de hand van het wensenlijstje duidelijk is dat het combineren van twee (of meer) bestemmingen letterlijk waarde toevoegt aan de reis.

Zo sluiten wij persoonlijk een self-drive naar Namibië maar al te graag af met een aantal dagen ‘wijnen’ tussen de wijnvelden rondom Kaapstad. Of combineren we een safari in een van de Private Game Reserves in Zuid-Afrika met een aantal mooie duiks voor de kust van Mozambique.

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van één van bovenstaande reizen? Dit kan de basis van jouw reis worden! Wil je totaal iets anders? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om in te gaan op jouw specifieke (reis)wensen. Daarmee is elke rondreis van Safari Atelier een maatwerk creatie. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Deze reizigers gingen je voor!
Reviews

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiele zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Welke Afrika bestemming spreekt jou aan?

Waar Safari Atelier meerdere malen naar afreisde…

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!