Op reis naar Botswana

De meest exclusieve safari bestemming van Afrika
Reisvoorstel aanvragenBotswana rondreizen

Op reis naar Botswana

De meest exclusieve safari bestemming van Afrika is Botswana. De luxe bushcamps liggen verspreid over de eilanden van de Okavango Delta en creëren daardoor een kwalitatieve en unieke safari setting. Daarnaast zijn in geen land de concentraties wilde dieren zo gezond en divers! Van de jacht tussen de leeuwen en olifanten in Savuti tot de vele roedels wilde honden en aanwezigheid van neushoorns in Moremi. Verderop in Chobe leven de hoogste aantallen olifanten (tot maar liefs 120.000) terwijl in het ogenschijnlijk droge Centraal Kalahari en Makgadikgadi de zebra’s en antilopen floreren tijdens het regenseizoen. Kortom, een reis voor Botswana is jouw hoogsthaalbare safari beleving!

Safari Atelier - ligging Botswana op Afrika kaart

Ligging Botswana

Botswana ligt in zuidelijk Afrika en grenst aan Namibië, Zimbabwe, Zambia en Zuid-Afrika.

Beste reistijd Botswana

De beste reistijd voor een reis naar Botswana is van april tot november.

Wat Botswana uniek maakt

Botswana is ondanks de droge Kalahari woestijn een van de meest vruchtbare landen van het continent. Dit komt met name door de rivieren; Chobe, Linyanti, Zambezi en niet te vergeten door het unieke wetlandschap van de Okavango Delta.

Onze voorbeeldreizen naar Botswana

 

Safari Atelier - leeuwen tijdens de jeepsafari in de Okavango Delta, Savuti - Botswana - Desert & Delta Safaris

Botswana compleet


11 dagen, vanaf € 5.680 per persoon

Highlights van deze reis: Centraal Kalahari, Okavango Delta en Savuti.

Safari Atelier - Camp Xakanaxa - Okavango Delta - Botswana

Zimbabwe & Botswana hoogtepunten


15 dagen, vanaf € 8.590 per persoon

Highlights van deze reis: Mana Pools, Hwange, Victoria Falls & Okavango Delta.

Safari Atelier - neushoorn - Afrika

Nieuwsgierig naar meer?


Neem een kijkje op onze Botswana reizen pagina. Hierop staan alle voorbeeldreizen bij elkaar. Maar vergeet niet dat we graag met jou in gesprek gaan om jouw ideale reis vorm te geven.

Reizen op maat naar Botswana

Wat voor type reiziger ben jij? Afgelopen jaren zijn we meerdere malen afgereisd naar het exclusieve Botswana om alle uithoeken van deze prachtige bestemming te ontdekken. We hebben met eigen ogen het verschil tussen de verschillende concessies en accommodaties gevoeld en gezien en zijn tegelijkertijd op de hoogte zijn van de mooiste parels en de nieuwste plekken. Graag bespreken we de wensen zodat wij jouw Botswana reis onvergetelijk kunnen maken. Op deze pagina vindt je een aantal reizen die ter inspiratie dienen.

Botswana hoogtepunten & combineren

Safari Atelier - Helikoptervlucht door Horizon Helicopters - Okavango Delta - Botswana

De bekendere highlights of onontdekte plekken

Eenmaal per chartervlucht aangekomen in de privé-concessie begint het safari avontuur daadwerkelijk. Afhankelijk van de locatie zijn er altijd verschillende safari mogelijkheden om uit te kiezen. Zo kun je in de Okavango Delta kiezen uit een helikopter-, wandel-, boot-, mokoro-, jeep- en nachtsafari. In Moremi en Savuti staan juist de jeepsafari’s centraal. Chobe is dé plek om per boot- en jeepsafari de omgeving te verkennen. Makgadikgadi is misschien nog wel de meest verrassende plek. Van gehabitueerde stokstaartjes, quadbiken en paardrijden over de uitgestrekte zoutpan tot jeepsafari’s en schuilplaatsen die uitkijken over de Boteti rivier.

Combineer Botswana met Zuid-Afrika, Namibië of Zimbabwe!

Botswana is de absolute droomplek met haar waterrijke én droge landschappen. Maar uiteraard is het ook mogelijk om Botswana te combineren met een toffe citytrip naar bijvoorbeeld Kaapstad of een culinair bezoek aan Franschhoek in Zuid-Afrika. 

Kasane (Chobe) ligt bij het vierlandenpunt van Zimbabwe, Zambia en Namibië. Kies voor Namibië als u graag ook nog een self-drive avontuur wilt toevoegen aan de reis. Of bezoek Hwange in Zimbabwe of South Luangwa in Zambia voor nog meer ontmoetingen met wilde dieren! Via lokale chartervluchten zijn deze parels binnen handbereik.

Lees snel verder voor meer Botswana inspiratie

Als een rondreis naar Botswana je aanspreekt, vind je onderstaande bestemmingen wellicht ook interessant:

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel
Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!