Op safari in de Okavango Delta

Het meest begeerde wildpark van het Afrikaanse continent

Exclusieve safari’s op het land, water en in de lucht!

De Okavango Delta is magisch mooi en herbergt gigantisch veel wildleven! Geen wonder dat dit waterrijke wildpark een van de meest begeerde parken van het Afrikaanse continent is. Alleen hier kunnen reizigers per mokoro in ondiepe lagunes de pure stilte van de bush ervaren. Omgeven door olifanten, nijlpaarden en roofdieren komen reizigers zo dicht in contact met de wilde dieren. Op het vaste land wordt per open jeep nog meer wildlife gezien. Neushoorns, wilde honden, luipaarden en cheeta’s… deze schuwe dieren komen hier in grote getallen voor. Afhankelijk van de overnachtingsplek binnen de Okavango Delta is het mogelijk om op mokoro-, wandel-, jeep-, nacht- en bootsafari te gaan. De variëteit is bijna nergens in Afrika hoger! Tot slot zijn het de exclusieve lodges, verspreid over de eilanden in de Okavango Delta, die de totale safaribeleving naar het hoogste niveau tillen. 
Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Okavango Delta tip!

Verblijf op twee locaties in de Okavango Delta voor de meest complete ervaring. Kies voor een waterrijke noordelijke  concessie en een concessie aan de zuidelijke kant voor successvolle jeepsafari’s.

Ligging Okavango Delta

De Okavango Delta ligt in noord Botswana.

Beste reistijd Okavango Delta

Je kunt het beste van april t/m december de Okavango Delta bezoeken. Lees hier de beste reistijd voor Botswana.

Okavango Delta in jouw reis?

Exclusieve privéconcessies met focus op conservering!

Botswana is zo exclusief vanwege de vele privéconcessies die slechts per chartervlucht te bereiken zijn. De Okavango Delta is opgedeeld in 35 concessies die aangestuurd worden door de kleinschalige lodges die de concessie met elkaar delen. Het maakt de Okavango Delta de meest intacte wildernis van onze planeet! Alle accommodaties dragen een enorme verantwoordelijkheid voor de omliggende dorpen en haar inwoners, conservering van flora en fauna, het behoud van de paden en het opleiden van rangers en overig personeel. De prijzen zijn daardoor hoger maar de beleving is enorm intiem en exclusief. Daarnaast kom je tijdens safari’s geen andere reizigers tegen vanwege de enorme omvang van de privéconcessies! En, doordat de luxe accommodaties veelal op eilanden liggen, heeft elk eiland zijn eigen airstrip. Het gebruikelijke vervoersmiddel is dan ook een cessna-vliegtuig wat de rondreis extra uniek maakt!

Safari Atelier - Helikoptervlucht door Horizon Helicopters - Okavango Delta - Botswana

De ranger blijft gekke rondjes rijden in hetzelfde gebied, niet ver van de prachtige lodge. Na een kwartier werd duidelijk waarom… een helikopter stopt precies voor onze jeep. ‘SURPRISE’ roept hij met een mega glimlach op zijn gezicht. Een half uur lang vliegen we over de eilanden van de Okavanga Delta en zien we de olifanten, koedoes en zelfs leeuwen van bovenaf!” 

Wonderlijke ligging

De stand van het water in de Okavango Delta verandert per seizoen. De aanwas van vers water komt uit de Angolese bergen. Valt er een jaar weinig regen in Angola, dan krijgen de zuidelijke regio’s van de Okavango Delta mogelijk weinig tot geen water. Doorgaans geldt dat de permanente waterbronnen noordelijk van Moremi Game Reserve te vinden zijn. Het water uit Angola arriveert hier het eerste en blijft het langste. Rondom Moremi Game Reserve fluctueert het waterniveau en is er altijd voldoende water voor de wilde dieren om de dorst te lessen. Misschien is het water wel te laag om bijvoorbeeld in de mokoro te stappen. De zuidelijke regio’s krijgen als laatste vers water en hier verdampt het ook als eerste. Echter, door de mindere waterbronnen is het zien van wildlife veel geconcentreerder en gemakkelijker! Jeep- en wandelsafari’s zijn hier daardoor zeer succesvol.

Bekijk de mooiste lodges in Okavango Delta waaronder
Shinde

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Botswana reizen met Okavango Delta

Safari Atelier - leeuwen tijdens de jeepsafari in de Okavango Delta, Savuti - Botswana - Desert & Delta Safaris

Botswana compleet


11 dagen, vanaf € 5.680 per persoon

Highlights van deze reis: Centraal Kalahari, Okavango Delta en Savuti.

Safari Atelier - Camp Xakanaxa - Okavango Delta - Botswana

Zimbabwe & Botswana hoogtepunten


15 dagen, vanaf € 8.590 per persoon

Highlights van deze reis: Mana Pools, Hwange, Victoria Falls & Okavango Delta.

De Okavango Delta in jouw Botswana reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Okavango Delta kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Botswana inspiratie