Accommodaties Botswana

Een greep uit onze favorieten lodges en bushcamps in Botswana!

 

Accommodaties in Botswana; de Safari Atelier selectie

Per mokoro over lagunes in de Okavango Delta varen waar je oog in oog staat met antilopen en olifanten? Om vervolgens naar de nieuwe safari wildernis te vliegen waar je luxe tent uitkijkt over het wildrijke Savuti! Bekijk hier onze favoriete overnachtingsplekken, bestaande uit lodges, tented camps, hotels en andere accommodaties. Wij hebben ze bezocht en kunnen uit eigen ervaring de best passende op maat-gemaakte reis uitstippelen die specifiek aan jouw wensen en verwachtingen voldoet.

Regio's

De accommodaties in Botswana liggen in verschillende regio’s. Hieronder vindt je per regio een kort overzicht.

Centraal Kalahari

Locatie: Okavango Delta

Niveau: Luxe

Gesitueerd in het hart van de Okavango Delta, op een palmboom gedomineerd eiland, ligt Shinde. Het restaurant, de lounges en het kampvuur kijken uit over de Shinde lagune. De acht luxe tenten liggen verspreid aan de uitgestrekte vlaktes die vanaf maart kunnen overlopen met water. In 2020 is Shinde volledig gerenoveerd en smaakvoller en luxer dan ooit teruggekomen. Geniet hier van een intieme toplocatie in de delta!

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit activiteiten; mokoro-, boot, jeep-, wandel- en nachtsafari. Vissen is vanaf maart t/m oktober ook mogelijk.

Deze accommodatie vindt je terug in deze inspiratiereis: 

Locatie: Savuti

Niveau: Luxe

Verborgen in Savuti liggen de elf luxe tenten van Ghoha Hills. Omringt door eeuwenoude Baobabbomen en uitkijkend over de wildrijke heuvels is Ghoha Hills zo’n plek waar je niet meer wilt vertrekken. Geniet van de chique uitstraling waarbij duurzaamheid en safari beleven de basis is gebleven. En, tussen de safari’s door is het heerlijk vertoeven in de vele lounges of bij het zwembad!

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit activiteiten; Jeep- en nachtsafari. Culturele uitstapjes naar de San rotskunst is ook mogelijk en inclusief.

Locatie: Linyanti

Niveau: Luxe

Dit schitterende en luxe bushcamp is de leukste optie in Linyanti! De zes tenten, met binnen- en buiten badkamer, kijken uit over de rivier en het moerasachtige landschap. Doordat Linyanti Bush Camp in een privéconcessie ligt, kom je vrijwel niemand anders tegen tijdens de safari’s. Tussen de activiteiten door is het ultiem genieten bij het kampvuur, lounge of de plungepool.

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit activiteiten: jeep-, wandel-, en mokorosafari (als het waterniveau hoog genoeg is). Tegen een meerprijs kan de helikoptersafari hier ook geboekt worden!

Locatie: Okavango Delta

Niveau: Luxe

In de waterrijke privéconcessie van Khwai ligt de parel van Sable Alley verborgen. De twaalf luxe tenten en algemene ruimtes kijken uit over de wildrijke lagune. Tussen de safari’s door is het grandioos genieten aan het zwembad waarbij de nijlpaarden in de lagune bijna op armafstand zijn. Sable Alley ligt daarnaast in een regio welke gedomineerd wordt door wilde honden. Welke andere luxe lodge kan daar tegenop boksen?!

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit jeep-, mokoro-, wandel- en nachtsafari. Tegen een meeprijs kan de helioptersafari hier ook geboekt worden!

Locatie: Centraal Kalahari Game Reserve

Niveau: Luxe

Verborgen in een privéconcessie, grenzend aan Centraal Kalahari Game Reserve, liggen de acht luxe tenten van Dinaka. Bijzonder aan deze privéconcessie is de aanwezigheid van neushoorns. Daarnaast is er een schuilplaats en een bunker die beide uitkijken over een waterbron. Neem de namiddag ‘vrij’ en ga bepakt met verrekijker, camera en koelbox genieten van de rust en stilte tot de leeuwen, koedoes en giraffen de dorst komen lessen! En, vergeet niet één nacht onder de sterren te slapen op het ‘sleep out’ deck.

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit jeep-, wandel- en nachtsafari. Natuurwandelingen met de San zijn ook mogelijk!

Deze accommodatie vindt je terug in deze inspiratiereis:

Locatie: Moremi Game Reserve, Okavango Delta

Niveau: Luxe

Een oase van rust, wilde dieren en ongelofelijke schoonheid in Moremi Game Reserve. Dat is Okuti! Volledig gerenoveerd in 2022 ervaren reizigers hier een complete Okavango Delta ervaring. De zeven riete huisjes zijn in smaakvolle en lokale stijl gebouwd. Met de Maunachira rivier voor de deur is het niet lang zoeken voor mooie safari taferelen. Geniet van de luxe huisjes, het zwembad en waanzinnige setting!

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit jeep- en bootsafari.

Deze accommodatie vindt je terug in deze inspiratiereis:

Locatie: Moremi Game Reserve, Okavango Delta

Niveau: Semi-luxe

In het hart van Moremi ligt het klassieke en stijlvolle Camp Xakanaxa. De locatie aan de Khwai rivier maakt Xakanaxa het hele jaar door een topkeuze qua locatie en wildspotten. De twaalf comfortabele tenten zijn in harmonie met de omgeving ontworpen. Met name het hout in de semi-open badkamer is schitterend gemaakt! Maar net zo heerlijk is het uitnodigende zwembad welke op een verhoogd platform is gebouwd waardoor je ver wegkijkt over het water!

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit jeep- en bootsafari.

Locatie: Savuti

Niveau: Semi-luxe

Uitkijkend over één van de weinige waterbronnen van Savuti, ervaren reizigers hier de best mogelijke safari in de regio. De twaalf prachtige chalet’s van Savute Safari Lodge zijn ‘safari chique’ ingericht. Vanaf de ruime veranda kunnen reizigers hier tussen de safari’s door de dieren bij de waterbron aanschouwen. Geniet in de warme maanden van het uitnodigende zwembad terwijl je ’s avonds plaatsneemt bij het kampvuur. Dit is puur safari beleven.  

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit activiteiten; jeep- en nachtsafari. Culturele uitstapjes naar de San rotskunst is ook mogelijk en inclusief.

Deze accommodatie vindt je terug in deze inspiratiereis: 

Locatie: Okavango Delta

Niveau: Exclusief

In het privéreservaat van Khwai liggen de zeven exorbitant luxe suites van Tuludi Camp! Met een eigen plungepool, binnen- en buitenbadkamer en riant slaap- en zitgedeelte ontbreekt het reizigers aan niets. De algemene ruimtes zijn net zo luxe maar ook speels ingedeeld. Neem bijvoorbeeld de glijbaan vanuit de lounge om bij de lager gelegen bar en het kampvuur uit te komen. Bij Tuludi is werkelijk aan alles gedacht!

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit activiteiten: jeep-, mokoro-, wandel- en nachtsafari. Tegen een meerprijs kan de helikoptersafari hier ook geboekt worden!

Locatie: Okavango Delta

Niveau: Luxe

In het zuidwesten van de Okavango Delta worden reizigers getrakteerd op wellicht de verrassing van de reis; Kanana! Vanuit de lucht zijn de uitgestrekte savannes, waterrijke lagunes omgeven door palm-, mopane- en acaciabomen goed zichtbaar. Landschappelijk behoort Kanana tot één van de mooiste privéconcessies. De acht luxe tenten, weids scala aan safari mogelijkheden en het waanzinnige personeel maakt dit één van de beste locaties van de Okavango Delta! Daarnaast kunt je optioneel overnachten onder de sterren op het ‘sleepout deck’. Laat dit Safari Atelier vooraf weten!    

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit activiteiten; mokoro-, boot, jeep-, wandel- en nachtsafari. Vissen is vanaf maart t/m oktober ook mogelijk.

Locatie: Khwai concessie, Okavango Delta

Niveau: Semi-luxe

Duurzaam, authentiek en de beste gidsen. Dat is Machaba Camp! Gelegen in het openbare Khwai deel van de Okavango Delta, ervaren reizigers hier de essentie van Botswana. De tien tenten zijn smaakvol ingericht en liggen direct aan de wildrijke savanne. Gebruik de siësta’s om een duik in het zwembad te nemen of laat jezelf verwennen door de Spa therapist! De permanente Khwai rivier geeft garantie op mokorosafari’s het hele jaar door.

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit jeep-, mokoro-, nacht en wandelsafari.

Locatie: Khwai concessie, Okavango Delta

Niveau: Semi-luxe

Aan de Khwai rivier, grenzend aan het Moremi Game Reserve, liggen de zeven elegante tenten van Khwai Leadwood. Dit nieuwe kleurrijke en hippe tentedkamp tilt het niveau van accommodaties in de Okavango Delta naar een nieuw en modern niveau. Tussen de ochtend en namiddagsafari is het super ontspannen aan het zwembad, uitkijkend over de Khwai rivier en de wilde dieren. Door de permanente waterbron is het daarnaast mogelijk om het hele jaar op mokorsafari te gaan.

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit jeep-, mokoro- en wandelsafari.

Locatie: Okavango Delta

Niveau: Middenklasse

Olifanten, wilde honden en leeuwen! Hyena Pan ligt in het domein van deze prachtige dieren. De acht tenten zijn comfortabel en fris ingericht. Maar let op; het bos waarin Hyena Pan ligt, is een favoriete plek van de olifanten. En vaak trekken ze door het kamp naar het zwembad van Hyena Pan om hier te drinken! Erg tof is ook de nabij gelegen schuilplaats. Geniet hier op ooghoogte van de wilde dieren.

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit jeep- en wandelsafari.

Locatie: Makgadikgadi

Niveau: Semi-luxe

Op top locatie ervaren reizigers hier het beste van wat Makgadikgadi te bieden heeft. De twaalf comfortabele tenten zijn omringt door palm- en acaciabomen op Brown Hyena Island. Vanuit Camp Kalahari zijn vrijwel alle activiteiten in Makgadikgadi mogelijk! Verblijf hier als locatie en comfort de prioriteit heeft! Erg leuk is ook de sleep out die in de droge maanden georganiseerd wordt op het nabij gelegen Kubu Island!

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit activiteiten: quadbiken, paardrijden, bezoek de stokstaartjes, San wandeling en jeepsafari’s. Ook is het mogelijk om een sleepout bij Kubu Island te organiseren.

Locatie: Okavango Delta

Niveau: Luxe

In de privéconcessie van NG32 liggen de tien authentieke tenten van Gomoti Plains. Vernoemd naar de nabij gelegen Gomoti rivier, ervaren reizigers hier de best mogelijke safari’s. Door het vele water is het vrijwel het gehele jaar door mogelijk om mokorosafari’s te ondernemen. Maar ook de droge landschappen, met de palmboom gedomineerde eilanden boordevol wildleven, zijn emotioneel mooi. Het duurzame karakter maakt dit een favoriet van Safari Atelier in de Okavango Delta.

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit activiteiten; jeep-, mokoro-, wandel- en nachtsafari. Tegen een meeprijs kan de de helikoptersafari hier ook geboekt worden!

Locatie: Centraal Kalahari Game Reservaat

Niveau: Luxe

In het hart van Centraal Kalahari Game Reservaat vinden reizigers een oase van comfort, pure safari’s en louter het geluid van de natuur. De tien luxe huisjes kijken uit over de groengele Kalahari vlaktes. Tau Pan is één van de weinige permanente accommodaties in Centraal Kalahari. Door deze toplocatie ervaren reizigers hier de uitgestrekte natuur en de San levensstijl het beste. Tip; maak in de droge maanden gebruiken van het ‘sleep out deck’ voor een unieke nacht onder de fonkelende sterrenhemel.

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit activiteiten: jeepsafari én natuurwandeling met de San.

Locatie: Chobe

Niveau: Luxe

Ver weg van de drukke Chobe rivier, ligt op de rand van het plateau, de adembenemend mooie Ngoma Safari Lodge. Uitkijkend over de uiterwaard krijgen reizigers hier een authentieke Chobe ervaring! De tien luxe huisjes hebben plungepools en een fenomenaal zicht op de vlaktes. Ngoma Safari Lodge ligt in het bosrijke Ngoma deel verder van de rivier vandaan. De nadruk ligt bij Ngoma Safari Lodge op jeepsafari’s hoewel bootsafari’s verderop op de Chobe rivier ook georganiseerd kunnen worden.

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit jeep-, nacht- en wandelsafari. Op verzoek is het mogelijk om op bootsafari te gaan.

Locatie: Boteti rivier/ Makgadikgadi

Niveau: Luxe

Luxueus genieten aan de Boteti rivier? Dat kan in één van de twaalf chique huisjes van Leroo la Tau. In het droge seizoen is het niet nodig Makgadikgadi park in te rijden, alle wilde dieren komen dan de dorst lessen aan de Boteti rivier! Ook is het mogelijk om één lange dag per jeep naar het hart van de zoutpannen van Makgadikgadi te reizen. Tip; maak gebruik van de schuilplaats die op ooghoogte van de rivier is gebouwd. Een beter en meer intiem beeld van olifanten maken is haast niet mogelijk!

Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit jeep- en bootsafari. Culturele wandelingen en daguitstapjes naar Nxai Pan of Makgadikgadi behoren tot de mogelijkheden.

Locatie: Okavango Delta

Niveau: Semi-luxe

In een van de meeste waterrijke regio’s van de Okavango Delta ligt Xugana Island in een prachtige privéconcessie. Het hele jaar zijn de waterstanden hier hoog genoeg voor de boot- en mokorosafari. Maar ook het landschap is prachtig met de uitgestrekte wildrijke savannes die tussen april en juni vollopen. De acht smaakvolle tenten kijken uiteraard ook uit over het water en de palmbomen die deze concessie domineren. Xugana Island is de perfecte keuze voor watersafari’s!

Alle activiteiten, maaltijden en drankes zijn opgenomen in het verblijf. Keuze uit jeep-, mokoro-, boot-, nacht- en wandelsafari. Tegen een meerprijs kan de helikoptersafari hier ook geboekt worden!

 

Botswana reizen & inspiratie

12 dagen | Chobe, Khwai, Okavango Delta.

v.a. € 5.350 p.p.
Luxe Botswana Special

11 dagen | Centraal Kalahari, Moremi, Okavango Delta, Savuti.

v.a. € 5.680 p.p.
Botswana compleet

En dat uitzicht, om nooit te vergeten!

Wat een fantastische ervaring was dit! De eerste dagen op safari en slapen in een prachtig gelegen lodge midden in de natuur.  In de avond genieten van de ‘Bushgeluiden’ bij het kampvuur. En dat uitzicht, om nooit te vergeten. De laatste dagen chillen met een cocktail in onze hand op tropisch Zanzibar. Zon, zee en strand. We hebben genoten!

Inge

Tanzania, November 2018

Andere reizigers gingen u voor
Alle reviews

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

De reis voldeed aan al onze wensen, we hebben genoten

Allereerst was de vakantie, super geslaagd! Het voldeed aan al onze wensen en we hebben genoten. Doordat Nicole de tijd voor ons nam, om goed naar onze wensen te luisteren, klopte alles aan onze reis. Alles was mogelijk, een nachtje langer op de ene locatie, een gunstigere vlucht, etc. Wij wilde heel graag duiken en door de ervaring van Nicole, hebben we dit kunnen doen op de mooiste plek bij Zanzibar. Wij zijn helemaal geen ervaren reizigers, maar door alle tips die Nicole ons mee gaf, was dat ook helemaal niet nodig en kwamen wij prima uit de voeten. Wij gaan in de toekomst zeker nog eens op reis met de hulp van Nicole, nu weet ze nog beter wat voor ons een reis perfect maakt, dus dat gaat zeker goed komen!

Noortje en Bram

Tanzania, September 2019

Al onze parels op een rij
Alle bestemmingen