Zimbabwe & Botswana; semi-luxe hoogtepunten

15 dagen

Mana Pools – Hwange – Victoria Watervallen – Okavango Delta

Reisschema

Klik hier voor het verkorte reisschema. De uitgebreide reisbeschrijving vind je hier.

Prijs

De vanafprijs voor deze reis is: € 8.590,- p.p. in het laagseizoen en € 10.920,- p.p. in het hoogseizoen. Vraag de PDF aan voor alle details, speciale kortingen, kinderkortingen etc.

Inclusief

 • Overnachtingen in kleinschalige semi-luxe accommodaties*
 • Regionale vluchten:
  • Harare – Mana Pools
  • Mana Pools – Hwange
  • Kasane – Okavango Delta
  • Okavango Delta – Maun
 • Alle wegtransfers:
  • Hwange – Victoria Falls
  • Victoria Falls – Kasane
 • Alle activiteiten zoals beschreven*
 • Alle parkentreegelden
 • Alle maaltijden en drankjes zoals beschreven*
 • Ervaren en deskundige rangers in de parken
 • Agentenkantoor ter plekke

  *Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

  Onderstaande kosten zijn niet in de reis inbegrepen:

  • Intercontinentale vlucht
  • Overige maaltijden en drankjes waar niet incl.
  • GGTO bijdage à € 7,50 per persoon
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking

  Boek deze reis!

  Wil je deze reis boeken of een optie nemen? Heb je nog vragen? Bel of mail ons en we nemen contact met jou op.

  15-daagse semi-luxe fly-in safari's in Zimbabwe & Botswana

  Ga op safari in de mooiste en meest wildrijke parken van Zimbabwe en Botswana tijdens deze semi-luxe rondreis! Zo start de reis aan de Zambezi rivier in het ruige Mana Pools. Vervolgens vlieg je naar het meest gerenommeerde wildpark van Zimbabwe; Hwange. Na deze weergaloze safari’s bezoek de Victoria Falls. Want een bezoek aan dit zevende wereldwonder mag natuurlijk niet ontbreken. Tot slot is het tijd voor het mooiste wildpark van Botswana; de Okavango Delta! Per mokoro-, jeep-, boot- en wandelsafari geniet je van alle dieren in dit adembenemend mooie landschap. 

  Safari Atelier - routekaart privéreis Botswana en Zimbabwe

  De overnachtingen

  Alle overnachtingen staan gepland in kleinschalige semi-luxe accommodaties welke midden in de natuur liggen. Uiteraard zitten vrijwel alle activiteiten, maaltijden en drankjes inclusief tijdens tijdens deze rondreis. Ervaar zelf met alle zintuigen waarom Zimbabwe en Botswana tot de beste safari bestemmingen van Afrika behoren!

  Reisschema in het kort:

   

  Dag Locatie Lodge Service
  1 Vertrek met de avonvlucht vanuit NL/BE.
  2 Bij aankomst in Harare wacht je op de regionale vlucht naar Mana Pools. Eerste namiddag jeepsafari met aansluitend nachtsafari. Ingwe Pan Camp VP+drankjes
  3 & 4 Vandaag en morgen zitten 2 safari activiteiten in het verblijf opgenomen. Kies uit de jeep- en wandelsafari. De jeepsafari gaat ’s middags over in de nachtsafari. Ingwe Pan Camp VP+drankjes
  5 Kies ’s ochtends uit de laatste jeep- of wandelsafari. Daarna vertrekt de regionale vlucht naar Hwange. Namiddag jeepsafari met aansluitend nachtsafari. Deteema Springs VP+drankjes
  6 & 7 Bespreek met de gids de voorkeursdagindeling. Ook hier zitten zowel de wandel- en jeepsafari inclusief. De namiddag jeepsafari gaat over in de nachtsafari. Deteema Springs VP+drankjes
  8 Na de ochtend safari van je voorkeur vertrekt de wegtransfer naar Victoria Falls. Namiddag vrij om te ontspannen of de Watervallen reeds te bezoeken. 528 Guesthouse LO
  9 & 10 Twee vrije dagen om de Victoria Watervallen te ontdekken. Bespreek alle unieke excursies met Safari Atelier. 528 Guesthouse LO
  11 Korte transfer naar Kasane waar de korte vlucht naar de Okavango Delta vertrekt. Bij aankomst staat de ranger te wachten voor de safari van je voorkeur. Keuze uit boot-, mokoro-, en jeepsafari. Camp Xakanaxa VP+drankjes
  12 & 13

  Onderneem 2 safari’s van je voorkeur per dag. Keuze uit mokoro, boot, jeep, nacht- en wandelsafari.

  Bespreek je voorkeur ter plekke

  Camp Xakanaxa VP+drankjes
  14

  Ochtend safari van je voorkeur. Korte vlucht van de Okavango Delta naar Maun. Wacht hier op de vlucht via Kaapstad of Johannesburg terug naar huis.

  Verlenging naar Kaapstad, Victoria Falls of Bazaruto archipel (Mozambique) mogelijk op aanvraag!

  15 Aankomst NL/ BE.

  * LO= logies en ontbijt, HP = halfpension, VP = volpension

  Deze privéreis is uniek omdat:

  • Alle activiteiten, parkentreegelden, maaltijden en drankjes inclusief
  • Comfortabele reisdagen d.m.v. regionale vluchten
  • Kleinschalige semi-luxe tot luxe accommodaties midden in de natuur gelegen
  • Unieke combinatie van Zimbabwe en Botswana.
  • Ervaren safari gidsen in de parken met gebruik open jeep.
  • Weids scala aan activiteiten; jeep-, kano-, boot-, jeep- en nachtsafari!

  Een privéreis, hoe werkt dat?

  Deze rondreis door Zimbabwe en Botswana is een inspiratiereis welke we geheel naar jouw wens aanpassen. Hoe we jouw Afrika rondreis op maat creëren, lees je hier. Alle beschreven accommodaties kunnen we dus naar wens aanpassen naar jouw voorkeursplekjes in de natuur!

  Je reist in Zimbabwe en Botswana met je eigen gezelschap per open jeep, boot of mokoro. De safari’s kunnen gedeeld worden met andere gasten van dezelfde accommodatie. Iedereen heeft gegarandeerd een ‘raamplek’ waardoor je maximaal met 6 personen in een jeep zit.

  Reisbeschrijving van dag tot dag

   

  Dag 1/2: Jouw ultieme safari avontuur begint!

  Eindelijk is het zo ver! Vandaag vlieg je naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Op dag 2 arriveer je op Harare Airport, Zimbabwe. Hier brengt de goedlachse vertegenwoordiger je naar de ‘domestic hal’ waar de regionale vlucht naar Mana Pools vertrekt. De ranger van Ingwe Camp brengt je bij aankomst via de en-route safari naar het schitterende tented camp. Onthaast en geniet van de eerste ontmoetingen met de wilde dieren die aan deze waterrijke lagune liggen!

  Safari Atelier - Wilde honden - Bomani Lodge - Imvelo Safari Lodges - Hwange Nationaal Park - Zimbabwe

  Dag 3/4: Wandel- & jeepsafari’s in Mana Pools

  Mana Pools is één van de mooiste parken van Afrika vanwege de vele schitterende ecosystemen aan land i.c.m. de Zambezi rivier. Door de unieke ligging van Ingwe Camp is het mogelijk om deze dagen zowel op wandel-, jeep- en nachtsafari te gaan. Bespreek daarom deze dagen met de ranger hoe je de dagen wilt invullen!

  Begin de dag bijvoorbeeld wandelend. Terwijl de zon langzaam opkomt loop je de wrattenzwijnen op de savannes tegemoet. De gids praat honderduit over de vogels, insecten, bijzondere bomen en de symbiose tussen flora en fauna. Onderweg geniet je van een kop koffie aan de Zambezi, uitkijkend over de brede rivier met haar duizenden nijlpaarden. Voor de siësta en warme lunch keer je terug naar Ingwe Camp.

  ’s Middags stap je de open jeep in. Geniet van de wilde dieren die je naar hartelust kunt fotograferen zoals de olifanten die van eiland naar eiland bewegen. De ranger gaat ook specifiek op zoek naar de wilde honden. Er zijn meerdere roedels te vinden in Mana Pools! Rond het vallen van de avond geniet je van de befaamde sundowner in de natuur. De senstationele zonsondergang wordt begeleid met geluiden van krekels, nijlpaarden, vogels en meer! Welkom in het wildparadijs, genaamd Mana Pools.

  Dag 5: Ochtendsafari in Mana Pools & vlucht naar Hwange

  Ontwaak met de inmiddels bekende natuurgeluiden van Mana Pools. Na de en-route jeepsafari naar de airstrip vertrekt de korte en regionale vlucht naar Hwange. Hwange is het meest wildrijke park van Zimbabwe en behoort tot één van de beste parken van Afrika! Zo is deze wildernis thuis aan de Big 5, leven er maar liefst 108 zoogdieren, 400 vogelsoorten en herbergt het op haar piek maar liefst tot 70.000 olifanten.

  Vanmiddag staat vanuit Deteema Springs de eerste jeepsafari in Hwange gepland met aansluitend de nachtsafari.

  Dag 6/7 Topsafari’s in het wildrijke Hwange!

  Bespreek dagelijks met de ranger hoe je de dagen wilt indelen. ‘s Ochtends is het mogelijk om op wandel- of jeepsafari te gaan. Daarna keer je terug voor de siësta bij het zwembad en nuttig je de warme lunch. Elke namiddag vertrekt de jeepsafari.

  Uiteraard wordt de jeep tijdens de zonsondergang aan de kant gezet voor de befaamde ‘sundowner’. Vervolgens gaat de nachtsafari van start. Rond 20.00u keer je terug naar de accommodatie voor het diner onder de sterrenhemel. Tot slot is het ook mogelijk om een volle dag op jeepsafari (incl. picknick lunch) te gaan. Kortom, je gaat drie fantastische safari dagen beleven waarin alle activiteiten, maaltijden en drankjes inclusief in het verblijf zitten. 

  Safari Atelier - Cheeta's kill impala - Bomani Lodge - Imvelo Safari Lodges - Hwange Nationaal Park - Zimbabwe

  Vraag jouw reisvoorstel aan

  Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan jouw reis worden. Elke reis van Safari Atelier, dus ook deze groepsreis, is een maatwerkreis. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen creëren wij jouw droomreis.

  Dag 8: Naar de iconische Victoria Watervallen

  ’s Ochtends duik je voor de laatste keer de open jeep in voor de safari. Daarna wordt je per wegtransfer naar de fijne lodge in Victoria Falls gebracht.

  De ‘Vic Falls’ zijn de meest iconische plek van het Afrikaanse continent! De Zambezi rivier valt hier over een breedte van 1700m en hoogte van 108m naar beneden op de grens tussen Zambia en Zimbabwe met een indrukwekkend kabaal en waanzinnig zicht als gevolg. Met recht worden de Victoria Watervallen dan ook het zevende wereldwonder genoemd. Of zoals de lokale bewoners het noemen; ‘Mosi-oa-Tunya’, beter vertaald als ‘de rook die dondert’.

  Dag 9/10: Spectaculaire mogelijkheden bij de Falls!

  Je hebt deze dagen de mogelijkheid om de Victoria Watervallen vanaf de Zimbabwaanse zijde te bezoeken. Daarnaast is het mogelijk om de spectaculaire jet boot tot aan de voet van de waterval te nemen. En vergeet ook zeker niet een Zambezi boottocht tijdens de ondergaande zon te reserveren.

  Voor de waaghalzen is de spectaculaire helikopervlucht over de Victoria Watervallen een must! Alleen op deze manier krijg je echt een goed idee van hoe groots en imposant de Falls daadwerkelijk zijn. Na een wervelende 15 minuten sta je weer met beide benen én een ervaring rijker op de grond.

  Dag 11: Vlucht naar de begeerde Okavango Delta. Middag mokoro safari!

  De reis vervolgt met een wegtransfer naar Kasane, Botswana. Vanaf Kasane Airport vertrekt de korte vlucht naar het hart van de Okavango Delta. De komende dagen ga je op safari in het meest geliefde wildpark van Afrika!

  Bij aankomst staat de ranger van Camp Xakanaxa te wachten in de open jeep! Door de locatie aan de Khwai privé ben je het hele jaar door verzekert van activiteiten op het water en land. Geniet tussen de safar’s door van de luxe tent met uitzicht op de Xakanaxa lagune. Uniek en niet te missen in de Okavango Delta is de mokorosfari. Onder begeleiding van de gids ervaar je de essentie van de waterrijke omgeving tijdens deze intieme safariactiviteit!

  Dag 12/13: Schitterende safarimogelijkheden in de Okavango Delta

  Deze dagen kun je alle safariactiviteiten van je voorkeur ondernemen vanuit de accommodatie. Bespreek met de ranger je voorkeurdagindeling. Zo is het mogelijk om op jeep-, wandel-, boot- en mokorosafari te gaan. 

  De regio van Camp Xakanaxa wordt gekenmerkt door vele olifanten, nijlpaarden en roofdieren. Hierdoor kom je tijdens de safari’s dicht in contact met de wilde dieren van de Okavango Delta. Op het vaste land wordt per open jeep het meeste wildlife gezien. Neushoorns, wilde honden, luipaarden en cheeta’s… deze schuwe dieren komen hier in grote getallen voor. Tot slot is mogelijk om de eilanden van de Okavango Delta vanuit de lucht te bewonderen middels een helikopter safari. Je vliegt dan een half uur over de wildrijke lagunes, savannes en eilanden.  

  Dag 14/15: Terugvlucht naar huis

  Aan elke schitterende rondreis komt helaas een eind. Je kunt op dag 14 nog de laatste safari van je voorkeur ondernemen in de Okavango Delta. Na de brunch volgt de korte vlucht naar Maun. Wacht hier op de aansluitende vlucht naar Johannesburg. 

  In de avond van dag 14 vertrekt vana Johannesburg naar huis. Je landt op dag 15 met een koffer vol prachtige nieuwe Afrika herinneringen weer thuis!

  Verlengen naar Kaapstad of de idyllische Bazaruto archipel?

  Krijg je niet genoeg van Afrika en heb je nog wat extra vrije dagen? Kies er dan voor om de reis te verlengen naar het bruisende Kaapstad! Of ben je op zoek naar de mooiste tropische stranden; verleng dan naar Bazaruto archipel in Mozambique. Zo maak je deze rondreis nog extra gevarieerd. Vraag Safari Atelier naar de prijzen en details.

  Waar overnacht je tijdens deze reis?

   

  Mana Pools
  Ingwe Camp

  Victoria Falls
  528 Guesthouse

  Okavango Delta
  Camp Xakanaxa

  Naar aanleiding van deze reis op zoek naar meer informatie?

   

  Laat je inspireren door onze
  Inspirerende Afrika blogs

  Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel
  Stel ons een vraag
  1
  Hi Afrika liefhebber,

  Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!