Tropisch genieten aan Lake Malawi

Authentieke strand bestemming in Afrika! 

Bruisende dorpen en goudgele stranden

Lake Malawi is een tropisch pararijs waar de tijd heeft stil gestaan. Het is de plek waar lokale vissers en spelende kinderen het strand domineren. En, waar het landschap wordt gekenmerkt door eeuwenoude Baobabbomen, jagende visarenden en goudgele stranden met houten hutjes. Het maakt het meer van Malawi de droombestemming voor reizigers die op zoek zijn naar de vergeten en onontdekte parels, verborgen diep in Afrika. Kies voor een verblijf in het bruisende Cape Maclear of neem de boot naar een idyllisch eiland. Onze favorieten zijn het duurzame Mumbo Island en Likoma Island!  Maar waar je ook verbijft, overal kun je kanovaren, boottochten ondernemen en genieten van de beste zonsondergang van Afrika! Welkom op de meest authentieke en tropische plek van het continent!
Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Lake Malawi tip!

Slaap op een tropisch eiland, ver van de bewoonde wereld. Kies tussen Mumbo Island, Blue Zebra of Kaya Mawa!

Ligging Lake Malawi

Lake Malawi ligt in het oosten van Malawi.

Beste reistijd Lake Malawi

De beste maanden om Liwonde te bezoeken zijn van maart t/m december. Lees hier de beste reistijd voor Malawi.

Lake Malawi in jouw reis?

Idyllisch en lokaal Lake Malawi

Het grote meer van Malawi is duidelijk zichtbaar op elke kaart van Malawi. Vrijwel heel noord en oostelijk Malawi grenst aan Lake Nyasa, de vroegere benaming van het meer. Het zoetwatermeer beslaat zo’n 20% van het totale oppervlakte van Malawi. Het is daarmee een belangrijke inkomstenbron voor veel inwoners. De gemoedelijke dorpen aan Lake Malawi zijn van oudsher vissersplaatsen en sommige regio’s, zoals Mangochi, Nkhotakota en Chintheche, zijn verder ontwikkeld tot logistieke hubs voor de weide omgeving. Terwijl de mannen druk in de weer zijn op het meer om Chambo’s (een endemische tilapia soort) te vissen, doen de vrouwen de was of zijn ze het eten aan het voorbereiden. De kinderen verzamelen ‘s middags op het strand om samen te voetballen. Een idyllisch beeld wat nog maar weinig voorkomt in de moderne tijd. 

Safari Atelier - Kaya Mawa - Lake Malawi - Malawi

Overal zie ik vriendelijke gezichten, visarenden in Baobab bomen en het schitterende meer wat grenst aan de goudgele stranden. Lake Malawi is werkelijk zo mooi en authentiek als ik me had voorgesteld. 

Festival Lake of Stars

Jaarlijks wordt er een fantastisch meerdaags muziekfestival georganiseerd ergens aan Lake Malawi. Elk jaar verandert de locatie en de line up. Maar één ding is contant, het Lake of Stars festival is één van de leukste en meest bruisende festivals van het Afrikaanse continent. Met vrijwel alleen maar Afrikaanse bands ervaren de weinig internationale bezoekers die er wel zijn een ongekende dosis moderne Afrikaanse muziek en cultuur. Vrijwel alle gasten komen uit Malawi of de omliggende landen. Dit is dé plek om op een ongedwongen manier de vriendelijke en gezellige Malawianen al dansend en feestend te leren kennen. En de naam is niet uit de lucht gegrepen, hoewel…! ’s Nachts fonkelende de duizenden sterren fier aan de hemel waardoor het festival letterlijk naar hogere hoogtes getild wordt.  

Bekijk de mooiste lodges aan Lake Malawi waaronder
Mumbo Island

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Malawi reizen met Lake Malawi

Safari Atelier - Huntingdon House - Thyolo - Satemwa - Malawi

Authentiek Malawi & South Luangwa


18 dagen, vanaf € 4.870 per persoon

Highlights van deze reis: Zomba Plateau, Majete, Liwonde, Lake Malawi & South Luangwa.

Safari Atelier - South Luangwa - Zambia

Malawi & Zambia hoogtepunten


15 dagen, vanaf € 6.760 per persoon

Highlights van deze reis: Liwonde, Lake Malawi, South Luangwa & Lower Zambezi.

Lake Malawi in jouw Malawi reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Lake Malawi kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Malawi inspiratie