Okavango Delta

Het meest begeerde wildpark van het Afrikaanse continent 

 

Exclusieve safari's op het land, water en in de lucht!

De Okavango Delta is magisch mooi en herbergt gigantisch veel wildleven! Geen wonder dat dit waterrijke wildpark tot één van de meest begeerde en geliefde parken van het Afrikaanse continent behoort. Alleen hier kunnen reizigers per mokoro in ondiepe lagunes en zijrivieren de pure stilte van de bush ervaren. Omgeven door olifanten, nijlpaarden en roofdieren komen reizigers zo heel dicht in contact met de wilde dieren. Op het vaste land wordt per open jeep nog meer wildlife gezien. Neushoorns, wilde honden, luipaarden en cheeta’s… deze schuwe dieren komen hier in grote getallen voor. Afhankelijk van de overnachtingsplek binnen de Okavango Delta is het mogelijk om op mokoro-, wandel-, jeep-, nacht- en bootsafari te gaan. De variëteit is bijna nergens in Afrika hoger! Tot slot zijn het de exclusieve tented camps en lodges, verspreid over de magnifieke eilanden in de Okavango Delta, die de totale safaribeleving naar het hoogste niveau tillen.  

Ligging

Okavango Delta ligt in noord Botswana.

Beste reistijd

Je kunt het beste van april t/m december Okavango Delta bezoeken.

Onze tip!

Verblijf op twee locaties in de Okavango Delta voor de meest complete ervaring. Kies voor een waterrijke noordelijke  concessie en een concessie aan de zuidelijke kant voor successvolle jeepsafari’s.

Exclusieve privéconcessies met focus op conservering!

Botswana is zo exclusief vanwege de vele privéconcessies die slechts per chartervlucht te bereiken zijn. De Okavango Delta is opgedeeld in 35 concessies die aangestuurd worden door de kleinschalige lodges die de concessie met elkaar delen. Het maakt de Okavango Delta de meest intacte wildernis van onze planeet! Alle accommodaties dragen een enorme verantwoordelijkheid voor de omliggende dorpen en haar inwoners, conservering van flora en fauna, het behoud van de paden en het opleiden van rangers en overig personeel. De prijzen zijn daardoor hoger maar de beleving is enorm intiem en exclusief. Daarnaast kom je tijdens safari’s geen andere reizigers tegen vanwege de enorme omvang van de privéconcessies! En, doordat de luxe accommodaties veelal op eilanden liggen, heeft elk eiland zijn eigen airstrip. Het gebruikelijke vervoersmiddel is dan ook een cessna-vliegtuig om de rondreis nog unieker te maken!

“De ranger bleef gekke rondjes rijden in hetzelfde gebied, niet ver van de prachtige lodge. Na een kwartier werd duidelijk waarom… een helikopter stopte precies voor onze jeep. ‘SURPRISE’ riep hij met een mega glimlach op zijn gezicht. Een half uur lang vlogen we over de eilanden van de Okavanga Delta en zagen we de olifanten, koedoes en zelfs leeuwen van bovenaf!” 

De invloed van het water

De stand van het water in de Okavango Delta verandert per seizoen. De aanwas van vers water komt uit de Angolese bergen. Valt er een jaar weinig regen in Angola, dan krijgen de zuidelijke regio’s van de Okavango Delta mogelijk weinig tot geen water. Doorgaans geldt dat de permanente waterbronnen noordelijk van Moremi Game Reserve te vinden zijn. Het water uit Angola arriveert hier het eerste en blijft het langste. Daarnaast regent het in deze beboste regio’s zelf ook meer waardoor het water nooit volledig oplost. Rondom Moremi Game Reserve fluctueert het waterniveau en is er altijd voldoende water voor de wilde dieren om de dorst te lessen. Misschien is het water wel te laag om bijvoorbeeld in de mokoro te stappen. De zuidelijke regio’s krijgen als laatste vers water en hier verdampt het ook als eerste. Echter, door de mindere waterbronnen is het zien van wildlife veel geconcentreerder en gemakkelijker! Jeep- en wandelsafari’s zijn hier daardoor zeer succesvol.

Botswana reizen

 

15 dagen | Mana Pools, Hwange, Victoria Falls, Okavango Delta

v.a. € 7.200 p.p.
Zimbabwe & Botswana

11 dagen | Centraal Kalahari, Okavango Delta (twee locaties), Savuti

v.a. € 5.200 p.p.
Botswana Compleet

De Okavango Delta ook in jouw reis?

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan de Okavango Delta kan onderdeel worden van jouw reis! Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Bekijk alle Botswana reizen ►