De beste safari's van Zimbabwe & Botswana

15 dagen

Mana Pools – Hwange – Victoria Falls – Okavango Delta

Beleef deze unieke wildparken die slechts door weinig reizigers bezocht worden!

Altijd al gedroomd om de beste wildparken van Zimbabwe en Botswana te bezoeken?! Dit is de meest complete rondreis waarbij je overnacht op waanzinnige locaties, gelegen in privéconcessies. Zo ben je altijd gegarandeerd van kwalitatieve safari’s van de gebaande paden. De geselecteerde accommodaties ademen wildlife, natuur en conservering! Samen met de ervaren rangers ga je de parken afwisselend per jeep, boot of wandelend ontdekken. En, tussen de safari’s door is het heerlijke ontspannen bij de zeer comfortabele en kleinschalige tented camps. Geniet van een glas wijn op de veranda terwijl de olifanten passeren. Voor de afwisseling en actie bezoek je ook het zevende wereldwonder; de Victoria Falls! Dit is dé complete rondreis waar alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in de parken!

Dit is een maatwerk reis, hoe werkt dat?

 • Laat je inspireren door dit voorbeeld
 • Bespreek jouw wensen als reiziger met ons
 • Samen creëren we een droomreis die helemaal bij u past!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Comfortabel bewegen door Zimbabwe & Botswana

Tijdens deze rondreis door Zimbabwe en Botswana staan comfort en overnachten op de beste locaties bovenaan. Zo reis je logistiek optimaal per lokale vluchten tussen alle hoogtepunten. Gemiddeld doet een regionale vlucht er 90 tot 120 minuten over. Alleen de transfers tussen Hwange – Victoria Falls – Kasane Airport worden per privé wegtransfer uitgevoerd vanwege de relatief korte afstanden. ’s Ochtends wandel je nog tussen de zebra’s en giraffen en ’s middags land je alweer op de nieuwe locatie voor de volgende safari. Ideaal toch?!

Reisbeschrijving

 

U vertrekt..

Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vliegt u vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Bij aankomst in Harare staat een goedlachse vertegenwoordiger u op te wachten. U wordt naar de domestic hal gebracht waar de regionale vlucht naar Mana Pools vertrekt. De ranger van Ingwe Pan Camp brengt u per en-route safari naar het schitterende tented camp, aan de waterrijke lagune gelegen!

Uw vakantie is officieel begonnen!

Op wandel- en jeepsafari in Mana Pools!

Bespreek dagelijks met de ranger hoe de dagen witlt invullen! Begin de dag bijvoorbeeld wandelend. Terwijl de zon langzaam opkomt loopt u de net ontwaakte wrattenzwijnen op de savannes tegemoet. De grazende antilopes en nieuwsgierige apen kijken vanaf een afstand ook toe. De gids praat honderduit over de vogels, insecten, bijzondere bomen en de symbiose tussen flora en fauna. Onderweg geniet u van een verse kop koffie aan de Zambezi, uitkijkend over de brede rivier met haar duizenden nijlpaarden. Voor de siësta en warme lunch keert u terug naar Ingwe Pan Camp. ’s Middags stapt u de open jeep in. Geniet van de wilde dieren die u naar hartelust kunt fotograferen zoals de olifanten die van eiland naar eiland bewegen. De ranger gaat ook specifiek op zoek naar de wilde honden. Er zijn meerdere roedels te vinden in Mana Pools! Ondertussen grazen aan de oevers buffels, gnoes en zebra’s.

Rond het vallen van de avond gaat u aan land waar een borrel wordt geschonken. Er volgt een senstationele zonsondergang met de begeleidende geluiden van krekels, nijlpaarden en vogels! Welkom in het wildparadijs, genaamd Mana Pools. Totaal verblijft u hier drie nachten waarbij alle activiteiten, maaltijden en drankjes opgenomen zijn. 

Het meest gerenommeerde wildpark van Zimbabwe; Hwange

Na de ochtendsafari in Mana Pools vertrekt het kleine chartervluchtje naar Hwange. Bij aankomst staat de ranger van Deteema Springs u op te wachten en volgt de en-route safari naar dit schitterende tentenkamp, verscholen in een privéconcessie. Hwange is het meest wildrijke park van Zimbabwe en thuis aan de Big 5, heeft maar liefst 108 zoogdieren, 400 vogelsoorten en herbergt op haar piek tot 70.000 olifanten. Tijdens de jeepsafari’s heeft u daarnaast grote kans op het zien van leeuwen, luipaarden, cheeta’s en wilde honden. Totaal staan er drie nachten gepland bij de charmante accommodatie, verscholen in de afgelegen noordelijke hoek van Hwange. Geniet van de pure ontmoetingen met het wild, onder begeleiding van de ervaren gids.

Onderneem spectaculaire activiteiten rondom de Victoria Watervallen!

De chauffeur brent u per privétransfer naar het toffe 528 Guesthouse in Victoria Falls. De Victoria Falls is de meest iconische plek van het Afrikaanse continent! De Zambezi rivier valt hier over een breedte van 1700m en hoogte van 108m naar beneden op de grens tussen Zambia en Zimbabwe met een indrukwekkend kabaal en zicht als gevolg. Terecht worden de Victoria Watervallen dan ook het zevende wereldwonder genoemd. 

U heeft deze dagen de mogelijkheid om de Victoria Watervallen vanaf de Zimbabwaanse zijde te bezoeken. Zorg dat u rond de lunchtijd bij het Look Out Café bent. Dit is de leukste plek om even te ontspannen en te kijken hoe andere zich wagen aan bungeejumpen of de kabelbaan. Ga de watervallen ook vanaf de lucht per helikopter of microlight vlucht ervaren. Pas dan ziet u hoe spectaculair en groots de Falls zijn!

Afsluiten in de begeerde Okavango Delta!

De chauffeur brengt u naar Kasane Airport, Botswana. Safari’s in het meest geliefde wildpark van Afrika wordt vandaag eindelijk realiteit! In twee uur vliegt u naar de Okavango Delta. Het toestel blijft laag vliegen zodat u de eerste olifanten en koedoes al vanuit de lucht ziet. 

Bij aankomst staat de ranger van Camp Xakanaxa te wachten in de open jeep! De komende dagen verblijft u in het hart van Moremi aan de Khwai rivier. Hierdoor bent u het gehele jaar door verzekert van activiteiten op het water en op het land! Geniet van uw luxe tent met uitzicht op de Xakanaxa lagune. Een ideale plek om ook tussen de safari’s door in comfort te genieten. 

Omgeven door olifanten, nijlpaarden en roofdieren komen reizigers heel dicht in contact met de wilde dieren in de Okavango Delta. Op het vaste land wordt per open jeep het meeste wildlife gezien. Neushoorns, wilde honden, luipaarden en cheeta’s… deze schuwe dieren komen hier in grote getallen voor.  Bespreek dagelijks met de gidsen hoe u de dagen wilt indelen. Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in uw verblijf.  Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de eilanden van de Okavango Delta vanuit de lucht te bewonderen middels een helikopter safari. U vliegt dan een half uur over de wildrijke lagunes, savannes en eilanden.  

Na de drie overnachtingen vliegt u, via Maun, terug haar huis. Tenzij u niet verlengt naar Kaapstad…!

 

Verlengen naar het bruisende Kaapstad?

Krijgt u niet genoeg van Afrika en heeft u nog extra vrije dagen? Vlieg dan vanaf Maun direct naar Kaapstad. Verblijf op top locatie in Green Point of Camps Bay voor al uw uitstapjes in de hipste stad van dit moment! Eventueel kunt u ook afsluiten tussen de wijnvelen van Fransschoek of Stellenbosch. Bespreek de mogelijkheden met Safari Atelier!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Uitgelichte Lodges

 

Mana Pools
Ingwe Pan Camp

Victoria Falls
528 Guesthouse

Okavango Delta
Camp Xakanaxa

De prijs van deze reis

 

Hoe werkt het? Safari Atelier werkt samen met de beste partners in Afrika. Hierdoor kunnen we goede prijsafspraken maken met onze favoriete parels in de bush. Elke reis is zorvuldig samengesteld zodat Safari Atelier een scherpe prijs kan garanderen. Zo maakt u tijdens deze reis gebruik van speciale combinatieprijzen in Zimbabwe en aantrekkelijke kortingen in het laagseizoen. Verblijft u liever in een andere accommodatie op een bepaalde plek? Geen probleem. Elke reis kan naar wens aangepast worden. Zo kunnen we een budgetvriendelijke lodge in deze reis verwerken of de reis luxer inkleden van niveau! Bespreek uw wensen met Safari Atelier en we komen altijd tot een passende reis qua inhoud en prijs!

Prijsdetails
2 personen
Laagseizoen (nov. t/m mei) € 8.190,- p.p.
Hoogseizoen (juni t/m okt.) € 10.130,- p.p.

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

** Kinderkorting op aanvraag

Inclusief
 • Overnachtingen in kleinschalige semi-luxe accommodaties*
 • Alle regionale vluchten
  • Harare – Mana Pools
  • Mana Pools – Hwange
  • Kasana – Okavango Delta
  • Okavango Delta – Maun
 • Wegtransfers van Hwange naar Victoria Falls
 • Wegtransfer van Victoria Falls nar Kasane
 • Alle maaltijden in de parken*
 • Alle drankjes in de parken*
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Vrijwel alle excursies*

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Exclusief
 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Visumkosten
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van bovenstaande reis? Dit kan jouw reis worden. Elke reis van Safari Atelier is een maatwerkreis. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen creeeren wij jouw droomreis.